[]

Trafikte bir aracı şikayet etmek

Eminim hepiniz trafikte seyir halindeyken maganda gibi araba kullanan, yolda yarışan, hatalı sollama yapan ve çoğu zaman sizlerinde hayatını tehlikeye atan bazı sürücüler görüyorsunuzdur.

Birkaç kez bu araçları 155'i arayarak ihbar ettim. Ancak sonuçta hiçbirşey yapıldığına şahit olmadım.

Nasıl şahit olabilirsin ki diyenlere dün başımdan geçen kısa bir örnek vermek isterim.

Çeşme-İzmir otobanında süratle ve ardı ardına gelen sollamalarla tüm trafiği riske atan bir aracı yer, yön, plaka, araç bilgisiyle ihbar ettim. Ancak otoban gişelerinden çıkışta bulunan 2 tane trafik polisi aracı ve en az 5-6 tane polisin önünden bastı gitti şerefsiz.

Uzun oldu biliyorum ama böyle adamların cezasını bulması için başka ne yapmak gerekiyor?
Gerçekten elimin kolumun bağlı kalması asabımı bozuyor.

Teşekkürler

 
Ben yaptığım uzun yollarda en az 5-6 araç şikayet ediyorum. Kural ihlali, aydınlatma problemi vs. sebeplerden. Bir tanesinde siz çevirene kadar ben bu aracı takip edeceğim dedim. Sandıklı'dan Afyon'a girerken önümden çevirdiler.

Siz ihbar edince ekipleri bilgilendireceğiz diyorlar ama sinirinizi aktarmanız gerekiyor herhalde net bir şekilde.
  • m3mphis  (24.08.15 17:39:27) 
video çekip emniyete atmanız durumunda işlem yapılabilir. önceden yapmıyorlardı ama yapmaya başladılar sanırım.


  • victum  (24.08.15 17:44:38) 
Bağdat caddesinde etrafı rahatsız eden bir araba vardı, çevredekilere laf filan atıyorlardı. Arayıp şikayet ettik, beş dakika daha yürüdükten sonra polisin arabayı kenara çektiğini gördük. Sonu ne oldu bilmiyorum ama o akşam başka kimseye laf atmadıkları kesin.


  • fakyoras  (24.08.15 17:50:56 ~ 17:51:12) 
@acemi bildiğim kadarıyla o uygulama şimdilik sadece İstanbul'da geçerli ve hepimiz İstanbul'da yaşamıyoruz değil mi? Teşekkürler yinede


  • i like dance and i like romance  (02.09.15 14:00:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.