[]

Aramızda patlıcan kurutan var mı?

Kış için patlıcan kurutmak istiyorum evde ama balkonum yok. Böyle bir durumda nerede tutabilirim patlıcanları?

Bir de oyduğunuz patlıcanları nasıl kullanıyorsunuz?


 
Şehir?


  • Frederick Co  (24.08.15 16:59:04) 
İstanbul.


  • dessy  (24.08.15 17:02:38) 
Buzdolabında saklamak için ya oyup ya da kızartıp direkt dolaba atacaksınız.

Kurutarak saklamak için: hafifçe patlıcanı soyup, dilimleyip bir yere serin. üstüne az tuz atıp öyle kurutun.
  • teknikekip  (24.08.15 17:06:00) 
Fırında da kurutma yöntemleri var sanırım ama özellikle güneşte mi kurutmak istiyorsunuz?


  • innerbliss  (24.08.15 17:06:38) 
teknikekip, ben de onu soruyorum aslında. balkona falan asılıyor genelde, balkonum yok benim. nereye asacağım ben? sorum bu.


  • dessy  (24.08.15 17:07:02) 
innerbliss, güneşte doğal haliyle kurusun istiyorum, evet.


  • dessy  (24.08.15 17:07:37) 
istanbulda bu mevsimde nemle birlikte kurumaz. fırını deneyin.


  • Frederick Co  (24.08.15 17:08:34) 
@dessy

penceren yok mu? ipe dizip pencereden salla aşağıya. biraz kurusun içeri alırsın.
güneş görmezse küflenir.
  • teknikekip  (24.08.15 17:12:12) 
Şöyle bol ısı yayan bir lamba alıp daya lambayı patlıcanlara. Ciddiyim. Elektrik faturana karışmam ama.


  • alperz  (24.08.15 18:49:08) 
önce oy, sonra içini dışını şöyle bir yıka. dikiş ipinden daha kalın olan bir ip var adını bilemedim. iğne aracılığıyla patlıcanı ipe sapla ama patlıcanın ağzı yere bakacak o yüzden ipe patlıcanın alt kısmına yakın as. balkonun yoksa pencerene gerdir.
hava nemliyse geç kurur. rüzgar aşırı olmamak şartıyla değsin daha iyi kurur.

##hatta patlıcanların o kestiğin başlarını da atma tepsiye koy, kurusun. onu daha sonra ıslatıp salatanda kullanabilirsin, yemeğini yapabilirsin.

bahsettiğim ip bu www.karginlar.com.tr ama diğer ipler de olur mu bilmiyorum. bu şart değildir heralde bulamasan. yorgan köpüme ipi diye geçiyormuş. şu aralar kurutmalıkların zamanı bu arada. biber, patlıcan, domates, kabak vs vs.
  • uzunuzunilgi  (24.08.15 19:38:07 ~ 19:42:31) 
yorgan ipi-iğnesi diye geçiyor. ben de aldım boş odam var oraya çamaşır ipi astım kurutucam güya da bir türlü sebzeyi almadım :/


  • mesgul ve huzursuz  (24.08.15 20:10:27) 
Annem zeytinyağlı dolma yapar kuru patlicandan


  • kablelvuku  (24.08.15 21:53:02) 
Patlıcanları başlarını kesmeden yıkayın. Aslında sebzeler meyveler yıkanmadan kurutulur otlar yıkanarak kurutulur. Üreticimizin bir kısmı bilinçli olmadığı için ilaçlı ürünler de pazara çıkıyor bu nedenle ben artık kurutmadan önce ön yıkama yapıyorum. Yıkama suyu kurusun sonra dolmalık hazırlar gibi kesip içini oyun.
İçlerini hafif tuzlayabilirsiniz böylece kışın daha uzun süre dayanırlar ve kururken çürümeyi önler.
Pamuk bir ipe dip kısımlarından dizin. Pencere önü, olmuyorsa pencereye yakın bir yere asın. Duvarla camla vb temas etmesinler.
Sebze kurutma işleminde hem güneş hem de rüzgar gerekiyor.

İyive kuruduklarına emin olunca bez torbada saklarsanız iyi olur.

Kullanmadan önce bir el sudan geçirin, sonra haşlayın. Haşlama suyu acı olur kullanılmaz. Sonra içini hazrlayıp doldurup pişirirsiniz.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (24.08.15 22:27:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.