[]

İphone ve internet kotası

5S kullanıyorum, aylık 4 GB internet yetmiyor neredeyse, eve geçince anında wifi açıp evdeki interneti kullanıyorum, ona rağmen internet paketinin yenileneceği günlere yakın mesaj alıyorum: İnternetinizin %80ini bitirdiniz!!! diye.

Kardeşim plus kullanıyor, "abla ayda 7 gb harcadım" diyor.

E biz de hal böyle olunca telefondan video vs. falan izlemiyoruz. Onun yerine nereye gidersek orada wifi bulma telaşındayız.

Dün de bi arkadaşım "nasıl olur ya? bana 4 gb yetiyor, artıyor bile" dedi. O da plus kullanıyor.

E biz nerede yanlış yapıyoruz o zaman?

 
Hangi app ne kadar yemiş ayarlardan görebilirsin.

Settings->Cellular (Türkçesi de Ayarlar->Hücresel gibi bir şey herhalde) a girdiğinde aşağılara doğru bak, orada 3g internet kullanmış olan tüm uygulamaların ve sistem servislerinin kullanımını görebilirsin ve kullanmasını istemediğin applerin 3g internetini kesebilirsin. En aşağıda da istatistikleri resetleme butonu var, oradan resetleyip bir kaç gün sonra duruma bakabilirsin.

Bu arada buraya da yazar mısın bakalım nereye gitmiş bu internet?
  • bk  (24.08.15 15:26:43) 
şöyle bir durum söyliyim,
nokia lumia 920 kullanıyorum, aylık 4gb paketim var. çok rahat bir şekilde yetiyor bana. yeri geldiğinde video izlemekten de geri kalmıyorum.

ancak bir kaç ay önce telefonu kırdığım için tamir olana kadar iphone5 kullandım 1 ay kadar ve 3. haftanın sonunda 4gb kullanım doldu. kullanım şeklimde hiçbir değişiklik olmamasına rağmen. tek fark lumia 920 değil, iphone5 kullanmam oldu. iphone'lar data kullanımı konusunda oldukça cömert sanırım.

tavsiyem,
- instagramda otomatik video yükleme olayını kapatın. sadece siz dokununca yüklesin.
- otomatik yedekleme filan açıksa onu kapatın.
- mail tanımlı ise size istemeden ekleri indirmesin.

not: bu özelliklerin olup olmadığını bilmioyorum ios'ta.
  • teritori  (24.08.15 15:28:15) 
Tamam, dediğini yaptım. Bi bakayım 2-3 güne.


  • dessy  (24.08.15 15:29:06) 
teritori, instagram kullanmıyorum.

otomatik yedekleme ne işe yarıyor? kaldırsam direkt ne kaybederim?
  • dessy  (24.08.15 15:29:53) 
telefonla değil de kullanımla alakalı tamamen. sadece whatsapp vb. kullanan kişiye 100 mb da rahat yeter. hatta 300 mb lık internet paketi olan bir arkadaşım var. o da iphone 5s kullanıyor ve yetiyor. benim paketim 4 gb ama biraz dışarda müzik dinleyeyim, video, canlı yayın vs. izleyeyim, reddit'te dolaşayım dediğimde bitiyor hemen. genellikle zar zor yettiriyorum 4 gb'ı her ay.


  • king lizard  (24.08.15 15:30:08) 
uzun bir süre 2gb kullandım ara sıra yetemiyordu. şimdi avea 6gb var ama hiç 4gb'tı geçmedim. dışarıdayken falan facebook'ta ilgimi çeken video'lar varsa izliyorum ama genellikle izlemiyorum. zaten evde wireless var, şirkette wireless var. bi haftasonu falan dışarı çıkarsam kullanıyorum. iphone 5 kullanıyorum bu arada.
video izlemeyi azaltın derim biraz.

  • mesene  (24.08.15 15:31:30) 
Appstore update'leri 3g'de de yapsın gibi ayarlar açık kalmış olabilir.

Baktın mı nereye gitmiş internetin? Ha bu arada bu problemi hep Turkcell kullananlardan duydum, ben avea kullanıyorum ve herhangi bir çekingenlik yapmıyorum 3G'yi kullanırken ve 4gb'ı nadiren bitirmeye yaklaşıyorum.
  • bk  (24.08.15 15:32:23) 
Yani duyuru "telefonunuz ve internet kullanımınızda kota durumunuz nedir?" şeklinde algılandı sanırım ama tekrar söyleyeyim: Video izlemiyoruz.

Whatsapp, FB, google gibi yerleri de arada kontrol ediyorum. Daha önce HTC kullanıyordum, hiç kota sorunum olmadı. Kardeşim de Samsung kullanıyordu.

İnternet kullanım alışkanlıklarımızda değişiklik olmadı. Tek değişikliğimiz: Video izlemememiz.

bk, Vodafone kullanıyorum.
  • dessy  (24.08.15 15:34:45 ~ 15:35:09) 
normaldir bende 6 plus kullanıyorum, 5-6 gb minumum gidiyor bazen 7ye çıkıyorum.

ama ben aktif olarak vatzap facebook instagram kullanıyorum, internette bayağı vakit harcıyorum.
  • efrasiyab87  (24.08.15 17:51:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.