[]

araba ile ucuz avrupa ülkeleri

yapan var mı? aşağıda bi duyurudan esinlendim. mesela ben manitayı alsam, arabamın da olduğunu varsayalım, ucuz ve birbirine komşu avrupa ülkelerini gezsek 1er hafta? 'nasıl yapılır'dan ziyade yapan var mı, değer mi, nasıl olur bunu merak ettim.




 
manitayla yapılacak tek aktivite "interrail"


  • emreorhan  (24.08.15 02:13:39) 
ben yaptım, Bulgaristan'dan başladım Sırbistan, Macaristan , Avusturya , Almanya, Belçika ve sonra da dönüş.


Ne bilmek istersin?
  • bk  (24.08.15 02:14:48) 
@bk

buradan sorayım, daha sonra başkasının da işine yarar belki.

-ülkeler arası mesafeyi arabayla kat etmek sıkıntı oluyor mu? o yollarda yabancı plakalara epey sıkıntı yaşatıyorlar diye duydum almanya'dan arabayla gelenlerden. polis falan rüşvetsiz bırakmıyormuş.
-ülkelerin tatil verimi nasıl? gezilecek yer olsun, ucuzluğu olsun, tatmin edici mi?
-dil sıkıntısı ne durumda? o ülkelerde ingilizce ile işimizi görebilir miyiz?
-nihayetinde 'iyi ki yaptım' mı dediniz, 'şu alternatif şekilde yapsaydım' mı?
  • icim urperiyor  (24.08.15 02:30:24) 
Yunanistan-makedonya-kosova(transit)-karadag-hirvatistan-slovenya-avusturya

Bulgaristan-sirbistan-(macaristan transit)-avusturya-almanya-isvicre-fransa-liechtenstein-almanya-avusturya-slovenya(transit)-hirvatistan-arnavutluk-makedonya-yunanistan

Avusturya-slovenya(transit)-hirvatistan-bosna hersek-sirbistan(transit)-kosova-makedonya-bulgaristan (bu otostopla)

Her turlu soruyu alabilirim, elimden geldigince yardimci olurum. Bir de post vardi, onu ekliyim sonra
  • kuehles blondes  (24.08.15 02:42:35) 
www.eksiduyuru.com


Bu duyuru sanirim yardimci olabilir?
  • kuehles blondes  (24.08.15 02:45:59) 
başınıza gelen en kötü şeyler nelerdi bu yolculuklarda?


  • icim urperiyor  (24.08.15 02:47:51) 
Arnavutlugun cidden kotu durumdaki yollari ve bir de bizim salakligimiza denk gelen su olay: daha once sirbistandan kosovaya giris yaptigim icin kosova'dan da sirbistana giriliyor zannetmistim, makedonya'dab kosovaya gecince ordan sirbistana girmemize izin vermediler, 4 saat bosa bekledik ama bizim hatamiz. Hem daha iyi oldu, karadag'a gittik ve bayildiiiik!


Rusvet isteyen hic olmadi. Ne bulgaristanda ne de sirbistanda. Ama ozellikle bulgaristanda isteyebiliyorlar, cok duydum. Ama sirbistan baya eli yuzu duzgun.
  • kuehles blondes  (24.08.15 02:51:01) 
@icim urperiyor

Araba ile katetmek tabi ki uzun sürüyor ama bunun dışında pek bir sıkıntı yok. Yani nereye gidersen git zaten otoban tercih etmeye bakarsın, öyle olunca da her zaman medeniyete yakın olursun ve pek çok yabancı aracın her gün geçtiği yerlerden geçmiş olursun.

Rüvet problemini Bulgaristan/Romanya/Sırbistan gibi yerlerde sıkıntı olur ama bu ara yollarda falan olur. Bulgaristanda gündüz vakti bozuk far lambasından ceza yedim bir dağ yolunda :) Heriflerin kotası mı var çorba parası mı istiyorlar bilmiyorum da beni çevirip arabanın her yerini incelemeye başladılar bir kusur bulana kadar. Uzunlar yanarken sağdaki lambanın tam yanmadığını farkedince sevindi şerefsiz ve kesti cezayı.

Yani genel olarak otobandan seyahat etmek lazım, zaten özellikle Bulgaristan ve Romanya'nın ara yolları çok dandik, bir sürü yol en son stalin hayattayken bakımı yapılmış gibi. En son AB fonları ile yolları tamir ediyorlardı ama ne kadarı tamir oldu bilmem.

Ülkelerin tatil verimi tatilden ne anladığına bakar. Deniz kum insanıysan Türkiye ile kapışamaz tabi ama kültür turizmi, gece hayatı ve genel olarak yeni yerler görmek için gayet uygun yerler.

Dil sıkıntısı pek yok çünkü gençler canavar gibi İngilizce biliyor. Yaşlılar tek kelime bilme tabi ama gençlerin arasında pek dert değil.

Ben gezip görmeyi seven biriyim, gayet memnun kaldım.
  • bk  (24.08.15 08:49:24) 
bursa'dan viyana'ya kadar gittim otomobilimle. başıma gelen en kötü şey, gündüz sıcağında sırbistan otobanında arabamın hararet yapması oldu. ömrümde başıma gelen en iyi şey ise, arabayı sağa çeker çekmez önümde çekici arabasının durması oldu. kozmik bi şaka olmalı bu dedim.


  • prompter  (24.08.15 09:14:59 ~ 09:15:42) 
Biz Makedonya'ya ucakla gidip Kosova Arnavutluk Sirbistan Bosna Hersek Karadag'i arabayla gezdik. Arabayi da Makedonya'da kiraladik. Kesinlikle oneririm.


  • Traveller  (24.08.15 11:12:06) 
Bulgaristanda evet, ara yollara sapmadan uslu uslu otobandan gidin. Arnavutluk'a bence hic gitmeyin. Karadag, sirbistan, hirvatistan, makedonyada yollar harika. Ara yollar da cok guzel ya da en fazla turkiyede karsilasacaginiz sekilde yama asfalt, ara sira micir filan
Road trip dusunuyorsaniz otobandan gitmeyin. Daha buyukce yollari bulun, mesela tem degil de e5 ten gidin. Ya da sahilyolundan gidin mesela.

Bosna hersek yollari da kotu baya, gece araba surmeyin. Daglik ve virajli yollar var, kedigozu bile yok :) onun disinda zaten otoban yok bildigim kadariyla bosnahersekte.

Cok keyif alirsiniz. Ufak koy yollarindan gitmek, istediginiz yerde durmak, denize girmek. Karadag muhtesem, hem dag tarafi hem deniz tarafi. Hirvatistan da harika. Biz ikisinde de adriyatik kiyisindaki yollari tercih ettik. Su kadar kere gidis ve donuste hic ruset olayina denkgelmedik ki babam rusvet diye sigara veririm 2-3 paket demisi, 3 karton sigara almisti :D sonra arkadaslarina hediye etti ahahah
  • kuehles blondes  (24.08.15 16:52:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.