[]

Adnan Oktar'ı (ve kediciklerini) neden ciddiye almıyoruz?

Adam dini sohbet programı yapıyor, kendisi gibi sayısız örneği var. Ama buna gelince palyaço muamelesi yapılıyor ve ben bunun nedenini anlamıyorum.

- "Kedicikler" - Bu kızlar bu adamın "öğrencisi" gibi görünüyor. Eğer giyimlerinden, tiplerinden ötürü ciddiye almıyorsak bu yaptığımız başörtülüye önyargılı yaklaşmakla aynı şey, ki bu yanlış. Saçı açık bir kadın ilim öğrenemez/tartışamaz mı, eğer cevap evet ise ciddiye alınması için giyimi nasıl olmalıdır?

- "İnşallah/maşallah/hamdolsun hocam çok yakışıklısınız oh my god" - Aralarındaki muhabbet bu şekilde olabilir, samimi olabilirler, programın "havası" bu şekilde olabilir.

- A.O.'nun bu kızlarla yatıp kalktığına dair bir kanıt yok, ortalıkta çılgın orgy videoları yok. Kızların instagram'larında havuzda, bikinili falan fotoğraflar olması yine yeterli delil teşkil etmiyor.

- A.O.'nun bu "tarikat" denen oluşumu malumunuz oldukça elitist. Okuduğum kadarıyla zengin, seksi kızlar/erkekler özellikle seçiliyor, sadece bir image-making çalışması olmaması için neden yok.

- Program bazen zıvanadan çıkıyor; kolbastılar, Metallica'lar, komik videolar falan, bu yüzden ciddiyetsiz bulunabilir bu makul elbet.


Özellikle belirtmek istediğim bir iki şey var:

1- İnançsızım.
2- Kuran evliya çarpsın troll'lemiyorum.
3- İlk iki maddenin yarattığı ironinin farkındayım.
4- Yukarıda yazdıklarımda özellikle kendi fikrimi belirtmemeye çalıştım, elimden geldiğince nesnel ve tarafsız yazmaya gayret ettim. Buradan hareketle lütfen "Hacı sen cidden ağır safsın" demeyin.

 
ciddiye alınacak nesi var? kendi kendini gülünç duruma sokuyor ve klasik anlayışta dinle bağdaşmıyor. ayrıca geçmişte akıl hastanesine yatmış, bayağı sıyırmış iddiaları var.


  • sayns  (23.08.15 16:10:51) 
adnan oktarin kendisi ve tarikati hakkinda acilan davalarda konusan (sanik mi deniyor ne deniyor?) kizlarin ifadelerini bir okuyun derim.


  • chaotic good  (23.08.15 16:11:27 ~ 16:11:46) 
@sayns, tamam işte, "iddiaları" var

@chaotic valla hızlı bir google'ladım ama bulamadım, nasıl ulaşırım nedir bu ifadeler?
  • celeron 300a  (23.08.15 16:13:57) 
Grupta vajinal ilişki haram, anal ya da oral ilişki serbestti" (bkz: vay anam neler dönmüş serhat ya)


  • celeron 300a  (23.08.15 16:20:23) 
dediklerine aynen katılıyorum fakat inançsızım dedikten sonra kuran evliya çarpsın savını göstererek yemin etmen ironik olmuş...


  • vosvos3131  (23.08.15 16:22:25) 
iddialar var yazdım çünkü yanlarında değildim görmedim ama googlelasan bakırköy ruh'tan sonuçlar çıkar.


  • sayns  (23.08.15 16:38:23) 
aga ben bir kaç sohbetini izledim bunların, bilimsel bir şeylerden bahsediyorlardı sonra bunu allahın be kadar muntazam yararttığına bağladılar falan. burada eleştirilecek bir nokta yok ama özellikle ilgi çekmek için aşırılığa kaçıyorlar yani göğüsler fırlıyor ama dillerinde inşallah maşallah iffet lafı eksik olmuyor. dekolte giyilmesini eleştirmiyorum ama o şekilde giyinip erotik tavırlar takınıp iffet miffet muhabbeti döndürünce ben tuhafım diye bağırıyor.
ha ateistler şeytanın babasıdır kadınlar kocalarına şöyle itaat etsin bilmemne diye vaaz veren programlara göre troll de olsa bin kat daha iyidir en azından ılımlı.

  • irsh92  (23.08.15 16:51:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.