[]

Marka Bağımlılığı / Takıntısı

Giyim konusunda sizlerde de var mı bu durum? İllaki marka mı giyinmek zorundasınız? Fiyat-performansa mı bakıyorsunuz alışveriş yaparken? Almadan önce şöyle bir 10 sn. Kendinizi check ediyor musunuz? Önceliklerinizi belirleyip mi alışveriş yapıyorsunuz merak ediyorum? Bu durum ile nasıl başa çıkabilir bir insan?




 
marka takintim yok.
neyi begendiysem onu alirim, markasina bakmam.
almadan once "bunu giyer miyim yoksa dolabin derinliklerinde kaybolup gider mi" diye dusunurum, ondan sonra karar veririm.
  • chaotic good  (23.08.15 15:52:28 ~ 15:53:16) 
fiyat-performans ve güven benim için. 60 liraya bilmediğim markadan kot alana kadar 100 liraya bildiğim markadan alırım ki yarın öbür gün sıkıntı olduğunda gidip başımı ağrıtmadan değişim yapabileceğimi bileyim. ama aynı özelliklere sahip 2 ayakkabıdan birisi 100 lirayken diğeri kemal tanca yazıyor diye 250 liraysa tabi ki 100 lira olanı tercih ederim. 2 tane alırım, üstüne bakım seti alırım kemal tanca alana kadar.


  • trajikomix  (23.08.15 15:55:23) 
duruma göre değişiyor biraz, yani bazı ürünler sırf marka diye gerçekten sikko olmalarına rağmen korkunç fiyatlara satılıyor. hayatta, üzerinde DKNY yazıyor diye sikik bi tişörte 250 tl para vermem. ama ayakkabı alacaksam atıyorum, sağlam bir markadan 300-500 lira verip alıyorsun ayakkabıyı ama harbiden uzun süre sapasağlam kalıyor. e o paraya da kıyarım.

ben mesela 3 sene önce tommy'den bir kemer aldım. 100 lira para verdim kemere. o zaman da "sırf marka diye çok mu verdim acaba" diye verdiğim para içime oturmuştu biraz. lan 3 senedir kullanıyorum, kemer hala yepyeni gibi, sapasağlam. benzer bir kemer mavi'den aldım birkaç ay önce, ona da 80 lira mı ne verdim. kemerin cılkı çıktı, her tarafı soyuldu. e o zaman o marka ürüne verdiğim para helali hoş olsun yani.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (23.08.15 16:20:36) 
markaya bakıyorum maalesef.
bazı mağazalara hiç girmiyorum bu yüzden.

  • kayranin kedisi  (23.08.15 16:46:36) 
Sırf marka diye hiçbir şey almışlığım yoktur. bagdf'nin dediği gibi; üzerinde DKNY yazıyor diye bir tişörte 250 lira vermem.

Kaynağını bilmediğim giyim eşyasını da almam, marka benim için bu açıdan önemlidir. Marka eşyanın kalitesinde, tasarımında belirleyici olduğu zaman markaya önem veririm. Bu da en çok ayakkabı, çanta gibi giyim eşyalarında öne çıkar. Uzun ömürlü şeyler alırım. Bu açıdan illa ki marka giyinmek zorundayım, ama bu durum amaç değil netice.
  • whimsical  (23.08.15 16:47:44 ~ 16:50:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.