[]

Avustralya'ya göçmek, Kaçak göçmenlik vs.

Simdi, ben avustralyaya turistik vize alip gitsem, ordayken pasaportu, kimligi falan yaksam, sonra da devlete "ben gocmenlik icin basvurmak istiyorum." desem oluru var mi?




 
olmaz.

olucaklar, siz bu basvuruyu yaptiginiz zaman, polis gelecek, anlarsa dilinizi konsolosluktan tercüman cagrilacak, bu saatligi 100 dolarlik tercüman olucak siz ödeyeceksiniz elbette, burada tutunak tutulup ceza kesilecek.

hadi diyelim kimse anlamadi bunu, polis ses kaydinizi ana merkeze gönderip hangi dil oldugunu anliyor bir programla, kullaniyorlar bunu. ordan geliyor zaten yine tercüman.

sonra kayip basvuru ile konsolosluktan gecici pasaport belgesi aliyorsunuz.

bu duurmda mülteci basvurusu yapicam derseniz davaya cikarsiniz, dayanak noktaniz gecerli bulunmaz ise dava acilir adiniza ve deport edilirsiniz.

he birde bu durumda deport edilirseniz yanlis bilmiyorsam birde adiniza devlet tarafindan dava aciliyor, iftira, yalan beyan etc gibi.
  • kurnaz  (23.08.15 13:51:06 ~ 13:53:45) 
eskiden olurdu.
90'larin sonunda bir aile dostumuz bu bicimde goc etti, ailece. biraz daha detayli calistilar tabii, bizzat hukukcu olduklarindan.

artik olmaz.
bu dusuncelerle hayallerle gelenin sonu genelde toplama kampi oluyor. o da avustralya disinda, pasifik'teki vahsi adalarda. kadinlara tecavuz ediyorlar toplama kamplarinda, bakin haber olmus: www.thesaturdaypaper.com.au
aslinda haber olmasi da yasak, su anki yobaz hukumetin ciddi baskisi var.
cocugu avustralya'da buyusun diye toplama kampinda intihar eden anneler var.
2013'de kamptakiler isyan cikaracak oldu, iranli bir delikanliyi oldurduler.
  • viva paulista  (23.08.15 14:00:56) 
pasaportu felan yirtmana gerek yok. bu isi havaalaninda sakin yapma. iceri gir. protection visa ya basvur. immigration %99 red eder (en az 3 ay surer)

sonra rrt ye gidersin en az 8 ay mahkeme gunu beklersin ve en az 2 ay mahkeme sonucunu beklersin. bunu da kaybedersen. minister a gidersin ki bu da epey zaman aliyor. en kotu kosulda 2-3 yil burdasin. minister'dan da red yersen deport ederler.
ama dosyan gucluyse ve yalan soylemezsen protection vizesini alabilirsin cok imkansiz bir durum degil. ayrica avustralya da asla tercumana para odemezsin. bu isleri devlet karsilar. butun bu sureci gonullu hizmet eden avukatlarla belese yapabilirsin. tabi avukatlarinda sana ve gercekten korumaya ihtiyacinin olduguna inanmasi lazim ki bu isi belese getirebilesin.

ozet: tr' de can guvenligin tehlikede degilse ya da kotu muameleye maruz kalmiyorsan bu yola girme derim. sonu husran olur.

edit: gemi ile kacak giris yapmadiysan seni detention centre lara almazlar. yani kamp maceran olmaz.
devlet paran yoksa para yardimi, kira ve yiyecek yardimi yapar.
  • tezek  (23.08.15 14:56:52 ~ 14:58:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.