[]

apartmanda merkezi ısıtma sorunsalı

Apartmanda merkezi sistem var, bunu kat kaloriferine nasıl çevirebilirim? Ne kadar tutar?




 
işkembeden hesap dahi olsa
öncelikle sizin katı iptal edip 0dan kat kaloriferi sistemi kurulacak. fiyat evin büyüklüğü ile ister istemez değişecek. kombi + petekler + tesisat + proje falan derken 3 üstü 5'e kadar yolu var derim. (petek sayısı, kombinin modeli)
ocak için kullandığınız kapıda doğal gaz tesisatı yoksa o çekilecek ki asıl aklıma takılan da o.
  • qxgviper  (23.08.15 01:57:14) 
hocam eski petekleri kullanamıyor muyuz?
bir de evde doğalgaz var, su ısıtma olayı için, o kullanılabiliyor mu?

  • cy7  (23.08.15 02:01:59) 
öncelikle söyleyeyim, bunu yapmanız apartmana ödeyeceğiniz aidatı etkilemez. yani ben ısıtma sistemimi ayırdım, aidat ödemeyeyim diyemezsiniz. apartmanın tesisatını da etkileyeceğiniz ve projeyi bozacağınız için olacağını sanmıyorum. yani belki dersiniz de bunun için genel kurul kararı alınması gerekli.

onun dışında aynı petekleri kullanabilirsiniz. ama yeni tesisat döşenecek. malzeme +tesisat + kombi + projesiydi ruhsatıydı derken epey tutar masrafı. bi de aidatı almaya devam ederlerse boşa uğraşmış olursunuz.
  • kibritsuyu  (23.08.15 02:15:01) 
aidat derken kalorifer için gelen faturadan payımı ödemeye devam mı edeceğim? BEnim katı kestikten sonra neden ödeyeyim ki? Ama tabi öyleyse manası kalmaz, haklısınız :)


  • cy7  (23.08.15 02:18:03) 
Merhaba,

Biz de ısı ölçerli merkezi sistem kullanıyoruz yalıtım falan gayet iyi eski evimde 90tl gaz faturası geliyorsa şimdi 60 geliyor. Neden bozmak istiyorsunuz?

Ne kadar tutar sorusuna cevap, sıfırdan döşetecekseniz 3-4 bin minimum.

Saygılarımla.
  • cenkertem.afc  (23.08.15 02:39:38 ~ 02:39:49) 
adamlar sistemi buna göre kurmuş.
çok ufak bir ihtimalle kapıcı giderlerini ödersiniz ama bi ton tantana çıkar. olacağını sanmam bile. ama şu ısı pay ölçer sistemlerden olan bir binada iseniz aidat puf olur gider tabi

ilk sorunuza gelelim petekler eski mi yeni mi? bilmeden yorum yapıyoruz sonuçta.
ben total bir hesap vermeye çalıştım ama
eski dökme peteklerden ise pek kullanacağınızı sanmam pek verimli de olmaz zaten.
birde eski ve içi kirli olduğunu varsayarsak temizlik bakım falan işine girmektense yenisini almak daha mantıklı olur.
yeni binada yeni petekler ise tabi ki böyle masraflara gerek kalmaz.

tamam tesisat varsa sadece kombi ve petek masrafları kalır. m2 ye göre de ideal bir cihaz seçilir.
  • qxgviper  (23.08.15 02:43:01) 
kendiniz merkezi sistemden ferdi sisteme geçiş yapamazsınız, tüm apartman sakinlerinin oy birliği ile karar alması gerekli. bir şekilde kendi dairenizi ferdi sisteme geçirseniz bile merkezi sistemden dolayı dairenize yansıtılacak ısınma ücretini ödemek zorundasınız.

eski petekler ve daire içindeki peteklere giden sıcak su tesisatı aynen kalır. sadece apartmanda şafta giden borulardan kendi dairenizi ayırıp, o noktadan itibaren kombinin bulunacağı yere kadar tesisat döşemeniz gerekli. dairenizdeki mevcut doğalgaz borusunun çapı sadece sıcak su için tasarlandığından muhtemelen küçük gelecektir, bu nedenle doğalgaz borularını daha geniş çaplı siyah borularla değiştirmek gerekli. (sıcak su + ısınma için yeterli gaz sağlanabilmesi için). ayrıca igdaş'dan proje onaylatmak gerekli, bunun için mühendise proje çizdirmeniz lazım.

proje+işçilik+malzeme 2-3 bin arası tutar, kırma dökme durumuna göre. bunun üstüne bir de kombi parası eklenecek beğendiğiniz modele göre.
  • neyehbe  (23.08.15 02:44:56) 
Arkadaşlar ev eski, tesisat da eski, petekler falan.
Değiştirmek istiyorum çünkü kışın kafalarına göre akşam erken kapatıyorlar gece donuyorum, gündüz cayır cayır yanıyor
Apartman toplantılarına beni kesinlikle çağırmıyorlar ama öyle bir durumda gider konuşurum, herhalde bişey demezler.
Gerçi düşündüm de evdeki kombi yeni sayılır, onu kullanabilir miyim?
  • cy7  (23.08.15 02:48:19 ~ 02:50:29) 
hocam evde halihazırda niye kombi var ki? sadece sıcak su kullanıyorsanız, şofben olmasın o? doğalgaz girişi+soğuk su girişi+sıcak su çıkışı olmak üzere toplam üç bağlantı noktası varsa şofbendir o. kombilerde ayrıca kalorifer sistemi için su girişi+çıkışı olmak üzere toplam beş bağlantı var. bir kontrol et sendeki kombi mi şofben mi diye ;)


  • neyehbe  (23.08.15 03:02:55) 
evet şofbenmiş :)


  • cy7  (23.08.15 20:16:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.