[]

Küçük Prens

Ama hangisi? Onlarca çevirisi var. Hangi yayınevini tavsiye edersiniz?




 
şimdi can yayınlarından çıkan tomris uyar cemal süreya diyenler gelecekler ama şurada detaylı şekilde anlatmış

meseledergisi.com

yazı uzun sonuca gel dersen agora kitaplığından çıkan erhan kayaalp çevirisi

www.idefix.com
  • freebird5406_2  (23.08.15 01:07:03 ~ 01:12:06) 
freebird +2376481


  • shotgunwoman  (23.08.15 01:10:34) 
Belki fikir verebilir: eksisozluk.com


  • sevgikusunkanadinda  (23.08.15 01:12:23) 
Resmen piyasada Küçük Prens fırtınası çıkmış =) Erhan Kayaalp'e yöneliyorum, teşekkürler.


  • bazilika  (23.08.15 01:14:48 ~ 01:15:02) 
Bende de Mavibulut'un Yaşar Avunç çevirisi var. Bir tane de ben eklemiş olayım. :)

Yazıda bahsedilen cümlenin (“Elveda, demiş tilki. İşte sırrım. Çok basit: İnsan ancak yüreğiyle görür. Aslolan göze görünmez”) çevirisi Mavibulut'ta da şu şekilde: "Hoşçakal, dedi Tilki. Bak, işte sırrım; çok da basit: İnsan ancak yüreğiyle bakarsa bir şeyi görür, iyi anlar. Gözler bir şeyin özünü göremez."

Arşivde dursun diye de Tomris Uyar-Cemal Süreya çevirisi çıkınca onu almıştım, şimdi paylaşılan yazıyı okuyunca pişmanlık duydum desem yeridir.

Erhan Kayaalp'ten de okuyayım.
  • whimsical  (23.08.15 07:06:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.