[]

Ideal duzen var midir?

felsefe severler s.b. :)




 
Tabi lan manyak mısın. şaka bir yana yoktur diye düşünüyorum, anarşizmin badireli yıllarında uslanmadıkca da olmayacak.


  • ripolip  (22.08.15 23:24:16) 
Objektif düşünürseniz vardır ama insanlar genelde subjektif düşünürler ve bazı şartların kendileri için uygun olmadığını belirtirler. Örneğin bir şirkette tüm parasal ve manevi konuları bir şekilde çözdüğünüzde, çok geçmeden birileri maaşını beğenmemeye başlayacaktır. Maaşı az olmadığı halde. Bilmem anlatabildim mi.

Ülke yönetiminden bahsediyorsak da sosyal demokrasi aslında çok iyi bir sistemdir ama herkes için uygulamanız lazım. Yani adil olmalı. Bunu sağladınızda ülkede herkes mutlu olur, sonra birileri "ama ben artık eskisi kadar para kazanamıyorum ki, liberalizm gelsin" der.
  • grgn  (22.08.15 23:26:25) 
düzenden ne anladığına bağlı


  • c p  (22.08.15 23:33:49) 
kaynakların sınırlı olduğu bi ortamda olacağını sanmıyorum.


  • ghilleinthemist  (22.08.15 23:37:44) 
Var ihtimalini nüfusa da bağlayabiliriz, subjektiflik sayısı azalırsa ideal düzenin korunma ihtimali yükselir elbet. Örneklemli ideal düzen de soz konusu olabilir. Aynı ideada 40-50 insanın ege de köyde bu fikri hayata geçirmesi ideal düzene açık kapı. Ama dersen ki evrensel olacak bu iş yok aga.


  • ripolip  (22.08.15 23:38:18) 
Insanlarin yol olmasi. Doga uzun sure ideal bir duzen bulur.


  • Traveller  (22.08.15 23:48:19) 
İnanıyorum ama insanlar ne kadar gelişirse o kadar bireyci oluyorlar.


  • phoenixboy  (23.08.15 00:01:35) 
  • ukde  (23.08.15 03:33:22) 
benim için ideal düzen gece 12 deyince kafayı vurup uyumak, sabah 8'de dinç bir şekilde kalkmak, düzenli spora gitmek, 30 olmaya yakın yuva kurmak.


  • scent of a pastrami  (23.08.15 03:41:04) 
insan insanın kurdudur.

düzenin ideali olur mu o da tartışılır. benim ideal toplum kurgumda bir düzene ihtiyaç yok. herkesin uzlaştığı düzen olarak algıladığım ideal düzenin var olabileceği toplumda insanlar "doğru" davrandıklarından bir düzene, kurallara zaten gerek duyulmazdı.

belki de saçmalıyorumdur, ama şu anda çok mantıklı geliyor bu yazdıklarım.
  • whimsical  (23.08.15 04:48:48) 
sabah 5'te demeye çalıştığım şey şuydu: düzenin olduğu yerde çatışma da var demektir. çatışma olduğu müddetçe de "ideal düzen" değişken bir kavram olacağı için ideallik ile düzenin bir arada bulunması oksimoronumsu bir durum yaratıyor.

kimsenin çatışmadığı bir toplumda da zaten kural ve düzen gereksinimi olmuyor ve de "bana göre" ideal olan da o hayali, kurgusal toplum.

bu sefer oldu galiba. :)
  • whimsical  (23.08.15 18:53:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.