[]

babam emekli olmuş mudur

merhaba arkadaşlar babam almanyadan emekli, 1940 doğumlu,ezelden beri çalışıyor sanırım, genelde yurtdışında çalıştı şirket sahibi olarak ama burada da 15 yıldır falan çalışıyor. iş sahibi olarak elbet yasal olarak çalışıyor olduğunu düşünüyorum.

adamın vakti yok, yaşı da ilerledi uğraşmıyor bi türlü bu işlerle. paraya da ihtiyacımız var, bende kendim ilgileneyim araştırayım dedim ama sizce sonucu olur mu, yaş 75 çıkar mı emeklilik dersiniz?


 
Sgkdan falan sorgulatin abi biz ne bilelim bunu.


  • elorelia  (22.08.15 18:15:38) 
Aynen :D sgk dan sorgulatmalisiniz.


  • mukrime  (22.08.15 18:24:28) 
Ali Tezel'e sorun o bilir.


  • grgn  (22.08.15 18:26:02) 
sgkya sordum zaten ilk ama çok detaylı bilgi ve rakam istiyolar tarih net sayı gibi. belki babası dedesi bişeyi falan benzer durumdadır diye danışmak istedim.


  • cusoon  (22.08.15 18:31:04) 
170 sgk nın danışma hattıdır. kendisi orayı ararsa kesin bilgiye erişir. sen burda goy goy yapanları boşver 170 i ara.


  • karlmarx  (22.08.15 18:32:19) 
@grgn, @karlmarx çok teşekkür ederim


  • cusoon  (22.08.15 18:37:32) 
bence 170 i aramadan once o sorulan sorularin cevabini bulmaya calisin, gerekiyorsa sgkya gidin internette turkiye/gov/tr ustunden bakin ama agknin hattini ararsaniz parali oldugunu bilin.


  • mavicorap  (22.08.15 18:37:48) 
Yalnız o bilgilerin hepsini Ali Tezel de isteyecek.


  • grgn  (22.08.15 19:02:42) 
olmaması imkansız. zaten orada çalıştıklarını burada işletebiliyorsunuz diye biliyorum. olmadı konsolosluğa sorun.


  • cenkertem.afc  (22.08.15 19:14:33) 
Ben kisaca babamin durumunu anlatayim, belki yardimci olur. kendisi sizin babaniz kadar buyuk degil, isvicre'den emekli oldu. turkiye'de 10 yil kadar odenmis primleri, ssk girisi vardi. yasi doldugunda (ki babanizin coktan dolmus) turkiye'de basvuru yapti. once tarihini, isvicre'dekini calistigi donemi vs istediler. ankara'ya gitti geldi, baya ugrasti. 10000 lira odeyip o sekilde emekli olabilecegini soylediler. babam da vazgecti. turkiye'de odenmis olan primlerini isvicre'ye aldirdi. bu durumda hem toplu para aldi, hem de maasina 1500 frank gibi bir zam yapildi.


demem o ki biraz arastirin, olmuyor ya da ugrastiriyor gibilerse babaniz primlerini almanya'ya istesin. hem daha kolay hem daha avantajli.
  • fraise  (22.08.15 21:49:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.