[]

Kendi evimizi kendimiz boyayabilir miyiz?

90 metrekare 3+1 bir öğrenci evimiz var, 3 öğrenciyiz. Boyacı 500tl istiyor boya yapmak için, biz de diyoruz ki evi biz boyayalım?
Yalnız bazıları yapamazsınız çok zor diyor bazıları yaparsınız diye destekliyor. Daha önce yapanlar bize öneri sunabilir mi? Püf noktaları neler? Şu malzemeleri alın çok işinizi görür, yerlere şunu serin diyebileceğiniz?

Teşekkürler şimdiden.

 
Ben Yaptım
Griye boyadım
İnşaata benzedi
Sonra üşendim duvarlara yazı yazdım
Ardından çıkarken yazıları kapamak için bi 3 kat boya vurdum
  • Frederick Co  (21.08.15 23:03:31) 
Yere gazete , bantla tutturun hatta.
Rulo kullanın fırçada iz kalır prizler ve kapı çevresi için fırça kullanın.
Yukardan aşağı tek yöne boya sürün katları sayın ton farkı çıkmasın,
Iyisimi bulaşmayın bulaşacaksanız 7-8 renk alin rastgele duvara sürün
  • mama lover shake me  (21.08.15 23:08:29) 
plastikse işiniz kolay. yağlı boyaysa girişmeyin.
parke süpürgeliklerinin üstünü bantlayın. kestirme işinizi kolaylaştırır ve parkeyi kirletmenizi önler.
unutmayın ince yerler fırçayla düz ovalar ruloyla.
yerleri mutlaka örtün. eşyaların üstünü hışır naylonla kapatın. hırdavatçıda var. ucuz.
tavan beyaz plastik olur . önce tavandan başlayın.
ruloyu sık sık batırın. kuruyana kadar sürtmeyin duvarda.
aynı anda bi kişi fırçada bi kişi ruloda olsun.
  • optum kib bye  (21.08.15 23:14:26) 
Valla ben 18 yaşında boyacının yapmadığı balkonu ve kapıları kendim boyamıştım. Hala da evde bir şey olduğunda kendim boyarım. Zor bir şey değil. İnternetten bakının azıcık.


  • mornie  (21.08.15 23:24:22) 
Tek başıma dubleks ev boyamış bir insanım. Öyle boyacılık konusunda ahım şahım tecrübem de yoktu.
Kullandığınız malzeme önemli, rulo fırçalardan alın mesela.
Boyarsınız, gözünüz korkmasın. Ancak çeşit çeşit boya var, öyle üzerinde bir işlem yapmadan boyayabileceğiniz boyalar var seyreltmeden boyayamayacağınız boyalar var. Varoğlu var.Boyayı nasıl seyrelteceğiniz konusunda bir bilene danışın, apartmanda boya yapmış biri mutlaka vardır, apartman görevlisine vs. sorun.
Sonrası çok kolay.
Daldır, çıkart, sür düvara.

Not: Duvarlar zor değildir, tavan yorucudur. Üzerinize dökmeyin, solumayın, tineri açık unutmayın, su sanıp içmeyin, üç kişi rahat rahat üstesinden gelirsiniz. Boyadıktan sonra şurası leke gibi mi diye düşünmeyin. Kurusun, kullanın, artık bir kez ev boyamış bir insan olacaksınız, sonrasında rahat rahat boyarsınız tekrar gerekirse.
  • kalemdefter  (21.08.15 23:47:22 ~ 23:47:37) 
Supurgelikleriklere kagit bant, yerlere plastik cop poseti de serebilirsiniz gazete de. Kaliteli rulo, legen, legen boyuna gore rulodaki fazla boyayi almak icin delikli zimbirti. Sonrasi kolay. Kurumadan ikinci kati atmayin, ilk az gorunen bir duvarda baslarsaniz rulonun ne kadar boyada nasil davrandigini gormus olursunuz.

Malzemeleri aldiginiz yere sorun, anlatirlar.
  • stereoseyfi  (21.08.15 23:59:58) 
Boyama zor değil de eşyaları çekmek adamı öldürüyor...

Bir tavsiye; fırçayı devasa w harfi şeklinde vurmak boşlukları kapatıyor.
  • firez  (22.08.15 00:05:29) 
biraz kendinize güvenin yahu. yaparsınız tabii ki. hatta daha güzel yaparsınız.

naylon örtü alın. eşyaları odanın ortasına toplayıp üzerlerini naylonlarla örtün. boyanın kıvamını iyi ayarlayın yalnız. çok sulu veya çok yoğun olmasın. rulo fırça ile duvarları ve tavanı rahatça boyarsınız. tavanla duvarın birleştiği yeri fırça ile yapmanız lazım.
bunun için de merdiven gerekli haliyle.
  • astronom olmak isteyen makina muhendisi  (22.08.15 00:11:09) 
alttaki renk ne, duvarin dokusu ne, atacaginiz boyanin tipi ve rengi ne?

bunlara dikkat, cünkü boyarken nasil bir strateji izleyeceginizi belirleyecek. dokuya göre firca, renge göre nasil boyayacaginizi sececeksiniz. koyu ise kat atacak, acik ise önce beyaza cevirip sonra renkle gireceksiniz. hizli kuruyorsa farkli olmamasina dikkat edecek, benzer oranlarda inceltip atacaksiniz.

haricinde zorluk yasanmaz, sadece son dakikaya kalmadan adim adim neler yapacaginizi neye benzeyecegini planlayin. sonra benim gibi boyanin ortasinda, tiner bitti tiner alayim, sonra firca koptu, yedek yok, nalbura ineyim demeyin.

bu sekilde zorlanmadan halledersiniz.
  • Silesius  (22.08.15 00:25:53) 
babam benim 2+1 evimi tavan dahil tek başına boyadı


  • mesgul ve huzursuz  (22.08.15 20:41:32) 
Bal gibi yapilir. Annem bile yapti.


  • stavro  (22.08.15 21:03:50) 
Teşekkürler desteğiniz için. Bugün bir boya ustası bana güldü biz yapabilir miyiz diyince. Hadi duvarları yaptınız, tavanı yaparsanız 3 gün yerinizden kalkamazsınız dedi. Umarım yapabiliriz, teşekkürler heeeerkese!


  • damba  (22.08.15 21:15:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.