[]

thy işe alım süreci yazılı sınav ve mülakat

www.turkishairlines.com

şu ilanda yer alan pozisyona başvurdum. süreç önce yazılı sınav, sonrasında da mülakat olmak üzere iki aşamadan oluşmaktaymış. bu thy ilandaki mühendislere yazılı sınavda neler sorar? mülakat nasıl olur, nelere dikkat etmek gerekir? bu feleğin çemberinden geçmiş arkadaşlar bir şeyler söyleseler ne güzel olur.


 
Ben de aynı ilana başvurmuştum iki hafta kadar önce, geçen Pazar günü başvurunuz onaylandı sınava davetlisiniz dediler.

Sınav iki aşamadan oluşuyor: Genel yetenek ve İngilizce.

Genel yetenek kısmı mantık, hızlı karar verme üzerine kurulu her zamanki gibi. 40 soru vardı, 30 dk süre verdiler.

İngilizce kısmında da kelime, paragrafta anlam, cümle çevirisi, cümle tamamlama şeklinde 50 soru vardı, 40 dk da süre vardı.

Bana kolay geldi her iki sınav da ama bir önceki seanstan bazı kişilerin vakit yetmedi abi, İngilizce zordu yea dediğini duydum, şaşırdım.

Mülakat biraz yetenek sergisi, bayağı da torpil ağırlıklı olur tahminimce. Kolay gelsin :)
  • an engineer  (21.08.15 17:16:56) 
@an engineer, entry nick uyumuna hayran kalmakla birlikte bu genel yetenek biraz ales gibi bir şey oluyor galiba? biraz örnekler versen merakım biraz dinecek. bir de yanımızda kimlik dışında hiç bir belge götürmüyoruz ve yazılı sınavdan başka hiç bir işlem yapılmıyor değil mi?


  • dannycarey  (21.08.15 17:54:42) 
Aynen öyle.

ASDFSAD harflerinden hangi kelime oluşturulamaz?

Sayı dizisini hangi sayı bozuyor?

Şekil dizileri vardı, onların bir sonraki adımına hangi şekil gelmeli?

...

Sınav o kadar ciddi! yapılmıyor. Millet sırt çantasıyla, şortla, kolsuz tişörtle falan gelmişti gayet rahat bi şekilde. Kimlik önemli. Bir de evet sınava girip çıkıp gidiyorsun, başka bir olay yok o gün.
  • an engineer  (22.08.15 10:56:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.