[]

kampanya açanlara linç

(bkz: ceyhun'u amerika'da müzik okuluna gönderiyoruz)

yurtdışında da millet buna benzer girişimlerde bulunuyor, onlara da böyle linç uygulanıyor mu? bana baya garip geliyor. hani leş gibi müziği var da ya ne yaparsa yapsın, bize ne? millet çıldırmış bir anda, yolda görseler gidip ağzını burnunu kıracaklar :) sizce de linç edilmeyi hak ediyor mu bu tür insanlar?

edit: yanlış anlaşılmasın bu arada, kişiden ya da olaydan hoşlanmama, nefret etme, hatta bunu dillendirme, yazarak linç etme hakkı bence tabii ki var insanların. şiddet çağrısında bulunmayan nefret söylemini dahi savunan biriyimdir. sadece "bence takmamak gerek, siz ne düşünüyorsunuz?" diyorum, o kadar.

 
hak ediyorlar buket olayında da aynı şey olmuştu.

yurtdışında bu olay nasıldır bilmem. ancak şöyle birşey var, başka ülke kültürü/anlayışı vs buna müsaittir, abes kaçmaz. insanlar yardım edebilir falan filan.

ama bizim burada "ben amerikada müzik okuyacağım bilmem kaç yüzbin dolara ihtiyacım var bi yardım edin" diyerek millet para toplamak istersen hoş karşılanmazsın. sözlükte başlık açarak ve söz konusu kişiyi sanki abarta abarta göklere sığdıramayan şekillerde överek bunu yapmak fazlasıyla aptalca geliyor ve sinirlendiriyor. yolda görsem ağzının burnunu kırmma ama burada yazdıklarımı söylerim

millet bu özgüveni kendinde nasıl buluyor anlamıyorum. yaşadıkları toplumdan nasıl bunu isteyebilecek kadar rahat ve yüzsüzler anlamıyorum. kendilerini nasıl bu kadar övüp göklere çıkarabiliyorlar anlamıyorum.

ceyhun mudur nedir ne yaptığı müzik bi boka benziyor, ne sesi harika ne de ingilizcesi iyi. ama adama bak, sözlüğe gelip kendisi ya da bir arkadaşına şunları yazdırmış;
"ceyhun belki de sizin sayenizde dunyaca taninmis bir muzisyen olma yolunda. iyi ki varmış diyeceğiniz bir albüm dinlemek istiyorsanız bu albümün öncüsü olmak için siz de şimdi katkı verin."

bu nedir allah aşkına ya?
  • mahone  (21.08.15 14:00:10) 
Millet olarak linç etmekte üstümüze yok zaten.

İçeriğini okumadım, sinirlerimi bozmak istemiyorum ama bence hiçbir gönüllülüğe dayalı bir iş linç edilmeyi hak etmiyor. Yardım zorla alınmıyor çünkü.
  • dessy  (21.08.15 14:00:48) 
Hiç kimse, hiçbir şekilde linç edilmeyi haketmiyor bence. Ancak ben de böyle kampanyaları saçma buluyorum. Bence bu kadar tepki toplamasnın nedeni de, genelde bu tip kampanya açan insanların hiçbir özel yeteneği ya da başarısı olmuyor. Hatta (mesela bu örnekte adam odtü endüstri, bilkent mba diyor demek ki en az orta sınıftan) muhtemelen elindeki olanakları bile değerlendirememiş oluyorlar ve (diğer ülkelerden de burada ayrılıyoruz bence) buralarda bir çok kişinin böyle hayalleri ve en az bu örnekteki kadar yeteneği (hatta bazen daha fazlası) var ama hiç kimse hiçbir hayalini gerçekleştiremiyor zaten, imkansızlıklar yüzünden. E zaten herkes bu durumdayken, sıradan bir insanın çıkıp da hadi beni gönderin demesi bence saçma oluyor. Hani bir yerlerden üstün bir başarı, bir burs kazansa, başka bir kaç şey eksik kalsa neyse. Ayrıca böyle şeyleri düzeltmesi gerekenlerin de ekşisözlük'te, duyuruda falan ortalama insanların değil, devletin ve zenginlerin olması gerektiğini düşünüyorum.
He indiegogo'da da açmış zaten, müziği o kadar iyiyse zaten para toplar.

  • karmmark  (21.08.15 14:01:26 ~ 14:01:56) 
dilencilikten çok bir farkı yok. ben de sevmiyorum o kampanyaları.


  • sckxyss  (21.08.15 14:03:11) 
"ben ceyhun 26 yasindayim odtu endustri muhendisligi mezunuyum ve bilkent universite'sinde mba yapmaktayim."

2 yil egitimiyle ilgili yuksek bir mevkide calisarak sulalesini amerika'da muzik okuluna gonderebilir. bu linci hakediyor. ulkenin %80'i isci-memur cocugu olunca boyle simarikliklar insani deli eder haliyle.
  • uuth  (21.08.15 14:03:13) 
bak kardeşim burada da var öyle bir kaç uyanık.

yok işte hayalim şuraya gitmek bilmem ne diye kampanya açıyor, şu para toplanan sitelerde. parayı alıp taksim'de içmelere gidiyor.
  • [silinmiş]  (21.08.15 14:12:26) 
man o to, ben buradan, sözlükten onlarca kez yardım ettim. yarısından fazlası dolandırıcı çıktı. iyice araştırın yardım ederken.


  • [silinmiş]  (21.08.15 14:20:45) 
hak etmiyor.
dilencilikse dilencilik, şımarıklıksa şımarıklık evet, millete giren çıkan ne onu anlamıyorum.
asla böyle bir kampanyaya destek vermem orası ayrı ama destek veren varsa da bana ne, size ne?
  • peggy  (21.08.15 14:22:23) 
heff, şu tatlı su humanistleri beni geriyor. he, dünya daha güzel bir yer olacak sizin yüzünüzden evet, azot döngüsüne katılacaksınız ve kimse hatırlamayacak yaptıklarınızı, kabul edin artık şunu.

olay modern dilencilik, madem yetenekli, burslu olarak kazansın orayı, yok öyle 3 kuruşa 5 tane yumiyum.

haklı tepkidir, normal.
  • devorgilla the gunslinger  (21.08.15 14:26:21 ~ 14:26:58) 
@devorgilla the gunslinger, hümanist değilimdir, zira insanların kafasına vura vura "bana ne" demeyi öğretmeyi düşünüyorum.


  • soso  (21.08.15 14:28:43) 
bilip bilmeden insanların aklını karıştıramazsın?

yırtarım aağğzını desen tam olacak.

insan ol bilader.
  • [silinmiş]  (21.08.15 14:29:56) 
1- herkesin hayatına kimse karışamaz.
2- hümanizm kavramının "insan sevgisi" falan sanılmasına karşıyım. hatta bütün insanlar ölse keşke.
3- kıskançlığa karşıyım. kıskanmayın. (biz gidemiyoruz, o da gitmesin:S )
  • peggy  (21.08.15 14:35:16) 
kesinlikle hakediyor.
adam sikindirik bi sebepten gelmiş benden para istiyor. beni geriyor. sonra bu özgürlük oluyor ben bunun hakkında yorum yapınca linçci oluyorum.
linç ne?
benim bunu dilencilik olarak görmem.
  • optum kib bye  (21.08.15 14:43:48) 
dilencilik ve duygu sömürüsüyle birşeyler elde etmeye çalışıyor, hem ekmeğim bütün dursun hem karnım tok olsun diyip risk almadan başarı elde etmeye çalışıyorlar.

not: bu arada sesi çok kötü bir dakika anca dinledim. şarkıyı açmadan daha pozitiftim bu sesle hayale bak dedim galiba dediğiniz linç akımına bende dahil oldum.
  • kuzey li  (21.08.15 14:45:38) 
@optum kib bye, yetenek fukarası bir tip kendi çapında bir sitede kampanya açtığında sana giren çıkan bir şey olmuyor özünde, yani çok rahatsız olduysan siteyi açmazsın ya da destek olmazsın, işine bakarsın. dolayısıyla adı özgürlük oluyor tabii. ayrıca senin onu eleştirmen de özgürlük, küfür de edebilirsin, bir şey dediğim yok ki. saçma geliyor sadece.


  • soso  (21.08.15 14:49:29 ~ 14:50:38) 
ekşide başlığı açılmasa şu an kimsenin adamdan haberi olmayacaktı. şimdiyse binlerce kişi gördü. arada illa ki beğenenler çıkacak, yardım edecek.
netice itibarıyla adamın da işine geliyor bu durum.

  • sckxyss  (21.08.15 14:53:39) 
@soso

soru sormuşsun, fikir istemişsin, fikir beyan edenlere karşı "size ne", "sana giren çıkan yok" gibi şeyler diyorsun. ben bu işi anlamadım. madem düşüncen bu çizgide, bunu "merak" ve "fikir alış verişi" formatından çıkarıp "neden böyle yanlış düşünüyorsunuz" diye baştan sorsaydın ve insanlar da kampanyanın muhatabına değil, sana cevap verseydi.
  • uuth  (21.08.15 14:58:33) 
26 yaşında ODTÜ mezunu endüstri mühendisi bir adam Amerika'da müzik okumak için yardım topluyorsa o adam benim için orospu çocuğudur, linç edilmeyi de hak ediyor. Bu ülkede mayına basıp kolunu bacağını kaybeden çocuklar var, onlara protez yaptırmak için para toplasınlar amk. Göt oğlanına bak Amerika'da müzik okuyacakmış. Çalışsın parasını biriktirsin siktirsin gitsin ondan sonra müzik mi okuyacak astronot mu olacak ne yapacaksa yapsın yavşak.


  • angelus  (21.08.15 14:59:04) 
@uuth, daha baştan bize ne demişim zaten, fikrim az çok ortada değil mi? diğer yandan kimsenin yazdığı fikre bir şey söylemedim farkındaysan. sadece "adı özgürlük oluyor, biz deyince şöyle oluyor" gibi bir yaklaşım görünce ona cevap vermek istedim.


  • soso  (21.08.15 15:03:59) 
@man o to, burada laf edenlerden biriyim, dolayısıyla cevap hakkım var sanırım. fikir sorulmuş, "şımarıklık" demişiz bir çoğumuz. bilkentte mba yapan bir adamın amerikaya müzik eğitimi almaya gitmek istemesi ve bunun için de ekşi sözlük'te kampanya başlatması falan dünyanın her yerinde şımarıklıktır. bu ülkenin okullarını hakeden insandan önce işgal edip sonra da olmuyo böyle ben müzik okumaya gidicem bana para verin demek şımarıklıktan öte bir şey, ama yine de küfür etmiyorum.

öte yandan burada sorulduğu için cevap veriyoruz. işte, okulda veya sokakta evde falan bu heriften bahsetmiyoruz neticede.

tüm bu düşüncelerin ışığında "başkasının muhasebesini tutan boş adamlar" tespitine de hangi kanıyla vardın merak ediyorum. çoğunluğuna başedemediğin bir düşünce karşısında takınacağın tutum bu olmamalı. bu yanlış bir tutum ve umarım sen de farkedersin.
  • uuth  (21.08.15 15:15:25) 
İskandinavya'da yaşasak neyse de bu ülkede ayakkabası yırtık olup okumayan çocuklar varken şımarıklıktan başka bir şey değil.

Çok başarılı adam zaten burs kazanıyor demek ki dandik bir yeteneği varmış.
  • pofudus  (21.08.15 15:17:30) 
@soso
ha bi sokakta yolunu kesip para istemiş, ha hergün okuduğum yere gelip para istediğini yazmış. bana giren çıkan yok deyip sokak mı değiştiriyon?

  • optum kib bye  (21.08.15 15:20:44) 
@optum kib bye,

yok artık :) yol kesip para isteyenle şu aynı mı yahu?
  • soso  (21.08.15 15:23:45) 
insanların iyi niyetini sömürenlerden hoşlanmama hakkımız olmalı.


  • devilred  (21.08.15 15:30:05) 
buna tepki veren herkes kesin okula gidemeyen çocuklar için bağış falan yapıyordur bence.


  • peggy  (21.08.15 15:30:34) 
Hak ediyor. Gerçek hayatta gidip kapısına dayanıp linç edilmeyi soruyorsan hak etmiyor evet ama internette bütün duygularımız x100 oluyor. Yoksa kimsenin nefret beslediği falan yok. "Anaa, piçe bak la buna para mı istenir." diyorsun geçiyorsun sokakta görünce. Elinde klavye olunca dünyan monitörden ibaret oluyor, tek derdin bu adam oluyor. Sokaktaki gibi gerçek hayattaki gibi kafan dolu olmuyor. Bütün zihnini kaplıyor, "Müzik için burs... Kitap alamayanlar... Burs istiyor... 15 bin dolar..."


  • gunde 3 litre kola icen adam  (21.08.15 15:38:07) 
Bence bu kampanyayı savunanları da linç etmek lazım.


  • ehti  (21.08.15 15:54:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.