[]

Sehpa boyama (ikea lack)

Günaydın herkese,
Klasik duvar boyama dışında elime fırça almışlığım yok ve şimdi (pinterest diy'larına da özenerek) bir adet sehpa boyamak istiyorum. Sehpa bu www.ikea.com.tr

İnternetten anladığım kadarıyla önce zımpara, sonra astar, sonra birkaç kat boya, sonra da vernik yapılıyor. Doğru mudur? Parlak ve kaygan bir yüzeyi var ve zımpara şart sanırım. Astar şart mı peki? Şartsa ne tip bir astar tavsiye edersiniz?

Boya da su bazlı olmalıymış, mesela renklerinden dolayı hoşlandığım bu seriden kullanabilir miyim? www.hobimarketim.com değilse, ne özellikte boya olmalı?

Ve son olarak vernik, su bazlı (yani yat verniği olmayan) kullanmak gerekiyormuş sanırım. Spreylerin uygulamasına zor diyorlar, doğru mudur? Bir de 100 kat vernik tavsiye edenler var ama o sehpaya uygulanıyor mu yoksa küçük ahşap işleriiçin mi uygun anlamadım tam. Kısaca, en uygun verniği nasıl seçmeli?

Kıçıkırık bir sehpa için bir sürü soru oldu ama üşenmeyip yanıtlayan olursa pek sevinirim.

 
turuncuoda.com da bütün sorularınızın cevabı vardır diye tahmin ediyorum. Yüzeyi kaplama olan şeyleri boyamak çok zordur ama. Başlangıç olarak daha işlenmemiş bir şey mi deneseniz. İlla bu diyorsanız da boyaya derz dolgu karıştırmanız gerekebilir.


  • rahvanatlargibi  (21.08.15 11:16:39) 
Zimparalarsaniz yuzeyi kaygan olmaz ve boya tutar. Bir arkadas yagli boyayla dolap boyamisti verniksiz bile hos durmustu. Duz bir sey olduu icin yorulmazsiniz sorun da cikmaz bence. En son da bir kirtasiyeye falan gidip el isi dersleri icin kullanilan vernikten alabilirsiniz. Acikcasi bu kadar uzerine dusunulmesine sasirdim. Vernik parlatiyor ve alttaki boyayi koruyor iste


  • fancy pants  (21.08.15 11:53:21) 
ben de bunlardan boyamak istedim bir tane. ancak yüzeyi fazla kaygan, zımpara yapmama rağmen boya tutmadı. normalde kullandığım akrilik boyalar gıyk etti kaydı fırça izi oldu. sonunda, şu yapışkanlı kaplama kağıtlarından alıp kapladım. daha düzgün oldu. fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net


  • alice practice  (21.08.15 11:54:59) 
bu sehpaların altı direkt ahşap değil bildiğim kadarıyla, daha tırt sıkışıtrılmış malzemeler. o nedenle zımparayla iyi bir sonuç elde etme şansı düşük olabilir.


  • freya  (21.08.15 14:36:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.