[]

Interrail mevzusu falan

ya bu iş kaç yaşına kadar oluyor bilmiyorum tabi, 26 yaşında ve okumayan 2 kişi için geçerli mi mesela bilmiyorum. geçerli değilse onu not edip ona göre söylerseniz sevinirim.

işten izin alıp 10 günlük avrupayı dolaşmaya karar versek, olabildiğince lüksten uzak ve bol dolaşmalı şekilde hatta bazen bir ülkeden diğerine giderken vasıta üstünde uyuyarak vs.

aradığımız aslında biraz daha macera tipinde bir şey ama anca avrupa'da sırt çantasıyla belirlediğimiz rotada dolaşmaya kadar çıkabiliyoruz :)

neyse, dediğim gibi az konaklamalı/konfordan uzak bir interrail veya aynı amaca hizmet eden bir seyahat tipinin kişi başı maliyeti aşağı yukarı ne olur?

gerçi euro da 3.30 olsun anasını satim, kişi başı 5000tl'yi bulur bu iş her türlü

 
Her yastan insan yapabilir. 26 yasin altindakilerin bileti daha ucuz sadece. Harcalamalar ise zevklere ve renklere gore cok degisiyor. Konfor sevmiyorsunuzdur ama belki de her gordugunuz muzeye saldiriyorsunuzdur mesela. Olaylar cok spontane gelistigi icin bir anda bungee jumpinge para basarken bulabilirsiniz kendinizi.

Biletler, pasaport, vize haric gunde en fazla 100 euro harcayarak 10 gunde toplam 1000 euroluk cep harcligiyla ne sefil olursunuz ne kral gibi gezersiniz, idealdir.
  • rebellion  (21.08.15 11:06:00) 
5000 bulmasa da 3000 3500 civarı hallolur herhalde. Sefilliği göze aldıysanız daha ucuza da hallolur. Her gittiğiniz yerde hostele 15 euro (yaklaşık taban fiyat) verdiniz desek, 150 euro. Her öğüne süpermarket döner mcdo falan geçiştirdik desek 4 5 eurodan 15x10 150 euro. Yeme ve konaklama 1000 lira tuttu. Bi de ulaşım var. Tren fiyatlarını bilemiyorum. Uçak gidiş geliş kişi başı 500 800 arası tutar hemen alınacaksa. Trenle gitmek vakit alır. Ya da sırf interrail biletini ekleyin, 150 euro da nolur nolmaz bütçemiz olsun tamam bitti.


  • mistreated  (21.08.15 11:07:54) 
İlla interrail biletine para dökmenize gerek yok, 10 gün için erken rezervasyonla kendiniz de ucuza rota çizebilirsiniz. Bazen otobüsler trenden daha ucuz ve uygun saatlerde vs oluyor, bazen Avrupa içi uçak biletleri 5 paraya düşüyor vs.


  • whoosie  (21.08.15 11:11:27) 
Blablacar'ı da unutmayın. Hayat kurtarır. Malaga granada cordoba sevilla arasında şehirden şehire geçerken 12 euro falan verdim yolculuk başına. Muhabbet de cabası. Trenden falan çok çok ucuz yani. Ama biraz ülkenin dilini bilmek gerekebilir.


  • mistreated  (21.08.15 11:14:11) 
Masraf gideceğin şehirlere göre değişiyor, önce planı yap sonra bi daha sor. En çok para konaklamaya gidiyor, iki kişilik odada kalırız diyorsan 20 ile 60 arası değişen fiyatlar var ortalama. Amsterdam, Paris ve Barcelona pahalı, Madrid ucuz mesela kalacak yer açısından. Camping alanlarında yine 2 kişilik çadırlarda ortalama altında kalabilirsin. Yiyecek içecekten de tasarruf edip bütün tatilin günlük ortalamasını 50-60'a getirme imkanın var ki bu daha da azaltılabilir(yatakhanelerde kalarak mesela). Facebook'ta interrail türkiye grubuna katıl orada ihtiyacın olan ve olacak bütün bilgilere ulaşacak, bütün sorularına cevap bulacaksın.


  • baba jo  (21.08.15 11:18:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.