[]

Pet Microchip

4 aylık kedime taktırmayı düşünüyorum.

Nedir ne değildir bu hede bilen varsa beri gelsin?

Teşekkürler.

 
yurt dışı vs. durumlar için şart olan
karnesinde ki aşı - sahip - kediciğin adı gibi birçok detayı deri altında bulunduran
kaybolduğunda bir veterinere ulaştırılması halinde deri altındaki bu hede ile sizin iletişim bilgilerinize sahip olunmasını sağlayan hede hede.

zararı yoktur. kedinizin dışarı çıkma ihtimali yoksa ( 7.kat gibi yüksekte yaşıyor ve hiç dışarı çıkmıyorsa ) bence gereksiz.
  • qxgviper  (21.08.15 01:32:02 ~ 01:32:52) 
bizim veterinerin bize dediğine göre mikroçipteki bilgileri herhangi bir veteriner değil, sadece mikroçipin kayıtlı olduğu veteriner görebiliyor. online ya da paylaşılan bir veritabanı yok. ben veterinerimizin yalancısıyım. herhalde @qxgviper'in de bir bildiği vardır.

edit: bize söylenen şuydu: kedi kaybolup da bulunduğu vakit herhangi bir veterinerde okuyucuyla da sahibe ve kediye ait bilgileri göremiyorsun çünkü (okuyucusu olan) tüm veterinerlere açık bir veritabanı yok.
  • whimsical  (21.08.15 03:54:48 ~ 15:23:04) 
Cip okuma zimbirtisi cok pahali bir alet oldugundan cogu veterinerde yok zaten, kayip hayvanin bulunmasi icin esas gereken kunyedir tasmasina takilan. Cip yasal zorunluluk ama.


  • mutevazi  (21.08.15 04:09:07) 
@mutevazi'nin dediği gibi cihaz'a sahip veterinerlerce okunabiliyor.
@whimsical olay online olmakla alakalı değil. çipin içine mevcut veteriner cihaz ile adı bu, sahibin iletişim bilgileri bu, yapılan aşılar gibi bir takım verileri giriyor.
sen hayvanın ile bir veterine gittiğinde cihaz ile okuyor ve verilere ulaşıyor. yeni aşı yapıldı diyelim güncelleniyor.

tüm veterinerler de var demiyorum ama çip hizmetini veren veterinerde de bulunmaması ihtimalini anlayamıyorum...
  • qxgviper  (21.08.15 04:43:30) 
cipin icine bilgi girilmiyor seri numarasi var, kalani online database'de. pet kimlik vb diye aratabilirsiniz.


  • disq  (21.08.15 11:46:05) 
Çipli benimkiler. Çipi taktırıyorsunuz, aşılarını maşılarını çip bilgisiyle beraber online database'ı giriyorlar. Bu arada size de barkod gibi bir şey veriyorlar, bu barkodu okutunca o database'e erişebiliyor okutan kişi. 50 tl miydi neydi biz taktırdığımızda 2-3 sene önce. Şimdi de çok artmamıştır muhtemelen.


  • alicia dominica  (21.08.15 14:39:59) 
yukarıdaki cevabıma edit girdim (hatta cevapları ilk okuduğumda bizim veteriner hatalı bilgi vermiş diye düşündüm ama tekrar okuyunca görüyorum ki "barkod" lazım ve hatalı bilgi vermemiş) de şunu da yazayım:

benim bildiğim çipin esas işlevi kedinin kaybolması halinde ortaya çıkan sahiplik, iletişim, aşı bilgisi ihtiyacını karşılamak. kedin kaybolduğu zaman onu bulan kişi x veterinere gittiğinde x veterineri elindeki okuyucuyla çipi okuttuğu zaman bilgilere ulaşamıyor çünkü senin kedinin bilgileri y veterinerinde kayıtlı. barkodu vermen lazım ki x veterinerinde de çıksın bilgiler.

sizin yazdıklarınıza göre de kedini ancak kendin elindeki barkodla götürürsen bilgileri görüyorlar diye anlıyorum. barkod olmadan bir şey görmüyorlar diye anlıyorum. doğru mudur?

aşı takibi için zaten karne var.
  • whimsical  (21.08.15 15:26:00) 
@whimsical o zaman taktırmanın bir esprisi kalmıyor ki, sadece takan veteriner görebiliyorsa?


  • makarnavodka  (21.08.15 15:35:17 ~ 15:35:54) 
biz de zaten o yüzden taktırmadık. şimdi arkadaşlar görünüyor yazınca ben de bir heyecanlandım ama araştırınca da veterinerimizin dediğini doğruladım:

"Güvenlik ve Gizlilik:

Petkimlik sisteminde kayıtlı olan pet sahiplerinin iletişim bilgileri kaydeden kurum dışında başka kurum ve kuruluşlarca görüntülenemez. Sistemde görüntülenen bilgiler pet'in bilgileri, sağlık karnesi, pet sahibinin adı soyadı ve hangi kurum tarafından kayıt altına alındığı ve bukurumun iletişim bilgileri ile sınırlıdır.Sisteme pet sahiplerinin iletişim bilgilerinin de girilmesi mecburi değildir. Bu sayede kayıtlı kişilerin gereksiz şekilde 3. şahıslar tarafından rahatsız edilmesinin önüne geçilmesi sağlanmıştır."

kaynak: www.petkimlik.com

ek: ama en azından şu varmış: "hangi kurum tarafından kayıt altına alındığı ve bukurumun iletişim bilgileri"

yani x veterinerine gidince de bu hayvan y veterinerinde kayıt olmuş diye çıkıyormuş. öyle anladım.
  • whimsical  (21.08.15 15:38:17 ~ 15:41:47) 
ben iki kopegimi chip'lettim, ikisini de hicbir sisteme islemediler. kac defa soyledim veterinerlere ve artik pes ettim. siz kontrolunu yapin kaydi yapilmis mi, nereye yapilmis. ucretli diye yapmiyorlar. uc bes lira icin.


  • bir varmis bir yokmus  (23.08.15 21:47:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.