[]

itü proficiency

master için başvuru şartında ingilizce şartı yoktu ama ders almak için şart olacak. proficiency eylül de mi olur? çalışacak kaynak var mı? cıkmıs sorular gibi.

ielts 6 almak daha mı kolay?


 
prof. sınavı çok kolay bir sınavdı en son bıraktığımda. itü yabancı diller yüksek okuluna git, oradaki hocalarla görüş, hem seni yönlendirsinler, hem de eski çıkmış soruları kitapçık halinde bastırıp satıyor itü, ondan alırsın -yani ben girdiğim zaman sınava öyleydi en azından, ama 5 sene oluyor- itü yabancı diller yüksek okulunun sayfasına da girip bakabilirsin bu arada. ben sınava girdiğimde sadece kelime bilgisi -çoktan seçmeli sınav gibi, parçada uygun yere koyuyorsun- okuduğunu anlama ve writing sınavı vardı -writing için birkaç essay yaz ve yabancı diller okulunun hocalarına göster, yanlışlarını/eksiklerini gör muhakkak- bu sene arkadaşım girdi, bunlara bir de dinleme sınavı eklenmiş, ama zorlanacağını sanmıyorumş. speaking kısmı yok zaten. ha tabi ielts almak daha iyidir başka yerlere de başvururken de, bence hem pahalı hem de şu aşamada gerek yok. proficiency sınavının tarihleri sis.edu.tr'da ya da yabancı diller yüksek okulunun sayfasında olur genelde. ya da hangi enstitüye giriyorsan, onun sayfasında da olabilir. ben sınava haziranda girmiştim ama, temmuz ve eylülde de oluyordu sanırım da bi dakka biz ağustostayız neyse sen eylül için başvurursun artık. öğrenci işlerini de arayıp öğrenebilirsin çoğu şeyi, yardımcı oluyorlar ya da yönlendiriyorlar. sabah 8.30-9 gibi ara mesela derim ben.


  • pasp  (21.08.15 00:56:48) 
zamanında ki 5 sene falan oluyor ben de girdim bu sınava. O zaman yabancı diller okulunda satılan mavi bir kitap vardı. 3 hafta sıkı bir şekilde ona çalışmıştım ve yeterli de olmuştu.


  • astronom olmak isteyen makina muhendisi  (21.08.15 01:02:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.