[]

iş yerinde dışardan yemek söylemek istemiyorum artık

marketten bişeler alıp onları yiyeyim diyorum ama ne alsam da yesem ? bir hafta boyunca ne yesem tavsiyesi olan var mı?




 
pratik ve lezzetli olsun diyorsanız. şu aç bitir salamlardan alıp yanında iyisinden izmir tulumu. ekmeğe katık edip yersiniz. enfes olur.


  • endosperm  (20.08.15 23:58:06) 
evde tost yap, götür. en temizi.


  • sanal alem serttir delikanli  (21.08.15 00:01:03) 
Is yerinde buzdolabi var mi? Ben evden getiriyorum.


  • Traveller  (21.08.15 00:01:25) 
iş yerinde buzdolabı varsa evden götür. sandviç vs gibi. hatta mikrodalga fırın varsa akşamdan kalan yemeği götürüp ısıtabilirsin bile.


  • henry gale  (21.08.15 00:06:36) 
nudo noodle al, bitaz sıcak suyla 3 dakkada hazır. ben çok yaptım, güzel oluyor


  • yemrem  (21.08.15 00:07:53) 
Mikrodalga +1. Gözümde direkt saklama kabında ıspanak ve tavuk canladı. Mikrodalga yoksa bile sebze yemeklerinin çoğunu soğuk yiyebilirsin yanında yoğurtla. Salata da yaparsın, sosunu sonradan dökerek. Ben hep imrenirdim.


  • phoenixboy  (21.08.15 00:09:03) 
@Traveller evet buzdolabı var.


  • xu  (21.08.15 00:20:17) 
Hazir sandviclerden alabilirsin, dardenia mi ne, o tarz


  • balpolen  (21.08.15 00:47:00) 
gece okulda çok kaldığım ve mikrodalga da olmadığı için hem dışarıdan yemek hem de hazır market yemekleri gurusu oldum, biraz yardımcı olayım:

öncelikle, aç bitir salamlar iyi güzel de, hem çok tuzlu hem de çok sağlıksız, bir zaman sonra yediğinden iğreneceksin, tavsiye etmem.

ben birkaç gün üstüste okulda yatıp kalktığım vakitler için, krem peynir-zeytin ezmesi- tabi bıkmadığım dönemler için aç bitir salam- uno test ekmeği olayına giriyordum, pratik oluyor. eğer meyve-sebze yıkayabileceksen, salatını iş yerinde de yapabilirsin, ama muhakkak ki meyve götür yanında, bu çok önemli. mandalina olur, muz olur, erik olur, elma olur, pratik yenebilecek ne varsa muhakkak ye, gün içinde çok iyi geliyor.

hazır çorbalara da bakabilirsin de, sorun şu ki aç bitir salam gibi bıktırabilir bir süre sonra.

zeytinyağlı yemek yapmak ve götürmek en iyisi. bir arkadaşım ise makarnasını, sulu yemeğini, pilavını getiriyordu gayet. börek getiren de çok gördüm.

tost/sandviç ve hazır çorba olayına girebilirsin, ikisi güzel gider, hem doyurucu olur. özellikle de kepekli sandviç ekmeği -hazır çorba- üstüne de 1 elma ya da muz iyi gidiyor.

atıştırmalık kuruyemiş süper oluyor, özellikle badem.

noodle da çok yedim, güzel ama bıktırabilir gene, bir de fazla baharatlı olabiliyorlar -mesela nudo'nun körilisini yedim geçende, midemi mahvetti. makarneks'in de domateslisini sevmedim. indomie noodle çok güzel oluyor, yediğim hazır noodle'lar arasında en iyisi. bir de kungfu ramen var, o da fena değil ama bazı çeşitlerinin baharatları ağır gelebilir. bir de palmiye yağı falan koyuyorlar, o çok ağır oluyor, eğer yağlı ve baharatlı sevmiyorsan o yağı ekleme derim.

hazır sandviçlere gelince, baricci cidden gurme ama pahalı. dardanel'in mister no'su var, bazı türleri çok pahalı ve fiyata da değmiyor -mesela italyan salatalısı hiç güzel değil. tavuklu, ton balıklı ve salam-peynirliler güzel. tada'nın sandviçleri mister no'ya göre daha ucuz, beyaz peynirli-domateslisi biraz mide yakıyor ama güzel, ton balıklı biraz ekşi ama fena değil. pesto soslu tavuk da tat olarak fena değil ama çok kuru. mister no'nunkiler daha iyi bence ama o fiyat için de çok ufak kaçıyorlar, doyar mısın bilemem? ayrıca eğer ayrı bir biçimde yiyebileceğin bir yer varsa, hazır çiğ köfte dürümler var. ya da ısıtabilirim dersen hazır tavuk-et dürümler var. ayrıca önceden pişirilmiş ve soğuk bile yiyebileceğin hindi-tavuk-et dönerler ya da köfteler oluyor. bir de hazır patlıcan musakkadır, ne bileyim yaprak sarmadır, kuru fasulyedir, bunların hep yemeye hazır konserveleri var, bunlar da yenebilir ama ben çok zorda kalmadıkça -yani okulda kalmadıkça- yememeye çalışıyorum böyle şeyler, geneli çok tuzlu ve mideyi rahatsız edici. aklıma gelenler bunlar. ha bir de, eğer uyku yapmıyorsa, tek porsiyonluk sade yoğurtlar-meyveli yoğurtlar iyi oluyor.
  • pasp  (21.08.15 01:10:53) 
Marketten minimum miktarlarda alınarak hazırlanabilecek haftalık menü (tutarlar , max değerlerdir)

1. Gün salata : Doğranmış yeşillik+erzincan tulumu + domates + limon z.yağı (hazır salata sosları da var)+ tahıllı ekmek -8-10 tl

2. Gün çay saati : unlu mamüller reyonunda satılan böreklerden ıspanaklı patatesli peynirli yanında da çay 5-6 tl

3. Gün kahvaltı : zeytin + peynir + domates+ salatalık+ reçel / tahin helva+ simit + çay -10 tl

4. Gün balıklı gün: ton balığı + yeşillik/çiğ ıspanak tercihe bağlı elle parçalara ayrılır + domates + az yağlı beyaz peynir + üzerine nar ekşisi Z.yağı+ tahıllı ekmek -10 tl

5. Gün makarna günü: noodle + yoğurt/ kutu içecek - 5 tl
  • rakidabalikolsa  (21.08.15 05:46:07) 
Marketten wasa kraker, trakya birliğin mini peynirleri var 5'li pakette içinde gouda, cheddar, edam vs var, onlardan al. Bir de muz ya da mevsimine göre meyve al. Ben öyle yapıyorum bazen.


  • fapple  (21.08.15 11:33:47) 
nudo ve çeşitleri


  • eja  (21.08.15 14:55:38) 
Ben çelik kapta bulgur pilavı bazen de makarna götürüyordum okula inip yemekhanede insanlarla birlikte yiyordum. Öyle bir masa varsa düşünülebilir ama bilmiyorum belki iş yeri ortamında saçma kaçan bir hareket olur görgüsüz damgası yapıştırmayın hemen. -.-

Hazır makarna türü şeyler yemektense aç gezmeyi, şekerimin düşüp bayılmamı tercih eden birisiyim. Uzak durmakta fayda var bence.
  • gunde 3 litre kola icen adam  (21.08.15 14:59:14) 
Kimse söğüş dil sevmiyor haliba. Sonra zeytinyağlı yemek götürebilirsin. Az yağlı yoğurtlu makarna olur.


  • SiyamkedisiZorro  (21.08.15 15:41:19) 
biz bi ara öyle sıkılmıştık dışarıdan yemekten. üç dört kişi marketten salam, kaşar peynir, krem peynir falan alıp dolaba koymuştuk bi de sandviç ekmeği alıp onu yiyorduk öğlenleri. öyle bir şey denenebilir. konserve yiyecekler de olabilir, ton balığı falan gibi.


  • mesene  (21.08.15 15:45:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.