[]

Freud kitaplarını okumakla ilgili birkaç sorum var

1) Hangi kitabından başlamalıyım?
2) Hangi yayınevinin çevirisini tercih etmeliyim?
3) ''Freud okumadan önce şunu okursan iyi olur.'' Diyebileceğiniz kitaplar var mı?

Teşekkürler.

 
3- o işi freud baslattıgından once freud sonra basklarına devam edebilirsin


  • bryan fury  (20.08.15 23:20:51) 
1) düşlerin yorumu deniyor genelde ama psikanaliz üzerine ve günlük yaşamın psikopatolojisi de olabilir.

Eğer antropolojik yorumlarını okumak istersen, direk totem ve tabu, uygarlığın huzursuzluğu olarak başlayabilirsin. Ben ilk bunları okumuştum.

2) Hangi kitabı hangi yayınevinden çevrilmiş tam hatırlamıyorum. Ama say ve metis'ten çevirileri de vardı. İlk elden onları tercih et.

3) Muhtemelen vardır ve hatta gereklidir. Ama birikimin belki yeterli olur. Freud genelde ağır bulunuyor çünkü psikanaliz oldukça geniş bir alan.

Saffet Murat Tura'nın 'freud'dan lacan'a psikanaliz' kitabı var. Çok güzel bir kitap ama giriş mi yoksa girişin 1-2 aşama üstü mü tam bilemiyorum.
  • protector  (20.08.15 23:30:11 ~ 23:32:26) 
1- ne ilgini çekiyor? psikanaliz derya deniz, psikanaliz mi okumak istiyorsun özellikle diye sorayım hatta. ilgini çeken alt başlık seç, oradan başla. vaka analizlerinden de başlayabilirsin. düşlerin yorumu da olabilir.

2- türkçede payel'de, metis'te ve say yayınlarında vardı freud yanılmıyorsam. metis'in dili yorucu geliyor bana ki direkt benim alanım. bu 3 yayından da okuyabilirsin, hepsinin seveni sevmeyeni var. bir de çeviri işi zor oluyor tabii, kavramları kendilerine göre çevirenler olunca. kitapçıya git karıştır, yakın geleni seç bence.

3- psikoloji kitabı www.idefix.com oku, harika olduğunu düşünüyorum. ana fikirleri küçük küçük açıklıyor. freud okumadan önce al oku demiyorum ama freud yerine başka bir şey mi okusam diyorsan yardımcı olur.
  • sayns  (20.08.15 23:36:05 ~ 23:38:14) 
@acediac çok cahilce yorum yapmışsın. psikoloji alanındaki tüm akademilerde freud okunur.


  • sayns  (20.08.15 23:55:50) 
Önden psikanaliz nedir? Kavramları nelerdir üzerine basit temel kitaplar okumadan o işe soyunmak insanı zorlar kanaatimce.


  • psmstc  (21.08.15 00:32:30) 
kesinlikle düşlerin yorumu. onun ilk önemli akademik çalışması odur zaten.


  • kampaspe  (21.08.15 00:48:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.