[]

Başka bir ülkeye yerleşmek istiyorum.

Merhabalar herkese,

ben 20 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Baskıcı, anlayışsız ve her şeye karışan ailemden, solcu geçinen teröristlerin yuvası haline gelen okulumdan ve arkadaş çevremden bıktım. Zaten ülkenin hali benden beter. Piyasa kan ağlıyor. Dolar ucmus, teror de oyle. Hergun sehit haberleri geliyor. Meclis hırsızlarla ve teröristlerle dolu. her neyse derin mevzular bunlar çok karıştırmamak lazım.

Artık Türkiye'den ciddi anlamda soğudum. aileyi okulu falan bırakıp başka bir ülkeye gitmek istiyorum fakat nasıl yaparım, bana yol gösterebilecek birisi var mı?

Hayalim ABD'de yaşamak. Green card başvurusu yapacağım ama onunda çıkıp çıkmayacağı belli değil, düşük bir ihtimal.

not: Arkadaşlar siyasete fazla girdim, tartışma çıkmasını istemiyorum siyasi bir yorum atmazsanız sevinirim.

not 2: ergen falan değilim.

 
eraamusa git ve orada seri bi şekilde evlen


  • Frederick Co  (20.08.15 21:16:53) 
Yurtdisindaki universitelere basvur iste.

20 yasindayken hala ergen oluyorsun bu arada
  • yuzır  (20.08.15 21:18:19 ~ 21:18:37) 
kardeş güzel söylüyorsun da, senin gibi gençlerin sayısı sadece türkiye'de 1 milyondan fazladır. diğer ülkelerdekini de düşün. bu noktada devreye şu soru giriyor: "sizi neden işe alalım?" abd veya başka bir ülke için tercih sebebi olman gerek. üzücü ama durum böyle maalesef. mülteci sorununun ayyuka çıktığı bu zamanda; suriyeliler afganlarla, pakistanlılarla bir olup avrupa'ya hücum ediyorken hiçbir ülke dönüp de göçmenlik başvurunu bile değerlendirmez muhtemelen. kendi okul/bölümüne, iş alanına göre "aranan adam" olursan bir şekilde oradaki firmalarla iletişim kurabilirsin belki. onun dışında, öğrenci olarak gidebileceğini pek sanmıyorum. gidersin de geçici olur yani, değişim programı falan anca. elin almanı, amerikalısı niye okutsun ki seni, onlara ne faydan var.


  • der meister  (20.08.15 21:23:14) 
ergenlik yaşla olmuyor, notla hiç olmuyor. o eleştirdiğin güruhtan ne kadar iyisin, kendine ne kattın da 80 milyonluk ülkeyi çöpe attın bi sormak lazım önce.

sorunun %99'u siyaset, siyasete girmeyin demişsin. sorduğun soruyla alakalı olabilecek, ne iş yaparsın, ne okursun, ne yeteneğin var, dil bilir misin gibi şeylerden ise hiç bahsedilmiyor.

başvur bence amerika da seni bekliyor.
  • tescillimarka  (20.08.15 21:26:39) 
Ben de 20 yaşımda ergen olmadığımı düşünüyordum. Ancak 40'a merdiven dayamak bile ergenlikten kurtulmaya yeterli değil.....

bu arada senin düşünceni milyonlar paylaşıyorken kendini kanıtlamadan bir yere gidemezsin. gitsen bile senin gibi milyonlar da olacak özellikle amerika'da. sen de ancak milyonların yaptığı saati 4-5 dolar işleri yapabileceksin.

sonrasında da ne işim var burada diyeceksin.

üniversiteni bitirmeden bir yere kıpırdama.

greencard sana bir şey veremez bu halinle.

en fazla gider garson olursun.

o da çıkmaz. türkiye'de yaklaşık her 120 kişiden birine çıkıyor. diyorsan ki bana çıkacak, elbette başvur ama umudunu daha sağlam temelli planlara bağla. bir yandan da greencard'a başvurmaya devam et.
  • 2 tostos turan  (20.08.15 21:30:06) 
"solcu geçinen teröristlerin yuvası haline gelen okulumdan" diyorsan ve sonra da "aman siyaset yapmayın tartışma çıkar ağzımızın tadı kaçar haa" yapıyorsan burada bir sıkıntı var. Belli bir gruba yönelik ithamda bulunuyorsun ve sonra da kaçıyorsun zira. Siyaset konuşulmasın diyorsan o topa hiç girmeyeceksin hocam.

Genç arkadaş, inan E bloktan çıkar çıkmaz size bildiri uzatılmasını, her köşeden bir el çıkmasını, zaman zaman alınan saçma kararları ve uygulamaları savunmuyorum. Bunlar benim de doğru bulduğum şeyler değil, ayrıca oturulur tartışılır yalnız sanırım senin temelde bir sıkıntı var, o yüzden oralara hiç girmeyelim boşver :) amma ve lakin özel güvenlik okulun içinde kasıla kasıla dolaşıp, kız arkadaşınla el ele tutuştun diye seni taciz edemiyor, şununa bununa karışamıyorsa, akademisyenler homeopati, astroloji, hacamat gibi saçmalıklara destek vermeyi aklından bile geçirmiyorsa, küpen uzun saçın sana dayak yeme sebebi olmuyorsa, kusura bakma ama gel sen o solculara kurban ol. Bu konu hakkında eyyorlamam bu kadar.

Soruna yanıt: Avrupa ülkeleri ve ABD her sene belli bir "kalifiye olmayan eleman" kontenjanı ayırıyor. Bunlara başvurabilirsin. Zor bir iştir, epey de çabalamanı gerektirir ama tutunabilirsen kalıcılığın garanti olur. Muhakkak ki dil sınavlarından belli bir puan alman isteniyordur ama.

Bunu istemezsen Erasmus+1.

Bir diğer imkan da "pis solcu terörik"lerle dolu okuluna 4-5 sene katlanıp, onun verdiği imkanlarla yüksek lisans esnasında kendini yurtdışına atman.

Haydin selametle. Derslerine iyi çalış, olaylara karışma.
  • sevgikusunkanadinda  (20.08.15 21:35:21) 
@yuzır : almanya'nın önde gelen bir üniversitene başvurup kabul aldım ama babam 5 kuruş vermem otur okulunu bitir sonra ne halt yersen ye dedi.

@der meister :ya okulu bitirsem kolay y.dışı ODTÜ'de bilgisayar mühendisliği okuyorum. daha doğrusu okuyacağım. daha hazırlıkta kaldım, bölüm 6 seneden aşağı bitmez heralde. o kadar bekleyemem bölümede ilgim yok. 7/24 bilgisayar başındayım benim yapacağım tek iş budur dedim ama öyle değilmiş.


@tescillimarka : ODTÜ'de bilgisayar mühendisliği okuyacağım (hazırlıkta kaldım). intermadiate ingilizcem, ileri derece fransızca biliyorum.
  • forever08  (20.08.15 21:35:34) 
e şimdi bölüme ilgim yok 6 seneden önce bitmez. yani demekki mezun olduğunuzda yurtdışındaki şirketlerin size h1b(amerika) çıkarmak için sponsor olacağı kadar iyi bi eleman olmayacaksınız. adamlar hayır kurumu değil ki. eğer cidden sevmiyosanız bırakın bölümü.


  • ghilleinthemist  (20.08.15 21:41:30) 
@ghilleinthemis : hocam aklımda bir meslek yok ki bana en yakın olanı bu işte ama ona da çok ilgili değilim.


  • forever08  (20.08.15 21:45:33) 
agh'ye başvur uzun dönem 10-12 aylık, 12 ay içinde birini bulup evlenirsin artık avrupa'da.


  • neseranni  (20.08.15 21:48:57) 
fransizcan ileri derecedeyse kanada'da fransizca egitim veren okullarina basvur
babandan ilk senenin parasini iste gerisini de kendin calisir odersin, olmadi burs falan alirsin, cok zor degil

mezun olduktan sonra da memnunsan kanada'da temelli kalabilirsin

green card dusunuyorum demen biraz komik, sayisal lotoyu dusunuyorum demek gibi bisey.
  • ocaan  (20.08.15 22:05:38 ~ 22:06:32) 
@ocaan: hocam münih teknik üniversitesinden kabul aldım. okul ücreti falan yok. yıllık gider 20 bin lira civarı. Bunu çok rahat bir şekilde karşılayabilecekken yollamadı beni. Aile desteği olmadan gitmem lazım.


  • forever08  (20.08.15 22:10:56) 
Greencard Loto gibi değil. Ya da öyle boşverin başvurmayın


  • Frederick Co  (20.08.15 22:59:25) 
Greencard Loto gibi değil. Ya da öyle boşverin başvurmayın


  • Frederick Co  (20.08.15 22:59:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.