[]

gözü yakan göz damlası (systane)

doktor geçen ay iki göz damlası verdi, sabah-akşam birer damla, iki ay boyunca kullanmam gerekiyor. biri nevanac, diğeri systane.

şu an başlayalı 4 hafta oldu. 3 hafta güzel güzel kullandım bu damlaları ama sonra "systane" isimli damla gözümü yakmaya başladı. nevanac için "30 derecenin altında saklayın", systane için de "25 derecenin altına saklayın" yazıyor. acaba dedim sıcaktan mı bozuldu, ikinci şişeleri açtım, zaten 1 ay da doluyor ama ikinci şişede de yakmaya devam etti gözümü (şişe, 1 aydır küçük bir yüklükte duruyordu, bir nebze serindir diye oraya koymuştum şişeyi). bazen yakıyor, bazen az yakıyor, bazen çok yakıyor. bir keresinde yaşardı bile gözüm.

bu damlayı kullanan var mı? yakması normal midir? yakmasına rağmen kullanmaya devam edersem gözüme zarar verecek diye korkuyorum.

bugün de hafif ağrımaya başladı başım, nedendir bilmiyorum.

 
buzdolabına koymayı denesenize 2-3 saat kullanmadan önce. alakası var mı anlarsınız.


  • liriamer  (20.08.15 20:10:14) 
buzdolabından çıkardıktan sonra hemen damlatayım mı? yoksa biraz, işte atıyorum 10-15 dereceye çıkmasını bekliyim mi damlanın?


  • oymak beyi  (20.08.15 20:22:25) 
Ben protagent göz damlası kullanıyordum, o da systane ile aynı amaçla kullanılan bir gözyaşı damlası, bir süre sonra deniz suyu damlatmışım gibi gözümü yakmaya ve acıtmaya başlamıştı, ama o sırada başka sorunlarım da olmuştu gözümde ve bir süre emadine göz damlası vermişti doktorum, sonra da systane ile devam ettim.

Doktorunuza ulaşma imkanınız varsa şikayetinizi söyleyin, yoksa bence protagent gibi refresh gibi herhangi başka bir gözyaşı damlası kullanın, ben değiştirdiğimde iyi gelmişti. Hatta kullanamama gibi bir durum olursa diye refresh alabilirsiniz böylece bir şişeyi heba etmezsiniz, refreshler günlük kullanım için kullan at şeklinde.
  • hair freak  (21.08.15 06:42:41) 
refresh bende mevcut, duruyor bir köşede, annemindi kullanmıyor şu an. ama bilemedim, doktoruma sormadan böyle bir değişiklik yapayım mı? randevu aldım, o da 28'inde maalesef, en erken bu tarihte vardı.


  • oymak beyi  (21.08.15 19:06:40) 
Bunlar hepsi muadil ilaçlar, doktora sormadan refresh kullanabilirsiniz bence ama o da yakabilir belki, işte onu da 28inde doktorunuza danışırsınız.


  • hair freak  (21.08.15 19:14:00) 
işte benim korkum, bu bir haftada her gün gözümü yaka yaka gözümü şeetmesi, geri dönülmez hasar (küçük de olsa) vermesi systane'ın.


  • oymak beyi  (21.08.15 20:34:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.