[]

organik yiyecekler temin etme

özellikle yumurta, bal, peynir gibi ürünler almak istiyorum. trakya bölgesi yakın olur bana. yeri gelir gider elden alırım yeri gelir kargo olur. bildiğiniz, güvenilir, gerçekten organik ürünleri bulunan yerleri tavsiye edersiniz güzel olur. ya da en azından bu ürünlerin paylaşıldığı bir forum vs. cinsi bir siteden de haberdar edebilirsiniz. facebook vs. kullanmyorum ama üye olmadan girilebiliyorsa sayfaya sıkıntı yok.




 
yer tavsiye etmeyeceğim ama organik ve doğal ayrımına dikkat etmenizi önereceğim.

organik gıda denilen şey, devletin kurallarla belirlediği standartlarda üretim yapıp sertifikası olan demek.

doğal gıda ne peki? sertifikası mertifikası yok. standart falan da bilmez ama köy usulü üretim yapar.

örneğin organik yumurta üreticisine standart der ki şu şu yemleri yedirme, şu şu yemleri yedirebilirsin. kafesin şu şu standartlarda olsun, sıkış tepiş olmasın. bu standardı sağlayan adam sertifika alır, yumurtasını organik diye satar. ama tavuk yine kafeste, ama tavuk yine organik standartlarda ama endüstriyel yem yiyor.

doğal ne peki? adamın bahçesinde dandik kümesi var. mısırla besliyor ya da tavuk gezip kendi eşelenip yiyor. ama ne sertifikası var, ne başvurusu var, ne standardı var. o yüzden organik yumurta dese devlet gelir hani organik sertifikan der. bu da doğal yumurta.

ben şahsen organik yerine mümkün olduğunca doğal tercih ederim. bu iş de anca tanıdıkla falan oluyor. siz de sanırım onu demek istiyorsunuz ama aldığınız üründe "organik" sertifika göremeyince şaşırmayın yani "hani bu organik değil" diye. yetiştiriciden eminseniz organik değildir ama doğaldır.
  • kibritsuyu  (20.08.15 11:22:49 ~ 12:02:56) 
Catalca tarafindan istanbula girerken giselerde sutcu gormustum, sutcu dedigim de baya kulplar icinde muhtemelen gunluk sagilmis pastorize olmayan sut satan adamdi.

Selimpasa catalca kumburgaz civari bu islerle ugrasan emekciler var vaktin varsa git orda bi koy kahvesine- ilce oldu hepsi ama olsun- otur derdini anlat mutlaka derman bulursun.

Bunun disinda macrocenter organik meyve sebze yumurta konusunda asmis bi market fiyatlar da asmis o yuzden secim senin.
  • konets  (20.08.15 11:25:56) 
@kibritsuyu haklısınız evet ayrımı iyi yapmak gerek ben de doğal kastetmiştim sanırım ama doğalda da emin olmak zor. yani köy yeri ama mesela tavuk hazır yemlerle beslenmiş olabilir vs. vs. tanıdık şart dediğiniz gibi çevre araştırması yapmam daha faydalı olacak galiba.


  • forlife  (20.08.15 11:28:00) 
kibritsuyu nun bahsettiği ayrım çok önemli. Özellikle Türkiye dışındaki ülkelerin organik sertifikası verme kuralları da bizden çok daha katı. (Tarla sınırının şu kadar metre uzağına kadar araç lastiği temas etmeyecek vs. gibi)
Bu arada Antakya-Hatay bölgesinden gerçekten "doğal" aşılanmamış hakiki soğuk sıkma zeytinyağını ben temin edebilirim.

  • primetime  (20.08.15 11:31:08) 
www.tazedirekt.com böyle bir site var fakat hiç alışveriş yapmadım.Tavsiye niteliğinde olmasa da bilgi olarak bulunsun.


  • imnotsureabout  (20.08.15 11:38:34) 
www.hasanbey.com

burayı tavsiye edebilirim. ürünlerini güvenle tüketebilirsiniz.
  • isyan devrim beşiktaş  (20.08.15 11:48:27) 
Süt için aysun the sütçü'yü şiddetle tavsiye ederim.

Kendi üretimi değil ama güvendiği ve tavsiye ettiği peynirci de var, sanırım kendi ineklerinin sütünden yaptırıyordu.

organik-doğal konusunda da maalesef köylüleri daha çok verim daha çok hasat diye rahatça kandırdıkları için doğalda da tanıdık, bildik ürün bulmak gerekiyor. Organik pazar yine de iyi bir alternatif, tadından, kokusundan anlıyor insan farkı.
  • minguinho  (20.08.15 11:54:16) 
@primetime teşekkürler zeytinyağı doğal elimizde var.

@minguinho ieltişime nasıl geçilebiliyor?

bir de aslında izmir tire'den vs. tanıdıklar var veya gittiğimiz yerlerden alıyoruz ama sürekli getirtemiyoruz elbette. o yüzden şu işi bi standarda bağlamam lazım.
  • forlife  (20.08.15 12:03:25) 
ben inanmiyorum bu olaya türkiyede.
hirsizlik, cakallik, ahlaksizlik ne varsa bizde var. adam bir kismini üretip organik olmayan mallari da araya karistirir.

  • fleshbloodmore  (20.08.15 13:10:30) 
buyrun, canan karataycılar memleketi didik didik ederek buluyorlar, indirim filan da yaptırıyorlar.

woto.com
  • kullanıcı adı  (20.08.15 13:18:32) 
selam kül tozu suyu satıyorum. ilgilenirsen haberleşelim. makinada çamaşır yıkamak için doğal yöntem.


  • markasiz  (20.08.15 13:23:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.