[]

İnsan nasıl değişir?

İlk soru elbette "insan değişir mi" eğer evetse cevabınız başlıktaki soruya geçebilirsiniz. sabah sabah yorma bizi diyorsanız aşağıda ilginizi çekebilecek başka sorular var.

değişmekten kastım da şu tabi, karakteristik bir özelliğini değiştirebilir mi insan? yapmış olanınız var mı? varsa yöntemi nedir?


 
Değişir tabi. Bunun birden fazla yolu olabiliyor. Bunlardan biri dış etkenler. Yani yaşadığın veya yaşandığına tanık olduğun bir olayın verdiği ya da çıkardığın ders. Aslında kendine bakarsan değiştiğini sen de görebilirsin. Mesela insanların çoğu eskiden olduğu kadar kıskanç olmuyorlar olgunlaştıkça. Mesele bu olgunluğu bütüne yayabilmek.

Egolarımdan kurtulmalıyım dersen, sorunu yenmeye çabalarsan, bunun sakınca bir durum olduğunu bilip egonun ön plana çıktığı anda hemen farkedersen durumu bu bir alışkanlık haline gelir ve üstesinden gelirsin. Çok kolay değildir elbette ama çok da zor değildir. Biraz dirayet gerek.

Ego ve kıskançlık olayı aklıma o an geldiği için söyledim. İstediğin gibi çeşitleyebilirsin.
  • ben ne dedim  (20.08.15 10:48:44) 
Alkolizm bu konuda verilebilecek cok net bi ornek, insanin karakterini birak hayatini degistirip kucagina bi saatli bomba koyar.

Bunun disinda fiziksel ve psikolojik travmalar insanin hayata bakisini bi sekilde degistirdigi icin karakteri de ister istemez sekil degistirir.
  • konets  (20.08.15 10:50:15) 
Kitap okuyarak değiştim. Her türden düşünceyi, fikri okuyarak kendini değiştirip geliştirmen mümkün. 4-5 sene önceki halimle 180 derece fark vardır.


  • empat  (20.08.15 11:31:30) 
ahaaa bu sabah yolda düşündüğüm konu.. ben karakteristik özelliklerimizi değiştiremeyeceğimize karar vermiştim gerçi. Mesela umursamaz bir insan olmak istiyorum uzun zamandır ve bunun üzerine de çalışıyorum, çabalıyorum olmuyor.
Çocukken de çok hassas bir tipmişim(ki bunu birkaç sene önce ananemin anlattığı çocukluk hikayelerimden anladım ve dumur oldum), hala da öyleyim.
Yaşama bakış açını değiştirebilirsin, duygularını, düşüncelerini, alışkanlıklarını ya da kanıksadıklarını vb.. ama karakter özünde neyse o bence.
  • jam  (20.08.15 11:32:18) 
ufaktan değiştirdim sanırım. alışkanlıklarla. motivasyon gibi geçici heveslerle ya da akılla "ya bak doğrusu bu bunu yapmam lazım" şeklinde tek seferde çözülebilen bir sorun değil bana göre. çok sık tekrarla o özellik comfort zone'una girene kadar devam mesela. cigerdelen'in verdiği örnek süper.


  • rubenanyukov  (20.08.15 15:03:03) 
insan değişmez, davranışları değişir.


  • janderzel zartanyan  (20.08.15 16:41:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.