[]

Hükümet kurulamadı. Erken seçim oldu. ?

Evet... Belki burada daha önce sorulmustur...arama yapacaktım da doğru keywordler aklıma gelmedi.

22 Kasımda seçim oldu ve oy oranları değişmedi diyelim.

Bizi neler bekliyor?

 
s*ke s*ke koalisyon


  • ougkour  (19.08.15 23:17:49) 
iç savaş veya suriye ile savaş bekliyor. bu durumda koalisyon olmaz mevcut hukumet göreve devam edecek derler. ortalık durulunca seçin tekrarlanır. savaştan bıkan halk akp yi yine tek başına getirir diye düşünüyorlardır. tayyip erdoğan'ın elindeki gücü korumaktan başka şansı yok, herkesi karşısına almış durumda.


  • tetriste cubuk bekleyen adam  (19.08.15 23:25:01) 
nasıl bir boka battılarsa...


  • Frederick Co  (19.08.15 23:32:12) 
oyların değişmeyeceğini düşünmek biraz saflık. mhp bence oy kaybedecek. hdp'den sadece yüzde 3 fazla oy almış bir parti nasıl olur yüzde 40'a yüzde 25'e yüzde 16'sı ile atar gider yapar, bu atar gider ile akp'den oy çalmaya çalışır aklım almıyor. bu nasıl bir politika? senin amacın sana akp devrilsin diye bağıra çağıra diğerleri ile koalisyon yap diyen bu koca muhalefet ordusunu dinlemekti sen orada halen anca 3. olmuşsun atar gider yapıyorsun. bence bunu halkta görüyor ve kınıyor.

hdp'ye gelirsek oyunu yükseltebilir bile. o derece bir düşüncem var. çünkü batıyı nasıl akp mafyası ele geçirdiyse son seçimlerde hdp'de doğuyu mafyasıyla ele geçirmeye çalıştı ve başarılı da oldu. yüzde 10'u geçer mi derken 13 alan bir partiden bahsediyoruz. şu son tiyatrolardan sonra tarafsızlardan tepki oyu alabilir. unutulmasın pkk terörü bu ülkede 2 aydır yok tam 30 yıldır var. adamları zorla gelin siyaset yapalım diyip dağdan indirmeye çalışıyorlar beğenmeyince hop parti kapatılsın herkes asılsın vs. tam konuşmaya başlanacak hadi gelin koalisyon kuralım diyorlar hop başkası çıkıyor elinizde kan var diyor. lan hdp'yi kabul etmeyelim tamam peki hepsini asalımda yüzde 13'ünü birden nasıl dışlarsınız?

chp +/- 2 puan oynar. çünkü neredeyse tüm sol oyları alacaktır. abuk subuk partilere oy verme sevdalısı bölünerek çoğalacağını düşünen ne kadar sol görüşlü hatta bırakın sol görüşü muhalif varsa chp'ye oy vermeli. vermeli ki şu sayı tam bir anlaşılsın. emine ülker tarhan gibileri neye çözüm oldu ben hala anlamış değilim. dsp, dyp, dp, anadolu partisi... niye varsınız arkadaş!?

gelelim amiral gemisi akp'ye. akp seçmeni sanıldığı gibi salak, cahil vs. değil. onlar sağcılık geleneğinden gelen, dinle harmanlanmış cemaat ve saadet oylarını alabilen, osmanlı sevdalısı türk milliyetçilerini mhp'nin elinden almış, kendi ekonomisi olan ve bir birlerine sağlam iplerle bağlı hatta bağlı olmak zorunda olan (çünkü o ip bir yerden koparsa tüm forsları, para gelirleri çökecek) nam-ı diğer "büyük organizasyon" ve ya daha fiyakalı adıyla "organize işler". akp'nin oy oranını yüzde 40'ın altında göremeyiz. bu büyük bir fiyaskodur aslında. çünkü akp içinde hiç bir cezalandırma sistemi olmadan ne kadar ortaya çıkmış kötülük varsa üstü örtüldüğü halde seçmeninin umrunda olmayan bir kitleye sahip. haliyle insanlar onlara koyun sürüsü diyor ama normalde koyunların birbirlerinden bir menfaati yoktur. ama burada çok büyük bir menfaat ilişkisi var. 12 yılı aşkın sürenin ardından ağlar çok derinlere kadar indi. onları sökmek öyle herkesin harcı değil. sırf akp'li yüksek yerlerde tanıdığım var diye ortamlarda iş hallederek para götüren adamlar, evladını bir işe sokmak için "yükseklerde" tanıdık akp'li arayanlar... durum sefiller yani. ha bu önceden de böyleydi diyip işin içinden çıkıyorum çünkü akıl sağlığımı korumam gerek.

özetle yenilen pehlivan güreşe doymaz derler. bu sefer daha da seferber olan, alenen devletin tüm imkanları hatta yetmeyip dışarıdan paralar akıtılarak güçlendirilecek bir akp ile bana sorarsanız elinde sunacak yeni bir şeyleri olmayan diğer partilerin bir savaşı olacak erken seçim.

bize düşen dirayetli olup bir önceki seçimden bu yana nelerin değiştiğini (aslında hiçbir şey ama görmek istemeyen gözler görmüyor işte) iyice tahlil edip oyunuzu ona göre tekrar kullanmak.
  • herospower  (19.08.15 23:48:36) 
koalisyon +1


  • ra amin ka  (19.08.15 23:51:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.