[]

Doktorayi birakma

Doktora yeterliligimi verdim ama zor oldu. Zaten postpartum iyi degildim, yeterlilik de tuz biber oldu. Gectim falan ama hala daha birakmayi dusunuyorum

Ama sorum bu degil
Bi avuc insaniz doktorada. Samimi oldugum 2 kisi var. onun disindakiler genelde meraba meraba. Az bi muhabbet ilerlese cogu doktorayi birakmayi dusundugunu soyluyo ama kimsrye bisey deme diyo.

Ben biraz saftirigim de, bu samimi olmadigin insanlar niye "kimseye soyleme bidi bidi bidi" diyolar anlamiyorum. Guvenip de mi diyolar yoksa rakip eleme stratejisi mi yoksa doktora psikolojisi mi?

Valla anlamadim

 
Ben doktoraya hiç başvurmadım ama o tarz rekabetlere çok şahit oldum. Özellikle de döner sermayeden para geliyorsa çoğu kişi için rakipsin(evet 3'ün 5'in hesabını yapan kesin vardır), hele de sayınız da azmış zaten akademisyen olarak kalmak isteyenler senin gitmene göbek atar. Bir de alan dışı girmiştin sanırım ve tıp fakültesi çıkışlı olman bayağı büyük bir rekabet yaratıyor olabilir. Gitmene sevinirler resmen bence yapma öyle bir şey.


  • neferkitty  (19.08.15 19:59:26 ~ 20:00:27) 
Bir de hocanın teki senle ilgili bir şey sorsa ''ya evet işte doğum yaptı ya o işler aksadı'' şeklinde negatif algı yaratmak için fırsat oluşturanlar da kesin vardır. Tipik ''hocaya yalakalanma'' vakası. Geçiş yapabiliyor musun bilmiyorum ama başka üniversiteye geçiş yapabilirsin mümkünse.


  • neferkitty  (19.08.15 20:01:45 ~ 20:04:43) 
@cosmic dedigin cok mantikli da o zaman neden samimi olmadigin adama soyluyorsun bunu diye sorarlar :)

@neferkitty ozel unideyim, doner meselesi yok ama iyi bi rakibim gelecek icin dedigin sebepten dolayi :)
  • la noix  (19.08.15 20:08:12) 
esas sorun bu değil ama bence bırakma.


  • rock n roll  (19.08.15 20:10:36) 
akademide o gizli rekabet var gibi, görmedim ama hissediyorum.

şu yeterliği ben de vereydim iyiydi. :D
  • passion rules the game  (19.08.15 20:15:38) 
doktoranın bitmesi demek kadro demek, biri öğretim üyesiyken diğerinin asistan kalması demek belki de sonra uzun süre beklemesi demek vs vs. bu insanların çoğunda büyük baskı oluşturuyor ve insanlar bir süre sonra herkesi rakip görmeye başlıyor. alışması zor, tuhaf şeyler bunlar.

doktora gittikçe kötüleşen bir süreç ve herkes bırakacam diye diye bitiriyor. siz de bitirirsiniz. bırakmayın tabii.
  • misssler  (19.08.15 20:19:56 ~ 20:26:35) 
Hocalar ogrenciye ciddi emek verdigi icin birakmayi planlayan ogrenci ile calismak istemez, uzun vadeli dusunur. O sebeple kimseye soylemeyin diyor. Samimi olmamaniza ragmen soylemesi ise Turk insani olarak iki muhabbet edince samimiyet terazimizin sasmasindan kaynaklaniyor.


  • f_d  (19.08.15 21:45:16) 
o rekabet, o yalan dolan akademide çokça var.
psikolojik olarak seni etkilemek için yapıyorlar belki bilinçli belki bilinçsiz.
ben de yaşadım, ve yaşadığımı sonra anladım.
  • mesgul ve huzursuz  (20.08.15 00:23:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.