[]

sulu benzin ihtimali

maslak opet'ten aldığım benzinin sulu (deyim öyle diye sulu diyorum, saf değil manasında yani) olduğunu düşünüyorum. rölanti sesi sağlıksız geliyor, daha önce hiç yapmamasına rağmen boştayken abuk sabuk silkeliyor, otomatik vites olmasına rağmen bazen ilk çalıştırmada devri düşüp stop ediyor. bugün çok sıcak olmamasına rağmen hararet ışığı yandı tam park ettiğim sırada. parktan sonra da fan aşırı uzun çalışıyor. bütün belirtiler sulu benzin gibi duruyor. şu an 30 kilometrelik benzinim kaldı tek diş yanıyor, şimdi depoyu başka bir istasyondan 95 oktan doldursam, zannettiğim gibi sulu benzinse araba kendine gelir mi depoda kalan az bişiyin üstüne temiz benzin yeniden baskın olacağı için? yoksa, sulu benzin ihtimali doğruysa bu haliyle servise verip bi prosesten mi geçmesi gerekir?

not: servislerin tamamı borusan'da düzenli olarak yapılıyor, başka bir sıkıntı olsa böyle lak diye çıkmazdı önceden kendini belli ederdi diye düşünüyorum.

bilirkişilere şimdiden teşekkürler

 
Dediğin gibi olabilir. Başka bir ihtimal; benzindeki kirin benzin filtresini tıkaması sonucu sağlıklı bir benzin akışı sağlanmıyor olabilir. Filtreler en son ne zaman değişti?


  • himmet dayi  (19.08.15 19:35:21) 
benzin/dizel karıştırmış olmasınlar. bi arkadaşa olmuştu.


  • shubulubapshubaptishaluva  (19.08.15 19:38:56) 
@dayı'cım hatırlamıyorum valla ama rutin servis aralıklarında değiştirilen bişise zamanında değişmiştir. üstüne temiz benzin almak konusunda ne diyosun?

@shubulubaps o ne lan biraz ondan biraz ondan gibi bişi mi? öyle olsa motoru komple elimize almaz mıydık?
  • radioheadbanger  (19.08.15 19:41:41 ~ 19:42:06) 
benzin dizel karışsa motoru indirmek gerekir, o ihtimali gözardı edin.


  • scent of a pastrami  (19.08.15 19:44:41) 
yea benim dediğim pompacı kardeş acemi/dalgın/mal çıktıysa ve yanlışlıkla benzin yerine dizel koyduysa anlamındaydı. vallaha da oldu arkadaşa. ve evet motoru ele alayazdı:(
çok dikkat etmeyin arkadaş dediklerime, ehliyetim bile yok benim. sıkıntıdan duyuruda takılıyorum resmen:/

  • shubulubapshubaptishaluva  (19.08.15 20:40:22) 
saat kaçta aldin? gec saatlerde aldiysan normaldir


  • bigl0rd  (19.08.15 20:42:20) 
ben yıllardır günün her saati maslak opetten benzin/mazot aldım. türkiyede ki en iyi ilk 3 benzindinin içindedir. (2.merdivenköy class 3.gebze tem opet) diğer benzincilere göre en az 20-30 kilometre daha uzun gider maslak opet benzini. kundik olduğunu sanmam


  • korg  (19.08.15 21:47:53) 
depodaki benzini çek başka yerden doldur. problemler devam ediyorsa dizel partikül filtresi diye bir şey var o değiştirilebilir. volkswagenlarda fan özellikle çok daha uzun çalışabiliyor hatta yanık kokusu gibi koku da gelebilir bu normal.


  • hippopotomonstrosesquipedaliophobia  (19.08.15 21:57:28 ~ 21:57:54) 
üstad subaplarda sıkıntı var senin arabada. belirtiler onu gösteriyor.


  • komando kani var bende  (19.08.15 22:04:50) 
maslak opet için ben de en güvenilir istasyonlardan biri diyordum ama şimdi araştırmaya başladım da (niye en baştan yapmadıysam) şöyle bir şey çıktı: i.imgur.com burası türkiye işte yapcak bişi yok. kağıthane opet'ten doldurdum depoyu, araba baya kendine gelmiş gibi gözüküyo şimdilik. servise göstericem bi şu subap ve benzin filtresi kontrolü için. başka görüşü olan varsa yazsın yine pls.


  • radioheadbanger  (19.08.15 22:41:09) 
arabada aşırı ısınma var mı? ya da yolda giderken stop ediyor mu?


  • komando kani var bende  (19.08.15 22:43:17) 
@komando bugün ilk defa akşam tam park ettiğim zaman kontağı kapamadan önce hararet ışığı yandı. 4 saat sonra falan tekrar kullandım benzin almaya gittim 15-20 km yol yaptım, bişi demedi. giderken stop yok. dururken de yok, anca ilk çalıştırdığın zaman stop ederse ediyo vites parktayken. düz viteste ayağını debriyajdan zamansız çekmişsin gazı verememişsin gibi stop ediyordu.


  • radioheadbanger  (19.08.15 23:09:07 ~ 23:17:27) 
Mobilden girdim degistiremiyorum Boğaz kelebeğini temizletmen gerekebilir


  • komando kani var bende  (20.08.15 15:43:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.