[]

böyle bir virüs görülmemiştir

öncelikle bilgisayar açıldığında resimdeki yazı çıkıyor neyse bu o kadar önemli değil.

evet, benim virüs hiç bir anti-virüs programının çalışmasına izin vermiyor. ne kaspersky ne avira, ne combofix, ne ccleaner vs. online olarak da denedim, ona karşı da önlem almış.

şimdi sorum şu, anti-virüs progrmlarının çalışmasına izin vermeyen bir virüs nasıl temizlenir?

ayrıca: #98205

 
bilgisayarı güvenli modda çalıştırıp anti virus programlarını o şekilde çalıştırın
(bilgisayar açılırken f8 e basın bi kaç kez)

  • nl extreme  (25.09.09 22:07:59) 
güvenli modda açılmıyor.

#jugador; nasıl olacak o? linuxten anlamam.
  • goodbyecruelworld  (25.09.09 22:16:51) 
  • ansitu  (25.09.09 22:48:34) 
1. seçenek:
google da ubuntu diye arama yapıyorsunuz, wubi denen ufak programı bilgisayarınıza indiriyor ve kuruyorsunuz. yaklaşık 700 mb bir download yapıyor kendisi ve yeniden başlatmanızı istiyor. bu sayede dual boot (yani iki işletim sistemine sahip) bir bilgisayarınız olmuş olur ve başlangıçta ubuntuyu seçerek girebilirsiniz. daha sonra ubuntunun içinden temizleyebilirsiniz.

2. seçenek:
yine ubuntunun sitesine gidip .iso image dosyasını indirip bir writer programıyla (infra recorder ya da nero gibi) write image yaparak boş bir cd ye bu indirdiğiniz 700 mb civarı iso dosyasını yazacaksınız. daha sonra bilgisayar başlarken setup a girerek boot önceliğini CD rom sürücünüze ayarlayıp, kaydederek setuptan çıkacaksınız.
bu işlem sonrasında linuxu (yani ubuntuyu) livecd olarak sadece cd den, bir yükleme yapmadan çalıştırabilirsiniz. ve istediğiniz virüsü silebilirsiniz.
  • safepassage  (25.09.09 22:53:38) 
www.thefreecountry.com

bir de bazi antivirus programlarinin yine linux tabanli rescue cd'leri var. linux bilmeniz gerekmiyor, yukledikten sonra gayet anlasilir bir arayuz geliyor. bitdefender ve kaspersky'yi oneririm (bitdefender'in bir-iki bilgisayarda takildigini ekleyeyim). yukaridaki sayfada programlarin adina tiklayin ve gelen sayfadan iso dosyasini indirip cd'ye yazin. bilgisayari yeniden baslatip cd'den yuklemesini saglayin (bios ayarlarina girmeniz gerekebilir).
edit: son kisimlari safepassage daha ayrintili yazmis bu sirada.
  • ainothia  (25.09.09 22:57:16 ~ 23:00:54) 
#divit, virüs sayfayı açmama izin vermiyor, ne yazıyor orada, resmini kopyalasana, bir bakalım.


  • goodbyecruelworld  (26.09.09 00:16:35) 
hirens boot cd diye bir şey var, belki işinize yarar.


  • transall  (26.09.09 00:36:21) 
güvenlik sayfalarına erişemiyor ve güvenlik programlarınızı çalıştıramıyorsanız büyük ihtimalle conficker belasına bulaşmışsınız. üzgünüm ama bende format ve aklınıza gelecek bin bir türlü şey işe yaramadı. umarım sorun bu değildir. ilk aklıma bu geldi.


  • ceres  (26.09.09 00:51:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.