[]

Note 3 Lollipop güncellemesi ve pil sorunu

Lollipop güncellemesini aldıktan sonra telefonun pil performansı yerlere düştü resmen. Öncesinde sabah %100 ile çıktığımda akşam anca takardım şarja. Şimdi 3-4 saat anca dayanıyor. %100'deyken 15 dk kullansam (facebook, twitter vs) hemen %85'lere iniyor.

Garip olan şu ki kardeşimde de aynı telefon var ve o da aynı güncellemeyi yükledi. Ama onda böyle bir sorun yok. Başka böyle bir şey yaşayan yoksa suçu bataryanın eskimeye başlamasına yorucam artık.


 
*#0228# yapmayı dener misin bi telefonunda şarjı doluyken. aşağıda çıkacak tuşa bas sonra. şarjında bi değişim olacak mı bakalım


  • baharat  (19.08.15 15:52:46) 
@baharat şarjı %50'lerdeydi, %6'ya düştü birden. dolmadan doldu mu gösteriyordu demek :/


  • pokerface  (19.08.15 15:57:29) 
biraz önce bataryanı kalibre ettin. şimdi bir kez full şarj yapıp dener misin bakalım performansı nasıl olacak.bir sürü etmen değiştirebiliyor bunu. bana da mesaj atarsan sevinirim (:


  • baharat  (19.08.15 15:58:43) 
@baharat çok teşekkürler! şimdi tam dolduruyorum bakalım, gelişmeleri yazarım :)


  • pokerface  (19.08.15 15:59:39) 
Bu arada güncellemeden önce ve sonra mutlaka wipe öneriyorlar.
Sen önce yapmamışsın zararı yok, şimdi yap derim. Önceki versiyon ile çakışmalar yaşanabiliyor o yüzden wipe ile bu sorunlar ortadan kalkıyor.

  • six packsiz  (19.08.15 16:31:15) 
ben de wipe dicektim de belki kalibrasyonla çözülür gerek kalmaz bedavadan wipe data yapmasın dedim (:


  • baharat  (19.08.15 16:34:18) 
tekrar ben! :)

kalibrasyondan sonra az bir düzelme oldu ama hala çok iyi değil. sorun şu ki wipe nedir bilmiyorum. bir de ona bakayım ben :D
  • pokerface  (20.08.15 09:17:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.