[]

ekmekler midemde rahatsızlık yapıyor, neden ve hangi ekmeği yemeliyim?

ekmek yediğimde yanma ve şişkinlik oluyor midemde aynı zamanda reflüyü tetikliyor. acaba ekmek neden bende böyle bir etki yapıyor sonuçta herkesin yediği en temel gıda maddelerinden biri, birçok kişide rahatsızlığa sebep olsaydı temel gıda maddesi olmazdı.. bir de çeşitli ekmekler var acaba sindirimi en rahat en mide dostu olanları hangileridir?




 
Gluten intoleransını bir araştırın.


  • neferkitty  (19.08.15 13:09:09) 
gluten yuzundendir, glutensiz ekmekler var halk ekmek de onlari deneyin


  • oscar  (19.08.15 13:09:28) 
Glutenin yanı sıra maya da rahatsızlık veriyor olabilir. Bira içtiğinizde rahatsızlık durumunuzu gözlemleyin.


  • kaymaktutmayansicaksut  (19.08.15 13:34:25) 
glutende diğer buğdaylı mamüllerde de rahatsızlık oluyor diye biliyorum.


  • puc  (19.08.15 13:53:19) 
mayalı olduğu için rahatsızlık veriyor olabilir.


  • hayir bu koyden olsam nolcak  (19.08.15 14:11:50) 
Glutenden ziyade lektin kaynaklı bir problem. Tahıl kaynaklı lektin gibi proteinler vücutta metabolize olmadığı için parçalanmadan büyük parçalar halinde bağırsak çeperine yapışıp bağırsak florasını bozduğu gibi bağırsak duvarını delip geçtiği için vücut tarafından virüs zannedilip antikor saldırısına maruz kalırlar, bu olay da vücudun bu tip alerjik reaksiyonlar vermesine neden olur. Gluten alerjisi bu konuyu tek başına karşılamaz. Zira bu tip durumlarda glutensiz ekmek yesen bile lektin nedeniyle aynı problem devam edecektir. Çözüm herhangi bir tahıl ürünü tüketmemek, ekmek en temel gıda maddelerinden değil gayet tırt ve kalitesiz bir tahıl ürünüdür.


  • angelus  (19.08.15 14:24:06) 
yemesen olmağı mi?


  • varoluscusanri  (20.08.15 11:22:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.