[]

Antalya ve Olimpos hakkında birkaç soru

selamlar. hemen başlıyorum

1- Akdeniz Üniversitesi'nden Olimpos'a ulaşımı nasıl sağlarım? Aracım yok.

2- Çadırım var, Olimpos'ta çadırda mı kalmak daha mantıklı pansiyonda mı? Olimpos'ta antik kent falan da gezmek istiyorum çadır güvenlik açısından sıkıntı olur mu eşyaları falan içinde bırakmam gerekecek neticede.

3- Pansiyonların fiyatları ne kadar olur? Ucuz yollu bir şeyler önerebilir misiniz? Olimpos'ta

4- Olimpos'ta ve Antalya'da gezmeden görmeden dönme diyeceğiniz yerler nereleri? Tarih/kültür temalı bir gezi için soruyorum. 3 günüm var.

şimdiden teşekkür ederim.

 
üni-otogar-kumluca otobüsleri-olimpos kavşağı-olimpos minibüsü- olimpos

2. fiyatları bilmiyorum arayıp öğrenin. 65 ila 85 arası fiyatlar. kadirde çadır seçeneğini gözden geçir.

3. bir günde gezilecek bir antik kenti var. 3 gün sıkılabilirsin.

4. yok
  • Frederick Co  (19.08.15 12:41:54) 
birazdan birileri orange pansiyonu tavsiye edecek, sakın gitmeyin.


  • olips  (19.08.15 14:36:17) 
2- Eğer aklında kafana göre istediğin yere çadır kurmak varsa öyle bir şey yapabileceğini sanmıyorum Olimposta. Ya pansiyonların çadır kurma alanlarına kurabilirsin çadırını yada pansiyondan oda kiralayabilirsin. Çadırda kalırım yine de dersen Kadir'in ilerisinde solda isminde "ada" geçen bir pansiyon vardı. Yada orange pansiyonun kamp yeri var. 30 TL civarı olması lazım. Eşyaların sorun olmaz pansiyonda resepsiyona bırakırsın çıkarken. Olimpostaki antik kentte o kadar güzel bir yer değil zaten. Özellikle gezmedim sahile giderken gördüğüm kadarıyla söylüyorum. Bir termesos yada faselis değil.

3- Oda fiyatları 70-100 TL arası. En uygunu Kadir' in evlerinin 50 m. ilerisinde soldaki Çamlık pansiyon. Odaları biraz küçük, yemekleri çok güzel. Eğer tanımadığım insanlarla da kalırım dersen 6-8 kişilerin beraber kaldıkları odalarda var diğer pansiyonlarda.

4-Merkezde kaleiçine gidip bira içmeden dönme.
  • Crowley  (19.08.15 14:39:15) 
1- İlk cevapta detaylı anlatılmış. Akdeniz Üniversitesi'nden Otogara gitmen en sağlıklısı, eskiden üniversitenin Meltem Kapısının ordaki otobüs duraklarında da geçiyordu ama şu anki durumu bilmiyorum. Minibüs seni Olimpos kavşağındaki durakta indirecek ordan tekrar bir dolmuşa binip veya otostopla Olimpos'a inebilirsin.

2 ve 3 - Çadırda kalabilirsin, çadır gecelik 35-50 TL, bungalov 50-75 arası değişir. Booking.com'dan yerlere bakıp, ister internet üzerinden istersen telefonla iletişim kurarak fiyat alabilirsin. Güvenlik açısından sorun yaşayacağını sanmıyorum. Yine de eğer maddi açıdan sorun yaşamayacaksan bulgalovda kalmanı tavsiye ederim.

4- Geçtiğimiz hafta sonu Olimpos'taydım. Gündüz turlara vs. katılmayacaksan deniz ve antik kent dışında fazla bir seçeneğin yok. İstersen 50 TL'ye nerdeyse tüm gündüzünü doldurucak yemekli tekne turlarına çıkabilirsin. Yüzmeyi seviyorsan gayet güzel koylar var. Olimpos merkezde denize doğru giderken sağ ve sol tarafta 2 farklı antik kent var. Genelde daha fazla yapının olduğu sol taraf tercih ediliyor ama sağ tarafta da yeşillikler içinde kalmış bir antik kent ve mezarları görebilirsin. Mümkün olduğunca fazla yürümeni tavsiye ederim fakat yine de doğal ortama karşı hazırlıklı ol, ben son gittiğimde kendi halinde bir kaç büyükçe yılanla karşılaşmıştım. Yine sahilin sağında kalan kaleye tırmanabilirsin.

Akşam Çıralı'da Yanartaş turları vardır. Ona katılabilirsin. Gündüz gitmeni tavsiye etmem o sıcakta hem oraya gitmek hem de tırmanmak yorucu olacaktır.

Olimpos girişi ücretli, öğrenci olduğunu varsayıyorum, mutlaka ama mutlaka müzekart çıkart. 20 TL ile sahile ve bir çok yere ücretsiz giriş yapabileceksin. Kart çıkartırken öğrenci kimliğini unutma.

Akşam Olimpos'ta gidebileceğin birkaç alternatif bar var, zevkine göre gidebilirsin ama ben gece mutlaka sahile gitmeni tavsiye ederim. 1 şişe şarapla yıldızların altına çok daha keyifli zaman geçireceksin. Eğer gece sahile ineceksen yanına telefonunu veya varsa el fenerini almayı unutma yol zifiri karanlık. Ayrıca girişler saat 22:00'de kapanıyor. 22'den önce gitmeye bak, dönüş çok sorun değil önceki senelerde saat 22:30 gibi jandarma geziyordu fakat bu sene kimseyi görmedim. Ben gece 24 gibi rahatça geri döndüm.

Olimpos'a gittiğin için Olimpos-Antalya arasında ayrıca yapabileceklerini yazıcam, bir dahaki sefere Kaş'a kadar gidersen Myra'ya uğramayı unutma, neyse konumuza dönelim dönüşünü de otobüsle yapacağını varsayarak dönüş yolundaki Phaselis'e gitmeni tavsiye ederim. Benim Antalya'da en sevdiğim yerlerden biri. Giriş 10 TL ama müzekartla ücretsiz. Girişten sonra çam ağaçları arasında 10-15 dk bir yol devamında deniz kenarında bir antik kent ve yüzebileceğin gayet güzel bir koy. Phaselis'e gidersen Antik kentin merkezi denizi karşına aldığında sağ tarafta kalır zaten herkes ordadır ama sol taraftaki tepeden çıkıp likya yolunu takip edersen de birkaç yapı ve lahit görebilirsin. Pazar günleri Antalya'dan da gelenlerle oldukça kalabalık olur, mümkünse farklı bir günü tercih et.

Göynük Kanyonuna gitmeni tavsiye ederdim ama araba olmadan zorlabilirsin. Ayrıca en az yarım gününü alır. Yine de aklında olsun.

Eğer tarih/kültür temalı bir gezi istiyorsan Antalya merkezdeki Antalya Müzesi'ni mutlaka görmelisin. Türkiye'deki en zengin müzelerden biri. Giriş 20 TL, müzekartlılara ücretsiz.

Son olarak eğer fırsatın olursa Termessos'a da gitmeni tavsiye ederim. Korkuteli yolunda araçsız gitmek sıkıntı olabilir ama biraz internette araştırırsan belki bir tur vs. denk getirebilirsin.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar, eğer bir sorun varsa yaz cevaplamak isterim.
  • hatcherman  (19.08.15 16:20:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.