[]

yakın doğu üniversitesi - askerlik

Bir askerlik sorusu daha.

Ben lisanstan mezun olunca Yakın Doğu Üniversitesi (Kıbrıs) yüksekl lisans kaydımı yaptırdım askerlik için. İlk başta bir para verdim bir daha da ders aldım. Böylelikle 3 sene askerliğim tecil (2016 Haziran) ettirdiler.

Şimdi ben tecilimi uzatmak istiyorum. Bu okuldan ders mi almam lazım uzatmama için? Askere okulu uzattım tecilimi uzatın mı dememl lazım?
Kaydımı buradan alıp başka bir yüksek lisansa mı kaydolmam lazım?

Ne yapmalıyım?

Teşekkürler.

 
bir yüksek lisans programında öğrencilik hakları maksimum üç sene geçerli. sonrasında okuldan atmasalar da askerlik erteleme paso çıkarma gibi öğrencilik hakları düşüyor.

bu yüzden 2016 haziran'ına kadar mutlaka başka bir yüksek lisans programına kaydolmanız gerek askerlik erteletmek için. bunu yaptığınızda, kaydolduğunuz tarihten itibaren bir 3 sene daha erteletebileceksiniz.

böyle böyle 35'e kadar yol açık.

tek yol yeni bir yüksek lisansa sıfırdan kayıt.
  • ozzycatt  (19.08.15 12:08:02) 
@ozzycat bir yüksek lisanstan başkasına geçemezsin diyorlar illa doktora yapman lazım diyorlar. bu yanlış bir bilgi o zaman değil mi?


  • dracox  (19.08.15 13:04:38) 
ben yükseği 2013te bırkaıp yurtdışına geldim değişmediyse şöyleydi. masterda askerliğini 29una kadar uzatabiliyosun artık tr'de okuldan atma da olmadığı için danışmanın eli kolu bağlı. üniversiteye kayıtlı olduğun müddetçe de öğrenci belgesiyle askerliğini tecil edebiliyosun


  • KidLazer  (19.08.15 13:21:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.