[]

sorunlu kiracı

Merhaba duyuru ahalisi,

Bir yıl önce krediyle küçük bir ev aldım. İçine bir dolu masraf yaptım, yeni ve tertemiz bir şekilde kiraya verdim. Ağustos 2014'ten beri bir kiracı vardı. Uzun uzun anlatmayayım ancak inanılmaz sorunlu bir kiracıydı. 1 Ağustos itibariyle bana önceden herhangi bir bildirim yapmadan evden çıkıp gitti. Evi kontrol etmeye gittim, afedersiniz içine edilmiş, her odada bir sürü kırık cam, kapı kırık, duvarlar berbat, mutfak tezgahı kırılmış, klozetin yarısı yok... Kendisini aradım, verdiği zararları karşılamasını istedim ancak hakaret edip kapattı.

Sormak istediğim şu:

Evi kiraya verirken depozito almadım malesef ancak evi tutarken 2000 liralık üzerinde tarih olmayan senet verdi kiracı bana. Evde kırıp döktüğü yerleri yaptırıp, bu senet vasıtasıyla masrafları kendisinden tahsil edebilir miyim?

İkincisi, kendisi devlet memuru, ancak muhtemelen maaşından yasal olarak kesilebilecek kısmın tamamı hacizli, adamın başka malı mülkü olduğunu da sanmıyorum. Dolayısıyla icraya vermenin bana kısa vadede kazandıracağı bir şey olmayacağını söylemek doğru olur mu?

Teşekkürler cevaplar için şimdiden

 
senet varsa bir avukatla görüşmeniz faydalı olur belki.


  • fayfim  (19.08.15 12:46:23) 
senetin bir yaptirimi yok. seneti alip bunlari yapacak ustaya verebilirsin ( saf bir usta olacak ) ama adama da yazik gunah. Avukata gidebilirsin ama oradan da bisey cikmaz


  • oscar  (19.08.15 13:15:21) 
geçmiş olsun. depozito bu gibi durumlar için var. arkadaşlarında da dediği gibi senet pek bir şey ifade etmez ama ilamsız icra takibi başlatabilirsiniz.


  • tururo  (19.08.15 13:24:56) 
kira sözleşmen var mıydı?

yer istanbul anadolu yakası mı? 90 m2 civarındaysa iyi bir kiracın olabilirim:))
  • enkolaykullaniciadi  (19.08.15 13:30:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.