[]

Emanet oy sayısı

Arkadaşlar abimle bu konuyu tartıştık. O emanet oyların yüzde 6 7 civarında olduğunu( chp seçmeninden gelen) ben ise yüzde 2 civarında olduğunu söylüyorum. Oyların çoğunun ise akp den hdp ye geçtiğini düşünüyorum. O ise kürt seçmeninin oyunun yüzde 8 i geçwmeyeceğini söylüyor. Sizce chp den gelen emanet oy ne kadar yüzde olarak?




 
bu zaten ispatlanmış bir şey. bi sürü araştırma ve anket sonucu yayınlandı seçim sonrasında. en fazla 2.5 puan olabiliyor emanet oylar.

edit:

ispatlanmış bir şey yok diyen arkadaşların cevaplarına istinaden, bir önceki seçimde akp'ye giden doğu oylarını alıp hdp'ye aktarıp, akabinde de bu seçimde ilk kez oy kullanmışları ekleyince, ortaya çıkan sonuç adeta ispat oluyor. yoksa gidip kapı kapı gezip her bir seçmene sorulmadı elbette. kavram tartışmasına giriyorsak; tırnak içinde "ispat" diyelim, herkes rahat etsin o halde.
  • cevap botu  (18.08.15 23:47:57 ~ 19.08.15 00:02:13) 
yüzde 1-2 diye hatırlıyorum ben de sonradan açıklanan


  • freebird5406_2  (18.08.15 23:48:51) 
Yuzde 1.5 civari oldugunu iddia eden yari-bilimsel (okuyunuz: bilimsel olmayan) bir arastirmayla karsilasmis olmakla birlikte ben yuzde 3 civari oldugunu dusunuyorum. Ispatlanmis bir sey yok.


  • f_d  (18.08.15 23:53:39 ~ 23:54:46) 
max 3% diyebiliriz, daha çok akp'den geçme olma oldu doğu bölgesinde ve bazı illerde. Yani emanet oylar olmadan barajı geçebilecek güçleri var neredeyse.


  • atom karincanin torunu  (18.08.15 23:53:51) 
chp demissin ama mhp ye 1 emanet bendendi, elimi seveyim.

(bkz: 400 vekil verin ve bu iş huzur içinde çözülsün)
  • içimdeki piç  (19.08.15 00:18:10 ~ 00:18:48) 
+ 1 cevap botu adli kullanici


  • Traveller  (19.08.15 04:45:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.