[]

Sayın diş hekimlerim/20 yaş dişi hakkında

Dün saat 15'te ameliyatla alındı dişim. Yani üzerinden 30 saat geçmiş. Doktor sızıntı şeklinde kanama olabilir demişti. Ama ne kadar sürer söylememişti. Sabah kanamam yoktu fakat puding sonrası diş fırçalayıp(tabiki ameliyatlı yere yaklaşmadan) gargara yapınca kanamam tekrar başladı sabahtan beri ufak ufak devam ediyor. ağzım kanla dolmuyor ama kan tadı geliyor sürekli ve aynadan baktığımda operasyon bölgesinin üzerinde kanı görüyorum. Sizce bu durumun operasyondan 30 saat sonra devam etmesi normal midir, diş hekimimle tekrar iletişime geçmemi önerir misiniz?




 
pıhtı atmıs olabilir sakın tükürme kan gelse de yut. cok agzına doluyorsa varsa gazlı bez yoksa bildiğin demlik çay posetinden 2 tanesini ılık su ile ıslatıp 30 dakika ısırıp tampon yap (pamuk olmaz), sonra at ve hiç tükürme yarın akşama kadar. sızıntı seklindeyse bunu yapmana gerek yok,tükürmediğin takdirde azalarak duracaktır kanama. gargarayı cok kuvvetli yapma, hatta yarın aksama kadar yapma. sigara içiyorsan KESİNLİKLE 48 saat içme.


  • neferkitty  (18.08.15 22:58:52 ~ 23:04:20) 
Tükürmek tekrar kanamaya neden olabiliyor buna dikkat edin.

Tükürmediğiniz taktirde yarın da devam ederse doktora başvurun bence.
  • livaneli kadir  (18.08.15 23:00:23) 
Buz tuttunuz mu yanapınıza iki gün? 30 saat sonra kan gelmesi çok büyük sıkıntı değil sanırım. Not; diş hekimi değilim.


  • sen olmayan cocuk benim  (18.08.15 23:00:37) 
Cevaplar için çok teşekkürler.

@sen olmayan cocuk benim, buzu tuttum da şişliği yine önleyemedim. şişlik önemli değil, ağrım da yok ama kanama sinirimi bozuyordu. @neferkitty ve @livaneli_kadir'in tavsiyelerine uyacağım.

Tekrar teşekkürler.
  • victum  (18.08.15 23:09:03) 
ben 3-4 gün önce aynı ameliyatı oldum. dikişlerim halen duruyor. ilk 2-3 gün kan çok normal. sonra azalarak bitiyor zaten. telaş edecek hiçbir şey yok.


  • buak  (18.08.15 23:17:48) 
aynı durumdan müzdaribim allahtan üst çenedeki biri alındı dikiş atlmadı ama kanama niye sürüyo ya o ağız içindeki tat nedir :( tükürmeden nası yaşıycaz nereye kadar! :( yoğurt ve çorba yemekten içim çıkacak mı!
gerçi benim bu sabah alındı

  • gis  (18.08.15 23:20:49 ~ 23:22:28) 
biz normal çekimden sonra hastaneyi aradığımızda ağzınıza kan dolmuyorsa her şey normal dediler. üç gün falan ince ince kanadı. sıkıntı yokmuş. insanın sinirleri bozuluyor ama endişeye gerek yok.


  • freya  (19.08.15 08:31:09) 
Kanı tükürmeye çalışıyorsan tükürme, o daha çok kanama yapar.
Gargarayı şiddetli yapma.
Dişin çekildiği bölgeyi de nazikçe fırçalayabilirsin. Benim doktorum öyle dedi, ben de öyle yaptım, hiçbir ekstra kanama olmadı.
Dişim geçen cumartesi çekildi, hala ara ara kanıyor çok az. Dikişlerim hala duruyor. O azalarak bitecek.
  • dessy  (19.08.15 09:18:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.