[]

İtalya'da oturma izni yenileme sorunsalı

Şimdi benim üniversite eğitimi amaçlı aldığım bir oturma iznim var, 23 Ekim'de süresi bitecek, dolayısıyla yenilemem gerekiyor. Yenileme prosedürüne baktım da biraz, kafama takılan bir şeyler var.

Bu yenileme işlemlerini (postaneye gitme, karakoldan randevu alma filan) oturma izinin bittiği tarihten 60 gün önce yapmam mı gerekiyor? Yani 23 Ekim'de bittiğine göre 23 Ağustos'tan itibaren mi bu işlemleri yapmam gerekecek?

Bir diğeri de şu, bazı yerlerde yenileme başvurusu için verilmesi gereken evraklar arasında okuldaki sınavlardan en az bir tanesini geçtiğimize dair bir belge mi ne isteniyormuş. Ama bazı yerlerde bunun gerektiği yazıyor, bazı yerlerde yazmıyor. İşin kötü tarafı, ben bu sene girdiğim sınavları geçemedim, bu problem yaratacak yani büyük ihtimalle. Ama kesin olarak istenen bir belge mi bu, onu anlamadım hala işte.

Geldik asıl konuya: Benim bu sene okulu dondurma ihtimalim de var. Bu durumda oturma iznini yenilemesem de olur mu? Ya da yenileme işlerinde bir sıkıntı çıkar mı? Yenilemeye daha sıcak bakıyorum, çünkü öbür türlü yine vizeyle filan uğraşmak gerekecek. Ama tam olarak ne yapsam bilemiyorum.

Bu konular hakkında bilgili olan arkadaşlardan yardım bekliyorum, şimdiden çok teşekkür ederim. :)

 
Bitmesine 60 gün kala tekrar başvuru yapabilirsin, öncesi olmaz, sonrası olur. 23 ağustos-23 ekim arasında başvuru yapmalısın. Sana bir adet ricevuta verecekler başvuru yaptığına dair, mevcut oturumunun süresi bitse de bu ricevuta oturum izni yerine geçiyor yenisini alana kadar (ancak sadece italya içi, diğer schengen ülkelerine gidemezsin)

Evraklar içinde okulun transcriptini götürüyorsun. Kural olarak o sene içinde en az bir ders geçmek gerekli. Sallamayabilirler bu durumu, biraz şans ama riskli, alamamanız mümkün.

Oturum iznini yenilemezsen schengen'de çıkmak zorunda kalırsın. Tekrar girmek için yine öğrenci vizesi alman gerekir ki konsolosluk sorar niye oturumunu yenilemedin diye.
  • neyehbe  (18.08.15 23:13:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.