[]

Kedinin ayağının altındaki yara

Kedi ayağının üzerine basamıyor. Ayağına da dokundurtmuyor. Zorla ayağının altına baktım. Yara gibi birşey var. Bu gibi durumlarda ayağına hangi ilacı sürsek iyi gelir?




 
veterinere götür


  • yue  (18.08.15 16:44:17) 
şu anda maddi olarak uygun durumda değilim.


  • Barbaros59  (18.08.15 16:49:10) 
caps koy madem anlayanlar yardımcı olmaya çalışsın. geçmiş olsun.


  • yue  (18.08.15 16:52:18) 
Eğer kesik varsa Furacin merhem sürebilirsiniz, Furacin yoksa muadilleri de olabilir, sarı merhem diye de geçer. Antibiyotik içerir.

Çıban filan çıktıysa bilemeyeceğim.
  • kaymaktutmayansicaksut  (18.08.15 16:57:26) 
kedi sokak kedisi mi? patinin üzerinden araba geçmiş olabilir.
aynı durumdaki bir sokak kedisini veterinere götürmüştüm, elle muayene edip kırık-çıkıp olmadığını söylemişti, para da almadı.
backtoban gibi antibiyotikli bir merhem sür diyeceğim ama yarayı sarmazsan yalar temizler kremi.
eğer yara açık yara değilse batticon-tentürdiyot basabilirsin.
  • innerbliss  (18.08.15 17:00:56) 
@innerbliss zaten baticon sürmüştüm ama yeterli mi gelir bilemediğim sormak istedim. Kedi, sokak kedisi. Akşamları eve alıp besliyoruz. Ama ne zaman veteriner götürdüysek para istediler.

@kaymaktutmayansicaksut Bazı yerlerde furacin ile beraber bepanten de bahsediyorlar. Acaba furacin tek başına yeterli olur mu?
  • Barbaros59  (18.08.15 17:09:51) 
benim götürdüğüm veteriner birşey sürmemişti, kedi de düzeldi kısa süre sonra.
patinin altı olduğu için hem krem kalmıyor yere bulaşıyor hem de yalama riski var.

  • innerbliss  (18.08.15 17:11:52) 
Furacin kabuğun gelişimini kolaylaştırırken bepanten kabuk tutmayı geciktirir. bepanthol/bepanten sürmeyin.

innerbliss de bahsetmiş zaten ama kedinin ayağını sarmazsanız kremi yalar. eğer bahsi geçen yara ince bir kesik şeklinde ise, deri kesildi ve alttan pembelik gözüküyorsa krem sürmenize gerek yok, üzerine basmaktan imtina edecek ve yara birkaç gün 3 ayak gezdikten sonra iyileşecektir.

Uyku halinde iken merhem sürmeyi deneyebilirsiniz.
  • kaymaktutmayansicaksut  (18.08.15 17:14:15) 
@innerbliss Bizim götürdüğümüz veterinerler de göz görülür pek fazla birşey yaptığı yok gibi. Eğer yeterli olacaksa yalamaması için 5-10 dakika tutabilirim.


  • Barbaros59  (18.08.15 17:16:32) 
@kaymaktutmayansicaksut yara olan yer pembe değil de, altın sarısı gibi bir renkte. Bepenthene dokuyu onarıcı özelliği var diye okumuştum birkaç yerde.


  • Barbaros59  (18.08.15 17:20:45) 
pederipra da iyi gelir. veterinerde bulabilirsin ilacı.


  • peggy  (18.08.15 17:36:23) 
@peggy şimdi eczaneye uğrayacağım. kaymaktutmayan ın dediği fucirin iyi gelmezse senin dediğini alayım diyorum.


  • Barbaros59  (18.08.15 17:47:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.