[]

Araba ile Balkan Turu

Merhaba duyurunun evliya çelebileri,

Önümüzdeki sene ailece arabayla balkan turu yapmaya niyetlendik. Yunanistan, Makedonya, Kosova, Bosna Hersek rotamız. Ne çok sıcaklara, ne de şiddetli yağmurlara yakalanmadan, ağız tadıyla hangi mevsimde gidilmeli buralara? Bir de araba ile gitmek çok mu saçma? Sonuçta birkaç ülke gezeceğimiz için uçak çok mantıklı değil gibi.
Başka önerileriniz varsa onları da dinlemek isterim

 
  • prompter  (18.08.15 16:22:37) 
@prompter cevap için teşekkürler ama bu entry'de benim belirttiğim ülkelerin hiçbiri olmadığı gibi gidilecek dönem/mevsim hakkında da bir ipucu maalesef yok.

Yok mu bu sorularıma bir cevap :(
  • animalman  (18.08.15 16:47:12) 
Arabayla benzer bi tur yaptim gayet güzel oluyor. Yunanistanin ve makedonya yollari güzel. Kosavada yollar biraz kötü ve tenha. Bosnaya gitmisken Hirvatistan Dubrovnik de yapabilirsiniz, dubrovnik güzel yer. Ayrica Karadag da cok güzel. Sirbistani Macaristana baglayan sinir kapilarindan uzak durun, öyle bi hata yaptim 5 saat sira bekledim, cok siradan bir durummus. Bu güzel bi rota goo.gl

Havalar sogumadan yani Ekimden önce gitmek daha iyi olur. Dag yollarinda kar ve yagmur zorlar. Ama yaz döneminde de hava sartlarina pek güvenmemek gerekli, cok degisken.
  • emrahday  (18.08.15 17:01:00 ~ 17:07:02) 
Biz de arabayla 2013 Ekim'de bu turu yaptik. Ornegin Ohrid sicak Belgrad cok soguktu. Arabayla rahatca gezdik sohbet ettik uyuduk bol bol alisveris yaptik cunku 15 kg siniri yoktu. Arabada yemek yedik muzik actik. Diledigimiz yerde durduk manzaralara baktik. Hayatimin en guzel tatillerinden biriydi.


  • Traveller  (19.08.15 05:05:07) 
Biz yunanistan-makedonya-kosova-karadag-hirvatistan-slovenya-avusturya olarak yaptik bir kere. Bu agustos ayindaydi, her yerde hava harikaydi. Kosovanin yollari kotu ama karadaga gecerken o yol fena degil. Hatta sinir noktasi zaten dagin tepesinde. Sonrasinda virajli ama cok cok duzgun harika bir yol var,
Agaclar ormanlar daglar. Karadagda podgroica ve kotorda kalmistik.
Yunanistan yolu zaten iyi, makedonya da iyi bence. Sehir icleri biraz zayif sadece. Uskup ve ohridde kalmistik.
Yunanistanda selanikte.
Kosovada kalmadik. Hirvatistanda dubrovnik ve splitte kaldik. Baya guzeldi.
Slovenyada da kalmadik, ljibljanayi gezdik sonra viyanadaki wvime gittik.
Her yerde hava iyiydi. Ama tavsiyem ufak yollardan gitmeniz. Otobanlarda manzara olmuyor. Karadag ve hirvatistanda gittigimiz yollar harikaydi. Manzaralar vs. istedigimiz yerde durduk, istedigimiz yerde uyuduk, canimiz istedigi an denize girdik ciktik. Istedigimiz koye gittik vs. harika bir sey road trip :)

Bir kere de ben otostopla slovenya-hirvatistan-bosna hersek-sirbistan-kosova-makedonya-bulgaristan yaptim. Bu da bir haziran ayindaydi. Bosna hersek baya soguktu ama diger her yer gayet iyiydi. O anki havaya bagli. Onda da hirvatistanda zagrebde kalmistim, bosna hersekte banja luka ve sarajevoda kalmistim. Sirbistanda benzin istasyonunda uyuduk, kosovada pristine,
Makedonyada uskup ve bulgaristanda sofya ile haskovo'da konaklamistim.
Soru olursa yesillendirebilirsin :)
  • kuehles blondes  (19.08.15 14:33:32) 
bu gidenler yurtdışı ehliyet ve kasko olaylarını nasıl hallettiler acaba?

Bir de vize başvurusunda durum nasıl oluyor, arabanın belgelerini falan mı götürdünüz?
  • cursor  (19.08.15 15:16:44) 
Saçma değil ama Balkan insanları arabayı deli gibi kullanıyorlar. Biz şehirler arası seyahat ederken yerel otobüsleri kullanmıştık ve yüreğimiz ağzımıza gelmişti. Yollar da çok iyi sayılmaz. Lütfen sürerken çok çok dikkat edin.


  • rivulet  (19.08.15 15:25:06) 
Biz bu is icin ekstra vize almadik, halihazurda schengenimiz vardi, o yuzden yunanistands filan sorun olmadi. Uluslararasi ehliyet cikart, sinirlarda soruyorlar. Cift soforduk biz ama bi tane uluslararasi ehliyet vardi, siniri hep babam gecti. Diger yerlerde annem de kullandi hep.
Kasko da yesil kart denilen sey, kendi kaskocundan yaptiriyosun sanirim.
Ehliyet icinse turing.

Bu arada balkanlarda turkiyeden daha guvenli araba kullaniliyot, merak etmeyin. Otobus soforleri her yerde bi tuhaf. Sehirlerde yaya gecidinde dururlar filan zaten.
  • kuehles blondes  (19.08.15 17:10:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.