[]

önce ısrarla kalmaya çağırıp sonra yokuş yapan arkadaş

haftasonu kurum sınavı var şehirdışında. normalde çok çok samimi olduğum hatta nikah şahidi olan arkadaşım da birlikte gideriz annemde kalırız hem erken gider geç döneriz bikaç gün de vakit geçirmiş oluruz hiç arama otel falan dedi. annesiyle ablasını da tanıyorum çok seviyoruz birbirimizi. birebir onlarla da konuşurum arar hatırlarını sorarım sohbet ederim. aynı okulda sınava giriyoruz ve annesiyle ablasının oturduğu ev de sınava gireceğimiz okula çok yakın. arkadaşım da 1 seneden fazla zamandır doğum izninde olduğu için evlerimiz yakın olsa da çok sık görüşemiyoruz fırsatı değerlendiririz diye tamam dedim. arkadaşım kızına annesi bakarken ders çalışmak için 1 ay kadar önce gitti. bana da dediği sınavdan birkaç gün önce gel sınavdan sonraki hafta beraber döneriz 10 gün falan birlikte tatil yapmış oluruz. önce bakarız konuşuruz deyip net bişey söylemedim ama sonrasında ısrar edip hadi gel, lütfen gel bak çok eğlenicez söz veriyorum sınav stresi falan kalmıcak deyince süper dedim seve seve kabul ettim.

sınava 1 hafta kala aynı hafta büyük ablasının da geleceğini ikimizle birden ilgilenmesinin zor olacağını zaten kızının da huysuz olduğunu söyleyip istersen sınavdan 1 gün önce falan gel sana da sıkıntı olmasın dedi, ok dedim bileti değiştirdim.

ertesi gün aradı sınavdan sonraki hafta kuzeninin düğünü olduğunu ve onun düğün hazırlıklarına yardım etmesi gerektiğini söyledi. istersen kal birlikte yardım ederiz ama sıkılırsın bence dedi. bunu ben zaten düğün dernek sevmediğim kendim bile nikah yapıp evlendiğim için demiş olması da mümkün ama sanki bana yokuş yapıyomuş gibi geldi. tamam o zaman dedim ben dönüş biletini de değiştireyim sınav çıkışı giderim.

sınav çıkışı gitme olayına da tamam demişti. abisinin ve eniştesinin de arabası olduğunu bizi sınava birinin bırakıp yanımızda bekleyeceğini söyledi. dedim tamam o zaman ben de çantamı arabada bırakırım dönüşte okuldan otogara geçerim dönerim eve. bu konuda da anlaştık.

bugün de bizi birinin arabayla bırakabilmesinin kesin olmadığını, sınava gireceğimiz gün de düğünlerinin olduğunu o yüzden taksiyle gitmemiz gerekebileceğini söyledi. öyle olursa çantamı eşyalarımı sınav salonuna sokamam, emanet bırakabileceğim bi yer de var mı yok mu bilemediğimden yanıma alamayacağım. okulla otogar 10 dakika bile yokken boşu boşuna eve dönüp eşyalarımı alıp tekrar otogara gitmem gerekecek. bu kadar vakit kaybetmek istemiyorum açıkçası.

başka kalacak yerlerim de var. eşimin teyzesi de aynı şehirde yaşıyo. en olmadı otel pansiyon bi yerde de kalabilirim. planda sorun çıktı diye her söylediğinde teyzemde kalabilirim hiç sorun değil dedim her seferinde olur mu öyle şey zaten aynı okula gitcez birlikte kalırız zaten çok mahcup oldum lütfen 2 gecelik de olsa birlikte vakit geçirelim dedi tamam dedim.

ben her anını planlı yaşayan insanım. bi yere gitmeden saat saat programımı netleştiririm nerde incem nasıl gitcem nerde yatcam kaçta kalkcam vs. insanlara bağlı olmayı da çok sevmem bunu arkadaşım da biliyo. buna rağmen sağolsun davet etti eyvallah da elimi kolumu da bağladı bi yandan ne kendi planlarımı yapabilmem için bırakıyo ne de kendisi tam anlamıyla yardımcı oluyo. her değişen plana kendimi adapte ediyorum bu sefer tekrar bişeyler değişiyo şimdiden fazlasıyla gerildim sanki yokuş yapıyomuş gibi düşünmeye başladım. daha on gün önce sana şurda yemek yedircem, burayı gezdircem diye heyecanlı heyecanlı konuşan kız şimdi nerdeyse bi gün içinde sınava sokup paketleyip yollayacak beni.

bunlara rağmen eşimin teyzesinde kalmayı tercih etsem trip atmış gibi olacak aramız bozulacak diye korkuyorum. öte yandan bu gireceğim sınav da fazlasıyla önemli benim için. rahat kalamıycam, uyuyamıycam adım gibi eminim. şu an niyeyse gidersem fazlasıyla rahatsızlık verecekmişim gibi hissediyorum çünkü. kafama takıp sınavımın kötü geçme ihtimali var.

siz olsanız ne yapardınız? bu kadar az zaman kala planları bu kadar değiştirdiği için başka yerde mi kalırdınız yoksa baştan söz verdiğiniz için huzursuz olacağınızı bilmenize rağmen gider miydiniz?

 
ben olsam hiç düşünmem kalacak yer ararım. son dakika yine bir plan değiştirip sizi ortada bırakırsa sıkıntı yaşarsınız. o andan sonra otel, pansiyon da bulamayabilirsiniz. "sınavdan önce biraz hazırlanmak, kafamı dinlemek istiyorum" dersiniz arkadaşınıza. geleceğinizi etkileyecek bir sınavsa kalbinin kırılmasını ikinci plana koyun bence.


  • animalman  (18.08.15 09:44:06) 
ben olsam otelde kalırdım. akraba yanı pek sevmem zaten. arkadaşın da abartmış bence biraz. otelde kal kafan rahat olsun.


  • justice  (18.08.15 09:44:33) 
kesinlikle otelde kalırdım. kafam rahat olurdu. sınav bu adı üstünde, gelecekle ilgili bir şey. bu konuda insanlara bağlı olmamaya devam etmeniz daha hayırlı. her an her şey olabilir.


  • uuth  (18.08.15 10:09:26) 
Arkadaşın kedinin fareyle oynaması gibi oynayıp durmuş seninle. Şahsen arkadaşıma söz verdiğim için kendi planlarımı gözden geçirir yine de ona mahcup olmamaya çalışırdım. Senin mübarek coşmuş da coşmuş.

Ben olsam kesinlikle bir otel ayarlar otelde kalırdım. Kimsenin oyuncağı olmana lüzum yok, burada durup düşünmesi gereken biri varsa o da arkadaşın. Lütfen bir otel bul kendine.
  • teoridefeminist pratiktegeysa  (18.08.15 10:12:34) 
Arkadaşında kalma, eşinin teyzesinde rahat edeceksen kal, yoksa otel pansiyon tarzı bir yerde kal. Huzursuz olma boşu boşuna, bu kalma olaylarında ben çok tedirgin oluyorum en temizi yakın akraba ( abla, kardeş, teyze evi gibi) evi yoksa parasını verip otel, pansiyon gibi yerlerde kalmak. Bir daha o şehirde işin olduğunda da hiç girme bu işlere ben ayarladım dersin, samimiyetle de alakası yok, planını başkasına göre yapmak zorunda değilsin.


  • elikası  (18.08.15 10:20:48) 
otelde kal hiç gerek yok akraba arkadaş dramasına. arkadaşına da söyle ben planlı yaşıyorum bu kadar değiştirmem diye onu da salla


  • efrasiyab87  (18.08.15 10:32:51) 
Otelde kalın bence. Arkadaşların dedikleeine aynen Katılıyorum, önemli bir sınavınız var ve rahat olmak istemeniz çok normal. Ama Arkadaşa yine de ayıp olmasın derseniz "çok yoğunsun o yoğunlukta rahatsız ederim diye içime sinmedi otel ayarladım" vs diyebilirsiniz


  • yildirimeda  (18.08.15 14:59:16) 
o kizda kalmam.net!
ne kadar sabirliymissiniz yalniz bravo. hamileyken kadinlarda bi dengesizlik oluyor da arkadasiniz artik dogurmus bitmis, bu kadar suursuz olmamasi lazim.

bir bahane uydurup pansiyonda kalin.
  • jimicik  (18.08.15 15:07:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.