[]

Su Kaplumbağası

Dayımlar tatile gittikleri için dayımın kızının su kaplumbağası (bizim köyde kaplenti de derler) bende kalıyor. plastikten bir kabı var, ortasında hafif bir yükselti, bir de plastikten ağaç var. sanırım standart kaplardan biri. yalnız sorun şu, hayvan bütün gün onun içinden çıkmaya çalışıyor. bu da bana huzursuzluk veriyor, demek ki rahat değil. kabımı dar geliyor? yoksa tek diye mi? veya başka bir sıkıntısı mı var? hiç sevmedim yani, resmen hayvana eziyet.

soru gibi olmadı da, sıkıntım bu.


 
su kaplumbağları kaçmayı tırmanmayı çok severler. dikkat et sabah kalktığında o kapta olmayabilir.
ayrıca zaten o plastik kaplarda su kaplumbağaları beslenmez. su kaplumbağası ısıtıcılı filtreli bir akvaryum (teraryum) da bakılmalıdır.

  • lostturkey  (25.09.09 16:18:00) 
yani, ben de akvaryumsever bir insan olduğum için akvaryumcuda görüyorum, böyle akvaryumun içinde takılıyo çocuklar, bana kalsa izin vermem de heves etmiş almış.


  • sotw  (25.09.09 16:26:19) 
büyüdükçe o kap yetersiz gelecek zaten ona, ayağa kalktı mı çok rahat çıkabilecek hale gelecek. geçici olarak etrafına kağıt ya da asetat gibi bir şey bantlanabilir, kaçması önlenebilir ama ileride akvaryum şart.
ayrıca birden fazla olması daha çabuk dışarı çıkmasına neden olur, diğerini basamak olarak kullanıp çok rahat çıkıyordu bizimkiler.

  • pandora  (25.09.09 17:10:45) 
efenim su kaplumbağaları doğaları gereği yüzmek isterler. mevzu bahis kap oldukça uyduruk bir şey aslında. dışarı çıkmak istiyor gibi algılanan davranışı da muhtemelen yüzemiyorum imdat çığlığıdır. emin olmak için geniş bir leğene kaplumbağa içinde kalacak miktarda su koyun, ve fakat içine bir de üzerine çıksın dinlensin ve kabuğu kurusun diye suda yüzmeyen katı bir cisim mümkünse. eğer ki çıldırmış gibi yüzüp eğleniyorsa dediğim sebeptendir. ben de benzer bir kapta kaplumbağa besliyordum fakat acı çekiyormuş resmen arkadaş :)

edit: yazdığımı okudum da, aslında bunları kaplumbağanın sahibine söylemek lazım.
  • mistiqkedi  (25.09.09 17:30:48 ~ 17:31:55) 
su kaplumbağası kapta yaşamaz. kısa süre sonra ölür. şans eseri bünyesi dayanıklıysa yaşar ama ciddi anlamda işkence çekerek yaşar. şu yazıya bakabilirsiniz detaylı bilgi için: #15634460

Eğer elinizde hiçbir şey gelmiyorsa büyük bir leğen alın ve ortasına devrilmeyecek şekilde, kaplumbağanın rahatça çıkıp kendisini kurutabileceği bir kuru alan + ısıtıcı + filtre alın. Isıtıcı ve filtre 35 milyonu geçmez, ancak hayvancağız en azından biraz da olsa normal bir yaşam yerine sahip olur. Bir de yaptığınız kuru alanın üstüne sıcaklık veren 40-100w arası bir lamba koyacaksınız 15 cm yakınına. Yoksa o hayvan sabah akşam kaptan çıkmaya çalışacak, bir süre sonra yem yemeyecek ve büyük ihtimal akciğer enfeksiyonundan ölecek.
  • tekosin  (25.09.09 22:40:18) 
4-5 sene önce ben de kara kaplumbağası aldım, yine aynı kaptan bana da vermişlerdi. sonra araştırdım biraz, bütün forumlarda "ölüm kabı" gibi bişey diyorlar o ortasında ada olan, açık sarı ya da yeşil renkli plastik kaplara. ölüyorlar hemen herhalde onların içinde.


  • archvile  (25.09.09 22:56:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.