[]

Yurt dışına çıktığınızda paranızı nasıl taşıyorsunuz ?

iyi akşamlar duyuru ahalisi,

yaklaşık 2.5 sene önce interrail yapmıştım. şimdi ise balkanları gezeceğiz. 30 ağustos'ta priştine'ye uçağımız var. dönüş 12 eylül yine priştine'den(dönüşü neden son noktadan almadığımızı sormayın. yaklaşık 300 lira fark edecekti ve o kadar bütçemiz yok. mecbur otobüsle çile çekeceğiz.)

rotamız ise şöyle: priştine-prizren-üsküp-ohrid-tiran-budva-dubrovnik-zabljak-saraybosna-priştine

şehirler hakkındaki önerilerinizi alabilirim. otobüs saatleri çok değişkenlik gösterebildiği için sıkıntılıyız. gidenler varsa yardımcı olurlarsa çok memnun olurum.

ayrıca geçen interrail'de bütün parayı yanıma almıştım. resmen çılgınlık. şimdi başka bir öneriniz varsa dinleyebilirim. kur farkı ve komisyon gibi noktalara dikkat etmem gerekiyor tabi.

 
Cuzdanda tasiyorum. Dikkatli davraniyorum. 11 ulke gezdim ve hepsinde parami cuzdanda, cuzdani da cantada tasidim.


  • stavro  (17.08.15 22:49:30) 
Bie kismini cuzdanda bir kismini da boyna asacagin cuzdanda tutabilirsin. Ben pasaportu da ona koymustum.


  • Traveller  (17.08.15 22:51:11) 
ilk interrail'imda parayı yanımda taşımıştım. sonrakine gitmeden önce de "farkında olmadan çok risk almışız. bi daha sikseler nakit taşımam" demiştim. "ee parayı çaldıran kartı da çaldırır", "lan ya bankamatik kartımı yutarsa" diye diye yine nakitle gittim.

parayı 5'e bölüp her bir parçayı farklı farklı yerlere koyabilirsin. böylece çalınma durumunda tüm paran aynı anda çalınmaz. ben tüm parayı ince bir bel çantasına koyup o çantayı da şortumun içine sokarak taşırım hep.
  • rebellion  (17.08.15 22:53:14 ~ 22:55:17) 
Ama tavsiyem paranin tamamini ayni yerde tasimayin, bir cantayi bir yerde unutursaniz baska bir yerlerde de biraz paraniz bulunsun.


  • stavro  (17.08.15 22:56:03) 
boyuna asılan pasaportu falan taşımalık bir şey var. hava alanlarında satılıyor hatta. onu boynuna tak hatta bir koltuk altından geçir, takıl öyle. böbreğini alırlar onu alamazlar


  • mhmtt  (17.08.15 22:57:22) 
parayı bölüp taşıyorum zaten. bazı küçük harcamaları da kredi kartından yapıyorum. ama nakit olarak bankamatikten çekmek mantıklı mı değil mi onu merak ediyorum. bu konuda tecrübesi olan varsa da öğrenmek istedim.

cevap atan arkadaşlara teşekkürler bu arada.

balkanlar uzmanları önerilerini yazarsa tadından yenmez :)
  • yazar olmak aklima yeni geldi  (17.08.15 23:00:27) 
ben hep yanımda biraz parayla gidip sonra TL banka hesabımdan parça parça çektim. Hem o ülkenin para biriminden çekmiş oluyorsun. Ama normalde kur 2.83 ise banka 2.90 olarak alıyor mesela hep kurdan bindiriyorlar. Yine de güvenlik için bunu tercih ettim. (çok parça parça da değil, yetecek kadar çekiyordum)


  • rodriguez2  (17.08.15 23:06:00 ~ 23:06:44) 
Ben interrail'dayken banka kartından çekiyordum. Tabi her çektiğimde bütçemin 5'te birlik bir kısmını çekiyordum ki her defada alınan 5 tl çok alınmasın. Kısaca banka kartı derim ben.


  • noluyo yaa  (17.08.15 23:50:35) 
Tum parayi yaninda tasi, kadinsan sutyen icinde tasi. Memebank en basarilisi :D

Otobusler icin kolay gelsin, cok zor cok zor. Baya uzun laylaylomlu geciyo.

Su anda vaktim yok sehirler hakkinda sonra yazabilicem, coguna gittim.
  • kuehles blondes  (18.08.15 00:15:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.