[]

SSCB uzmanları toplanın bakem!

hep sscb'yi üniter bi devlet gibi görüyoz da; bu cumhuriyetlerin olayı neydi? gerçekten belli özerklikleri var mıydı yoksa cumhurbaşkanları moskova'nın valileri gibi bi şey miydi? mesela teorik olarak da olsa bi azerinin sscb başkanı olma şansı var mıydı? gorbaçovlar brejnevler aynı zamanda rusya ssc'nin de mi başkanı oluyodu? moskova'daki yönetimde bunların söz hakkı var mıydı? bi de bu rusya'nın içinde de yaakutistan cumhuriyeti falan var. bu nasıl iş amk cumhuriyet içinde cumhuriyet.
rusya niye bugün uzay alanında sıfır (tamam değilmiş)? sovyetlerden hiç bi şey kalmamış mı? bi ssc'ni birliğe bağlayan tek şey ekonomik sebepler ve birliğin himayesi miydi yoksa aba altından sopayı da gösteriyo muydu moskova? beyaz rusya ben ayrılıyom beyler eyvallah diyebilir miydi misal?



 
Şu an Rusya uzayda sıfır değil. Diğer soruları bilmiyorum.


  • kelepir  (17.08.15 22:45:24) 
Sscb, sovyet sosyalist cumhuriyeti degil, sovyet sosyalist cumhuriyetler BIRLIGI, dikkatinizi cekerim.


  • stavro  (17.08.15 22:45:29) 
sscb birliğin ismi. rusya sovyet sosyalist cumhuriyeti, azerbaycan sovyet sosyalist cumhuriyeti gibi ülkelerin kurduğu federasyon.

haydar aliyev zaten sscb nin en kilit 10 adamından biriydi, bakanlar kurulu başkan yardımcısıydı. dolayısı ile mümkün.
  • cek  (17.08.15 22:46:22) 
uzaya giden herkes(abd'deki astronotlar da) kazakistandaki ruslara ait baykonur uzay üssünden gidiyor. şu an iss'de(uluslararası uzay istasyonu) bulunan 6 astronottan 3'ü rus ki genel oran hep bu şekilde ruslar iss'deki en baskın ülke. rusya'nın içindeki yakutistan falan özerk cumhuriyet iç işlerinde bağımsız dış işlerinde bağımlı.


  • nundu  (17.08.15 22:51:12 ~ 14.11.15 11:58:16) 
sscb dağılmasa aliyev başkan olacaktı.devletlerin hepsi uydu devletti, her devletin başkanınolsa da genel başkan yönetiyordu.
sacbnin dağılmasıda rusya beyaz rusya ve ukrayna başkanlarının biz sacb'yi terkediyoruz denesiyle oldu

  • efrasiyab87  (17.08.15 22:51:41) 
özerklik falan hak getire. sovyetlerde stalin den kalan mirasta. bırak sovyet içi özerk devletleri. sovyet dışındaki devletler %50 oy alan partilerin başkanları dahi o tayfanın emirlerine göre şekilleniyordu. bu konuda komiterni iyi araştırmalısın. bugünün birleşmiş milletlerinin sovyet versiyonu. bm de ne karar çıkarsa onun etki alanındaki devlet öyle şekilleniyor gibi.

teorik açıdan herkes olabilir. lakin çok güçlü istihbarat şekilleniyordu. kıl payı kadar riskli bir durumun varsa. o ihtimal sıfırlanır. onun dışında inanç ve devrime bağlılık bu durumu değiştirebilir.

büyük ihtimal yakutistan özerk cumhuriyeti falandır.(Yakut_Özerk_Sovyet_Sosyalist_Cumhuriyeti) diğer devlet şekilleri gibi yani.

ayrıca rusya bugünün uzay yarışında. abd çin hindistan kadar güçlü bir aday. rusya nın uzay çalışmalarına ayrıca bak bence. sıfır demek ağır hakaret olur.
  • terspeygamber  (17.08.15 22:52:39 ~ 23:10:30) 
Stalin gürcüydü. Aliyev önemli adamlardandı. Niyazov türkmenbaşı, kerimov flan hep eski moskova bürokratları diye biliyorum. O kadar büyük ülkede tabii ki belli bir noktaya kadar özerklik varmıştır da sonuçta moskova ne derse o oluyordur.


  • mistreated  (17.08.15 23:57:49) 
Asıl olayın döndüğü yer merkez, moskova. Hangi bölgede ne üretilecek ne kadar üretilecek genel kalkınma planlarıyla orada kararlaştırılır. Ticaret, ithalat, ihracat tamamen merkez yönetimine bağlı kurumların denetiminde ve onların belirlediği kurallarladır.

Başkan olmak içinse sosyalist partinin(işçi partisi miydi yoksa) başkanı olmak gerekiyor diye biliyorum.
  • materyalist imam  (18.08.15 13:59:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.