[]

futbol ve futbolcularla alakalı soru

bu abiler şimdi akşam maç yapıyor. hele yazın 10'da filan başlıyor işte maç. örnek olarak dünkü mersin-beşiktaş maçını alalım. maçın bitişi 12 diyelim. maçtan sonra hemen istanbul'a mı dönüyorlar yoksa mersin'de kaldılar mı mesela? istanbul'a gitseler evlerine varmaları sabahı bulur. kalsalar ertesi gün yolculukla evde olacaklar. pzt izinli olurlar tamam ama bu yolculuklar filan da yorucu şeyler sonuçta. fiziksel güce dayalı bir işte bütün sezon buna nasıl dayanıyolar? çünkü onlar futbolcu mu?

ayrıca ne yiyor ne içiyor bunlar? yani sağlıklı ve düzenli beslenmeleri gerek. kulüpler oyuncular için yemek servisi gibi bişey mi yapıyor? ya da bütün öğünlerini zaten kulüpte mi yiyolar, nedir?

son soru. bi futbolcu yılda bi milyon kazanıyor diyelim. lig başlamadan daha hiç bişey yapmadan çat diye alıyolar di mi parayı? buna inanasım gelmiyor da. vay arkadaş.

 
adamlar normal vatandaş gibi tarifeli uçağa binip havaşla dönmüyorlar ki evlerine.

maç bitince kendi uçaklarına biniyorlar, indikten sonra takım otobüsü alıp tesise götürüyor. ordan da son model otomobillerine atlayıp eve gidiyorlar. pek yorucu gibi gelmedi bana.
  • rectoa  (17.08.15 22:25:52) 
diğer şeyler hakkında ğek bilgin yok da , çat diye total parayı almıyor. maaşlı sistem. o 1 milyon 12 ye bölünüyor işte.


  • cekingen fil  (17.08.15 22:27:02) 
genellikle aksi bir durum olmadıgı sürece maçtan hemen sonra dönüyorlar. maçtan sonraki gün izinli geçiriyorlar. yalnız saatlerce yolculuk yapmadıkları için yollarda fazla vakit geçirmiyorlar. geçirseler bile hem otobüs hem de otobüs yolculukları rahat geçiyor.

maç günleri özel yemekleri oluyor. türkiye için konuşursak kamp yaptıkları için tesislerde konaklıyorlar haliyle tesiste çıkan yemeği yeme mecburiyetleri var. diğer günlerde tesislerde yemek çıkıyor ama bunlar zorunlu değil. dileyen evinde de istediğini yiyor. şu saatte yat, şu saatte kalk gibi durumları yok profesyonel sporcular oldukları için kendileri bunlara dikkat etmek zorundalar. türkiye'de pek dikkat etmiyorlar tabi.

çat diye para almıyorlar. ödeme planları oluyor. sözleşme yapınca karşılıklı anlaşılıyor. yıllık 3 milyon euro kazanıyorsa tak diye bütün para verilmiyor. belli bir ödeme planı var taksit taksit ödeniyor yani.
  • günayyıl  (17.08.15 22:33:51) 
güvenlik problemi veya hava muhalefeti yoksa genelde maçtan iki saat sonra uçağa ya da otobüse binmiş oluyorlar. maçın ertesi günü haftanın tek (bazen iki) izin günü olur genelde, o yüzden evlerine vardıklarında dana gibi uyuma lüksleri oluyordur muhtemelen. deplasman yurt dışındaysa sıkıntı olabilir ama ülke içinde problem olacağını sanmıyorum, en uzak deplasman uçakla 2 saat falan. bi' de maçların şu an 22'de oynanıyor olması ekstrem sayılabilecek bir durum, nedeni hava sıcaklığı. bir aya kalmaz akşam 7-8'e çekerler. aq çocukları çelik gibi, o kadar antrenman yapsan ve emrine amade onlarca fizyoterapist, doktor, yol gösterecek eğitmen vs. olsa sen de yorulmazsın muhtemelen. yani evet "çünkü onlar futbolcu" diyebiliriz.

yeme içme konusunda çok sıkı bir diyet ya da dikkat olduğunu zannetmiyorum. haftanın 4-5 günü götlerinden soludukları için, çok sağlıksız beslenmedikleri sürece kilo almaları ya da formsuzluk yaşamaları imkansıza yakın. patlayıcı enerjiyi sağlamak için, yaptıkları antrenmanın yanında çeşit çeşit takviye alıyorlar zaten. futbolu bırakmadığı, antrenmanını düzgün yaptığı sürece bir futbolcunun ciddi anlamda form düşüklüğü yaşaması (beslenmeye bağlı olarak) kolay değil. buna karşılık, genç oyuncular için kulüpte ona göre yemek çıkarılıyor onu biliyorum, sporcu diyetine uygun öğünler oluyor. yani tabldotta kemalpaşa vermiyolar çocuklara. nadiren de olsa veriyolardır belki o kısmından emin değilim.

lig başlamadan çat diye 1 milyon alma durumu yok. aylık maaş, maç başına ücret, primler ve bunların şartları (örneğin "maç başına ücret"i almak için en az 30 dakika oynamış olması gerekir gibi) gibi pek çok kalem var. garanti para dediğimiz şey, futbolcunun aylık maaşı. ödemelerde kulüpler devlet dairesi gibi davranmıyor genelde, öyle ayın 15'inde trink diye 120 bin euro yatmıyor hesabına ama toplamda anlaşılan rakam çıkıyor. çıkmazsa zaten uefa'ya, cas'a falan gidiyosun, "platini yerindeyse sktiricem hepinizi" diyosun. bildiğim kadarıyla kazanılan primlerin de ödeme tarihleri var. maçtan çıktın, gol atmışsın, dört saat sonra eve gittin, atm'den gol primini çekemiyosun yani.

lig başlamadan olmasa da haklısın, koca sene sadece antrenmana çıkıp tesise gidip gelse bile maaşı olan parayı alıyor futbolcu.
  • der meister  (17.08.15 22:40:54 ~ 22:42:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.