[]

bulaşık makinesi ile ilgili sorular

eve bulaşık makinesi aldım. daha önce kullanmadığımdan bir takım soruların cevaplarını merak ediyorum.

deterjan olarak şu kapsüller var bir de ayrıca deterjan, tuz, parlatıcı vs. var. kapsül alınca diğerleri de bunun içinde mi oluyor yoksa her halukarda tuz ve parlatıcıyı almak zorunda mıyız?

sizce kapsül mü toz mu yoksa sıvı deterjan mı kullanmalı?

mesela tencere içinde veya tabak üzerinde kalan yemek kalıntıları (pilavdaki pirinç veya ufak soğan parçaları vs.) makinede ne oluyor? bunları böylece mi makineye koymalı yoksa önden bir sudan mı geçirmeli (o zaman makinenin bir hükmü kalmıyor gibi de :D )

 
biz tuz kullanmıyoruz tablet gibi olanlardan kullanıyoruz.
eğer hemen yıkamacaksan yağlar üstünde donmasın tabi bi sudan geçirmekte fayda var
tenceleri makinada yıkamıyoruz çok yer kaplıyor hem de çok iyi temizlenmiyor. en azından bizim makinede. bütün bulaşığıyla koyarsan makinadaki tüm tabak çanak pislenebilir.
  • cekilmis gayfe  (17.08.15 20:35:16) 
Bazı deterjanlarin içinde kendiliğinden tuz ve parlatıcı bulunuyor. Eğer bunlardan kullanımdan ekstra bisey almana gerek yok.

Ama hepsi bir arada almazsan hile tuz almana gerek yok sanırım. Çoğu kişi kullanmıyor. Tuz için suyun çok kireçli olması lazım.
Ama parlatıcı kullan kesinlikle.

Bulaşıkları da akitip koy.
  • elorelia  (17.08.15 20:50:08) 
Bulaşık deterjanı organik maddeleri eriterek yıkıyor. Makinenin içine çok fazla atık koyarsanız deterjan hepsini temizlemeyebilir.

Benim tavsiyem; bir fırça yardımıyla bulaşıkları yemek kalanlarından temizleyin. Suyun altına tutmaya gerek yok malum su artık çok değerli dikkatli kullanmamız gerek.

Tencereleri her makine güzel yıkamıyor. Aslında geneli yıkamıyor temizleyebilen bir iki makine var. Ya elde yıkayacaksınız ya da makineye koymadan önce bir tel yardımıyla tencereye yapışan yemek suyu vs temizleyeceksiniz.

Balık kılçığı ve sigara külünü bulaşık makinesi deterjanı eritmiyor. Kül tablalrını da tel yardımıyla külden arındırmak gerek. Kılçıkları fırça yardımıyla sıyırırsınız.

Gümüş, bakır ve aliminyum malzemeleri elde yıkayın.

Plastik malzemeleri de tercihen elde yıkayın yüksek ısı plastikle iyi geçinemez.

Parlatıcı yerine sirke tuz terine kaya tuzu kullanan var. Soda veya boraks kullananlar var. Benim kolayıma geliyor kapsül kullanıyorum.
Kapsüllerin kağıt veya eriyen ambalajlı olanları var. Eriyen ambalajlı olanların ambalajları erimeyip makinedeki tabaklara filan yapışabiliyor pekr tevsiye etmem.

Güle güle kullan :)
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (17.08.15 21:22:00) 
annelerin yaptığı gibi bi sudan geçirmekte fayda var ama sulu yemek artıkları gibi şeyleri zaten geçirmeye gerek kalmadan makineye yerleştirebiliriz. en azından herkesin dediği gibi "bizim makinede böyle". mesela yoğurt tenceresi (evde yapıyoruz biz yoğurdu) sudan geçirilmeli yoksa bir kaç gündür tencereye yapışan bulaşıkları temizlemiyor.

fabrikalar dewterjan konusunda ise şöyle söylüyorlar:
-eğer tuz ve parlatıcı makinedeki gözlerine aylık dökerek kullanacaksanız, sade düz deterjan kullanın. katı sıvı farketmez.
-eğer tuz ve parlatıcı kullanmayacaksan o zaman deterjan+tuz+parlatıcı+yağ çözücü+... olan tabletlerden kullanmak mantıklı.
-eğer hem ayrı tuz hem 3 in 1 gibi tabletlerden kullanınca tabak çanakları çiziyor, fazla geliyor tuzu ve suyu fazla yumuşuyor. bu da deterjanın çizik atmasına neden oluyor.
  • bıdıbıdı  (17.08.15 21:28:38) 
jel detarjanları tek geçerim. hem kapsüller hem de toz olanlardan bulaşıklar üzerinde artık kalabiliyor.


  • morartu  (18.08.15 11:33:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.