[]

küçük kelebek ve kurtçuklarla mücadele

Selam Sevgili Duyuru Sakinleri;

Efendim şimdi 2-3 haftadır evde sadece odama girip çıktığım için sabah çorba yapmak maksadıyla mutfağa girene kadar durumun kötülüğünü anlayamamıştım. sokak kapısından girip çıkarken ve odamdayken bir iki kere rastladığım küçük gri-kahverengi kelebekleri camdan girmiştir diye çok sallamamıştım. sonra bu sabah mutfağa girende çorbaların olduğu dolabın kapağı açanda bi baktım ki arkadaşlar fındık ve kuru üzüm torbalarını delmişler ve orada kolonileşmişler oradan da tavan vb. olacak şekilde yayılmışlar mutfağa gerek kelebek gerek kurtçuk şeklinde olsun. ilk olarak poşeti delik bütün gıdaları attım evden mutfağı da ilaçlamak lazım ama şimdi ertesi gün içinde yemek yapacağımız mutfakta ilaç kullanmak ne kadar doğru olur bilemiyorum. böyle bir kurtlanma vakası yaşayıp da başarıyla çözüme ulaşmış arkadaşlarımız varsa önerilerine açığım.
benim aklıma bütün tencere tava ve mutfaktaki raf vb. oynar parçayı küvete yığıp orada ilk müdahaleyi deterjan+su olacak şekilinde yapmak,fırın vb ufak aletleri çıkartmak sonra mutfağa raid'i basmak en son olarak da bulaşık makinası ile uzun seanslar yapmak geldi.
bir de bu ipneler benim kıyafetleri de yer mi?
aha resmi de şuna benzer bişey; 80.237.205.52

Sevgiler.

 
yiyecekleri zaten atmışsınız.
dolapları tamamen boşaltın.
fırın, bulaşık makinası vs herşeyi çekin. her tarafı, çamaşır suyu ile dezenfekte edin. dolap içlerinde de çamaşır suyu kullanın.
çıkarken raid'i her türlü basın.
odanın kapısını kapatın.
bu arada mutfaktan çıkarttığınız kapları dezenfekte edin.
mutfak en az bir gün kapalı kalsın.
ertesi gün mutfağı yeniden bu sefer daha az çamaşır suyu ile silin ve yerleşin.

kolay gelsin
  • kahvegibi  (25.09.09 15:01:42) 
ayy benim mutfakta da var onlardan kurtulamadım bi türlü. bi kere onlar bakliyatın içinde yaşıyorlar ve orda ürüyorlar ama durduk yere çıkmazlar bişiler bozulmus senin mutfakta onu kesfet önce yoksa ne yapsan bos. bende cekmecelerin arkasına düşmüş bir poset ot cıkmıstı mesela ordan turemisler. sonra tabiiki raid. kıyafet falan yemiyolar 4 aydır yazlıktayım gidiyorum geliyorum evde kıyafetlerimde bi hasar yok ki ucarak odama geliyolar arada.


  • kenarortay  (25.09.09 17:04:52) 
bu arkadaşlar zararsızdır, önce bunu anlayalım. yani raid felan yapma, tava tencere küvete sokma.
önemli tarafı şu: bunlar genelde bakliyata veya kurutulmuş meyvelere odaklanıyorlar. eğer herhangi birinin ağzı açıksa bakliyat veya kurutulmuşların onun içine yerleşip sürekli ürüyorlar. bu nedenle ağzı açıkları sıkıca kapatıyoruz. ancak mutlaka kontrol ediyoruz içinde bu küçük tatlı ve inatçı şeylerden kalmış mı diye? kalmışsa o poşeti direkt atıyoruz. sonra kapalı olan dolap gözü, çekmece gibi yerleri temizleyip ılık suyla ıslatılmış sabunlu bez yardımıyla bir süreliğine açık bırakıyoruz.
sonra, bu arkadaşlar kesinlikle yiyeceklerden olan bir şeyleri çürütüyorlar. benim kurudutları, mısır unumu kurutmuşlardı mesela. onun için bu gibi malzemeleri de elden geçiriyoruz veya direkt atıyoruz olmuyor çünkü bunların temizliği.
işte temizlik, poşet ağızlarını kapatma, çekmece, dolap gözü gibi yerleri açma işlemlerden sonra bir bakıyoruz ki, bunlar gitmişler. o nedenle kendilerini öldürmüyoruz zaten ömürleri ne ki abicim ya?
  • fempusay  (25.09.09 17:33:25 ~ 17:36:04) 
kelebekler zararsızdır da, raid'i basmanın ve herşeyi baştan yıkamanın mantığı, kalan yumurtalarını bertaraf etmek.


  • kahvegibi  (30.09.09 10:20:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.