[]

Mobing

3 yıldır iş yerinde görevimiz olmayan işleri yapmaya zorlanıyoruz. Görev tanımımızda "amirin verdiği görevi yapar." cümlesi var diye baskı görüyoruz. bu durumda mobing davası açmayı düşünüyoruz. Elimizde ne gibi kanıtlar olmalı ki bu davayı kazanmalıyız? Çünkü yargı süeçleri çok uzun bu davayı açtığımızda durum şu anki halinden daha kötü olacak ve en sonunda katlandığımız bu çileye değmesini istiyoruz.

Örneğin yazılı emir mi olmalı? Yada psikolokik yardım aldığımızı kanıtlamamız davaya yardımcı olur mu?

NOT: Aslında bu başlık biraz yukarıda kalırsa iş yerinde mobing'ge uğradığını düşünen arkadaşlar için de yardımcı olacaktır.

 
yazılı bir doküman (örneğin mailleşme) olmalı
ofisten, gerektiğinde açıklama yapacak tanık olmalı.

  • jimjim  (17.08.15 15:47:28) 
kesinlikle mailleri saklayın. şahitlerden daha çok iş görecektir. ayrıca bu konuda uzman bir arkadaşım bazı özel psikologların olduğunu, onlar tarafından da mobbinge uğradığınız belgelenirse bunun da etkili olacağını söyledi.


  • şatodakiyabancısın  (17.08.15 17:00:29 ~ 17:00:47) 
is yerindeki bu durumun sizi nasil etkiledigi psikolog ya da psikiyatrist tarafindan belgelenmis olmali.
is yerindeki bu durumunuzu kanitlayacak belgeler olmali (yazisma, mailler vs)

  • chaotic good  (17.08.15 17:07:43 ~ 17:09:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.