[]

PC Fanı açılışta ses duvarını aşıyor

Yepyeni aldığım bilgisayarımı açtığımda, 2-3 dakika kadar aşırı bir gürültü yapıyor. Fanlardan biri sanırım ama emin değilim. Öyle böyle değil inletiyor resmen. 2-3 dakika sonra kesiliyor. Ve bunu %70 gibi bi oranda yapıyor, yani her açılışta olmuyor.
İşin garibi, 7 yıllık eski bilgisayarım da son zamanlarında aynı gürültüyü aynı şekilde yapıyordu. Ama bu bilgisayar daha yeni, 2 hafta felan oldu alalı. Açmaya korkuyorum komşular uyanacak diye.

Google'da baktım ama birebir aynı sorunu bulamadım. Var mıdır direkt nedenini ve çözümünü bilen?

 
benim eski kasada ekran kartı fanı çok gürültü yapıyordu. bir süre sonra bozuldu zaten fan. çalışırken çok zorlamadan elinizi değdirin, ses değişiyor mu ona bakın isterseniz.


  • sanal uyku  (25.09.09 13:40:10) 
Kirlenince oluyor genelde o ses. Ama 2 haftalık olması kuşku uyandırıcı.


  • ercu  (25.09.09 23:24:27) 
önce sorunun ne olduğuna emin ol,
elinle tut fanları tek tek, çalışmasını önle, hangisini durdurduğunda ses kesiliyor bak bakalım.

sonra önce bios'daki ısı değerlerini bir not al, sonra speed fan kurup ısı değerlerine ve fanların dönme hızlarına bak. bunların sonucuna göre ne sorun var ortaya çıkar.

ayrıca nedir elindeki sistem onu da yazarsan iyi olur ısı değerleriyle birlikte.
  • rygard  (27.09.09 01:16:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.