[]

Askerlik

Simdi ben 2013te mezun oldugumda otomatik olarak tecil ediliyor zannettigim icin hic bildirmemistim mezuniyeti bunlara, o sirada yuksek lisans yaptim yurtdusinda. En son muafiyet icin kontrole giderken ogrendim gecen hafta bi 600 lira ceza yazmis aptallar. Simdi muafiyet aldim, buna ragmen odeyecekmisim bu parayi. Itiraz etme vs hakkim nedir ugrasmaya deger mi? Ne dersiniz?




 
idari para cezasına, tebliğden itibaren 15 gün içerisinde sulh ceza hakimliği'ne vereceğiniz dilekçe ile itiraz edebilirsiniz.


  • pomolilik  (17.08.15 09:12:50) 
kusura bakmayın ama aptallar kısmına takıldım. mezun olduktan sonra tecil ettirme gibi bir hakkınız var ve bunu isterseniz kullanabiliyorsunuz. istemeyip okul biter bitmez askere giden insanlarda var yani. o yüzden askerlik şubesi bilemiyor sizin ne yapmak istediğinizi ve tecil içinde başvurmadığınız için otomatik olarak asker kaçağı oluyorsunuz. Yine yurt dışına yüksek lisans yaptığınız için bilemiyorlar okuyup okumadığınızı. bu tip işleri bizzat zaman ayırıp gerekirse yurt dışından ülkeye dönüp takip etmelisiniz.


  • infernalcadre  (17.08.15 12:00:53) 
devletin üniversitesinden devletin üniversitesinin onayıyla mezun oluyorum ve devletin askerlik alım işleriyle ilgilenen kısmı bana bunu "okul mezun olduğunuzu bildirmemiş, siz de bildirmeyince ceza yemişsiniz" diyerek bu cezayı bana dayatıyor. bu geçen 1bucuk yıl içinde mezun olunca bize mezun olduktan sonra 2 yıl tecillisin dedi diye(ben de şubeden kontrol ettiğimde 2016 aralığa kadar tecilli gözüküyorum diye) tecile başvurmayıp devletin havaalanlarına en az 10 kere uluslararası giriş-çıkış yapıp bir 10 kere daha yurtiçi gidiş geliş yapıyorum. pasaportum onlarca kez kontrol ediliyor ve hiçbir sorun çıkmıyor sonra pat önüme 1000 liralık bir ceza geliyor. madem başvurmadım söyle yakala bu ücret artmasın değil mi?


  • cokponcik  (17.08.15 12:21:16 ~ 12:24:12) 
eskiden bakaya kalmak diye sulh cezalık bir suç vardı ve hakkınızda ceza davası açılır duruşmalara katılmadığınız takdirde hakkınızda yakalama çıkar ve kimlik kontrolünde yakalanıp yakalandığınız saate göre nezarette tutulup yada doğrudan mahkemeye sevk edilip ifade verdirilirdi. fakat değişen kanunla birlikte bakaya kalmak idari yaptırıma dönüştürüldü haliyle bir trafik cezası gibi bir vergi borcu gibi bir borca dönüştürüldü. bu sebeple idari para cezası için hakkınızda yakalama çıkması mümkün değil. ama şu konuda haklı olabilirsiniz en azından devlete karşı tüm borçlar yurtdışı giriş çıkışlarında kişiye hatırlatılabilir fakat şu anki uygulamada böyle bir bildirim ekranı veya yapma zorunluluğu yok. ayrıca yine üniversiteler mezuniyet yada çıkış belgeleri verilirken öğrencilerini 'bu belgeyi aldın okuldan ilişkin kesildi o yüzden askerlik şubesine uğramalısın yoklamanı yaptırmalısın.' şeklinde uyarması da mağduriyetinizi önleyebilirdi. fakat ülkemizin güzide üniversitelerinin çok daha güzide öğrenci işleri öğrenciyle diyalog kurmayı pek sevmediklerinden bu tip bir bildirimi yapmıyorlar. ama yinede şu anki durumda devlet tüm sorumluluğu tarafınıza yüklemektedir. mesela ben mezun olduğumun ertesi günü başıma böyle bir şeyin geleceğini düşünüp ilk iş olarak askerlik şubesine gitmek oldu. tüm bu yazdıklarım ülkemin güzide yöneticileri tarafından basit bir şekilde değiştirilebilir ve daha vatandaş dostu bir sistem uygulanabilir ki keşke öyle yapılsa.


  • infernalcadre  (17.08.15 12:36:31) 
yani tek farkımız takıldığınız kelimeyi güzide olarak revize etmeniz anladığım kadarıyla:)


  • cokponcik  (17.08.15 13:27:58 ~ 13:28:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.