[]

Askerlikten 9 ay kaçılırsa ne olur?

Lisans mezunuyum, mezun olduktan sonraki 2 senelik tecil hakkından yararlandım ve tecilim bu ay sona erdi. Muhtemel sevk ekim ayı görünüyor.

Hem ortam kötü, hem de kpss 2016'ya hazırlandığımdan 2016 temmuza kadar gidemem, gidersem eğer 2 senelik kaybım olacak. Temmuza kadar bir şekilde kaçmaya çalışacağım. Yüksek lisans için de başvuru yapacağım ama oldu da kabul edilmedik yüksek lisansa, başka çaremiz de yok ve kaçak kaldık. Ne olur bize? Para cezası mı olur, olursa ne kadar olur ve bu cezayı almamız memur olmamıza engel teşkil eder mi?

Yanıtlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Ek: Şu an kaçak değilim, ekimden sonra kaçak olacağım.

 
Yanlis olmasin ama zaten yuksek lisansa kabul oldugunuz da kayit belgelerinde askerlik durum kagidi isteyecekler.. e siz de onu almak icin subeye gitmeniz gerekmeyecek mi? Bu durumda kacak oldugunuz ortaya cikacak.


  • qazaqwsx  (17.08.15 00:41:56) 
@qazaqwsx Bu ay sonu başvuracağım yüksek lisansa, şu an bakaya durumundayım ve bir sıkıntı olmuyor eğer kabul edilirsem ekime kadar, araştırdığım kadarıyla.


  • odiyus  (17.08.15 00:44:01) 
otele falan giriş yaparsan şubeden gelir paket ederler.
yüksek lisans kaydı için askerlik kağıdı lazım.
kpss'de atanınca da askerlik kağıdı gerekecek.
sen çok geç kalmışsın yüksek lisans kovalamak için
  • cekilmis gayfe  (17.08.15 00:44:23) 
@cekilmis gayfe Otelle işim olmaz. Ekime kadar bir sıkıntı olmuyor yazmıştım yüksek lisans için. Askere sınavdan sonra hemen gideceğim zaten, ilk atamayı kaçırsak bile diğer atama dönemlerini değerlendiririz en olmadı, gelince askerlik sorunum olmayacak zaten.

Hepsini geçelim, yüksek lisans da olmadı diyelim. Kaçak kalınca ne oluyor bize, onu soruyorum.
  • odiyus  (17.08.15 00:49:15) 
@nerobianco 9 ay için ne kadar olur ceza miktarı acaba :/ bir de ödeyince sırf ceza aldık diye memurluğa girişe engel falan olur mu?


  • odiyus  (17.08.15 01:02:37) 
593 lira hiçbir şey, gerekirse öderiz. Ama inş. sabıka vs. olmuyordur, onu araştırayım biraz. Konuya hakim adli konularda bilgisi olanlar da bilgilerini paylaşırlarsa çok mutlu olurum.


  • odiyus  (17.08.15 01:13:09) 
Şu an eski idare hukuku dersimden kalan bir bilgiyi paylaşıyorum. Siz mümkün mertebe bu bilgiyi doğrulatın. Memur olmak için aslerlik ilişiğinizin olmaması gerekir. Bu durum "askere gitmeden olmaz" "asker kaçağısın olmaz" gibi anlam kargaşasına yol açsa da asıl anlamı "şu an askerde olan bir kişi memur olamaz" anlamına gelir. Yani kaçsanız da memur olabiliyorsunuz. Engel yok hukuki anlamda.


Yine de lütfen daha iyi bilen birini bulursanız sorun.
  • buraya yalniz geldim  (17.08.15 02:15:09) 
otel işi şöyle:asker gündüz gelirse tutar kolundan götürür şubeye gece gelirse kağit imzalatip döner.%90 oranında gece geliyorlar ama çok da güvenmemek lazım.


  • valkin rockefeller  (17.08.15 03:23:07) 
Soru: askerlikten dokuz ay kaçılırsa ne olur?
Yanıt: Çocuk doğduktan sonra giyersin yeşilleri.

Şaka bir yana, eğer bakaya durumdayken karakolluk olursan belge imzalatırlar, imzalarsan sıkıntı, çünkü o zaman bakayalığını bilmediğini iddia edemezsin, sana şu tarihte teslim ol derler, oldun oldun, olmadın yolda görseler tutar götürürler.
ha kimse görmezse, jandarma yakalamazsa istersen dokuz ay değil iki yıl geçmiş olsun, bakayalık sadece para cezasıyla çözülebilecek bir durum oluyor -muş. (muş dedim bunları iki yıl kaçak olup sonra askere giden arkadaşımdan edindiğim bilgiyle yazdım)
  • kalemdefter  (17.08.15 03:32:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.