[]

Bu evlilik sizce bitmeli mi?

3.5 Yıldır evliyiz. Aileleri karşımıza alarak evlendik. Maddi destek görmediğimiz gibi manevi olarak sonrasında çok zarar gördük. Erkek tarafı olarak işsiz kaldım uzun süre. Sonra buldum sonra yine aynı. Şimdi hafta içi şehir dışında olmam gereken ve ancak bana uyan bir iş buldum Kazancı orta karar. Eşim çok bunaldı 2. Çocuktan sonra. Ben de destek olamıyorum aileler malum. Biz de istedik 2. Çocuğu ama birinci yalnız büyümesin İstanbul'da sokak işi kalmadı evde arkadaş olsunlar istedik.

3.5 yılda 3 kez boşanmak istedim hepsi de Öfkeyle. 2 gün evvel eşim söyledi bu kez. Sessiz kaldım sakinleşsin diye ama dün yine aynını yaptı ve annesini aradı. Buna çok kızdım. Ailesi Hayatımızda hiç olmadı yine Olmasın isterdim. Ayrılmak istedi evi terk etmek istedi. Gitti sonunda.

Artık bekar Hayatım olacak diye düşünmeye yavaş yavaş bu fikre alışıyorum derken cocukların videosunu istedim ve onları çok özlediğimi Onlarsız yapamayacağımı anladım. Eşim bana çok kırgın ve kızgınmış. çok yara almış. Ama Anladığım o ki babasının evinde yasamak orada cocukları büyütmek benim sevgim de olmadan çok kolay değil e ben de gözü dışarda eli kumarda bir adam Değilim.

Eşimin görselliği nerdeyse bitti bu sanıyorum bilinçaltında benim fikirlerimi Değiştiriyor. O da bunun farkında. Çok daha fazla anne olmak zorunda kaldı. Ben otel gibi hissetmeye başladım evi.

Sanki ayrılık bu Yüzden olmamalı gibime geliyor. Herkes bir ferahlık hissetti ama içimizde burukluk daha fazla eminim buna.

Yine kızacak yine sinirleneceğim. Hayat bu. İstanbul da çalışmak haftada 2000 km yol yapmak yetiyor. Ama 7 ay sonra eşim de işe başlayacak ve bence oradaki arkadaşları ortamı onu rahatlatacak.

Ne tavsiye edersiniz? Ben de o da yoruldu ama çare boşanmak mı?

 
biraz ayrı kalın, çok bunalmışsınız.


  • purplepain  (17.08.15 00:32:59) 
Bir muddet ayri kalmak iyi olacaktir. Ama bu sure zarfinda hayatiniz nasil degisti, degisecek iyice olcup tartmak lazim. Zaman size mutlaka bir yol gosterecektir


  • mc limon  (17.08.15 00:36:14) 
Bence tam eşiktesiniz. Sabredin alttan alın. Anlattığınız kadarıyla öyle sıkıntılı bi durum yok en zor zamanlarında gibisiniz evliliğin. Yavrucaklara yazık etmeyin. Hayat 3 kat daha zor ve bunaltıcı olacak boşanınca. Sen yoluna ben yoluma durumu yok zira. Düzeltmeye bakın durumu. İkiniz de bunalmışsınız evet bunalacak birçok sebep var ama atlatın bunları da. Ha gayret. Aşılmayacak dert değil sizinkisi. O eşiği atlayın beraber.


  • pshasha  (17.08.15 00:39:01) 
Duyurulariniza baktim da biraz; once bosandik diye duyuru acmisssiniz sonra ev arıyoruz diye. Ondan sonra bebek bakıcısı arıyoruz demissiniz. En son ev arkadasi icin duyuru acmissiniz. Icinizde birkac karakter mi barindiriyorsunuz, hesabi iki uc kisi mi kullaniyorsunuz yoksa bizi mi trolluyorsunuz? Ortada baska bir durum da olabilir ama benim size inanasim gelmedi açıkçası.

Edit: cocuklarin cinsiyeti ve sizin yasinizda surekli degisiyor bu arada. Bir 30 yasindasiniz, bir 25. Bazen iki oglunuz var, bazen bir oglunuz bir kiziniz.
  • fraise  (17.08.15 00:52:01 ~ 00:55:30) 
:) yok trollediğim falan. Bazen bir ihtimal üzerine soru soruyorum bazen mevcut durumla ilgili. Canım sıkıldıkça bişi patlatmıyorum.

Bi oğlum bi kızım var eşim Gittiği için evi paylaşmaya karar verdim ama bugün geri aldım atmaya yanaştı. Ben de dertleşiyorum burada. Vaktiniz bol sanırım gelin Çay yapayım içelim konuşalım.
  • omer gibi  (17.08.15 00:59:17) 
hacı çocuk musunuz 3 yılda 3 defa boşanalım ne demek?


  • efrasiyab87  (17.08.15 01:04:27) 
anlık sinirler ile evliliği yıkmayın derim. ortada çocuklar da varken kolay değil


  • gazozailacatmauzmani  (17.08.15 01:07:20) 
Sağolun arkadaşlar. Koalisyonu kuracağız inşallah tekrardan.


  • omer gibi  (17.08.15 01:12:18) 
evliliğe gelince, eşiniz sizi aldatmamış, çalmamış kötü huy göstermemiş. ikide çocuk var. çok bunalmış, sizde kötü davranmışsınız. yerinizde olsam be olursa olsun eşimden ayrılmaz evliliğimi kurtarmaya gayret ederdim.


  • efrasiyab87  (17.08.15 01:17:44) 
3 yilda 2 cocuk, e pek durum da yok, kadin bunalmis olabilir.
birinciye kardes olsun diye cocuk yapmak da ne desem bilemedim...
biraz ayri kalip kafa toplayin, imkan varsa haniminiz arada bakima gitsin kendisine vakit ayirsin.
umarim araniz duzelir(tabii fraise hakli ise boyle hikayelere de gerek yok)
  • chaotic good  (17.08.15 07:42:41 ~ 07:50:20) 
Fraise yanlış düşünmüş onu geçelim. Çok Sağolsun herkes. Haklısınız .


  • omer gibi  (17.08.15 07:44:02) 
Türkiye'de bu işin kaderi bu. Bence evlilikte çok cinsel çekim aramayacaksın artık.


  • arnold schwarzeneger  (17.08.15 09:04:07) 
vay canına böyle insanlar gördükçe hayrete düşüyorum inanamıyorum.. senin doğru düzgün işin gücün yok, 3 senede birbirlerine oyun arkadaşı olsun diye 2 çocuk yapılır mı hiç? sonra da eşimin fiziği bozuldu. yok bir de bozulmayacaktı ahaha. vay anasını aklım almadı lütfen kusura bakma. hayır, yargılamıyorum ama hayretimi gizleyemedim, cesaretinize hayran kaldım.

bence ayrılın, birbirinizi daha fazla yormayın bitmişsiniz zaten böyle evlilik mi olur? insanlar mutlu olmak için evlenir ya da evliliklerini sürdürür. sizinkini nereden tutsak elimizde kalır.
  • köstebek kurabiye  (17.08.15 15:03:50) 
çok pardon da temel bişeyi atlamıyor muyuz?
aşık mıydınız, aşık mısınız, dönüp geriye baktığınızda "evet aşıktım" diyebiliyor musunuz en azından? eşiniz size herhangi bir heyecan filan duyuyor mu ? hadi siz fiziken beğenmiyorsunuz (3 yılda 2 çocuk!) da o ne düşünüyo acaba eşi, 3 kere boşanalım dedikten sonra. ben olsam (kadınım) bu adam hayatı bilgisayar oyunu filan sanıyor derdim, ciddiyetinizi çoooook zorlamışsınız...erkek patlasa da çatlasa da böyle sırf sıkıntıdan boşanmayı filan ağzına almamalı -geleneksel bi kafa yapınız var diye tahmin ediyorum yoksa bence kadın da almamalı-Hal böyleyken tüm bu duygular bittiyse sırf "yuva yıkmamak" için evli kalın demek saçma. Eğer bazı hisler hala varsa, yine de devam edin bence.
tekrara düşeceğimi bilsem de söylemeden geçemeyeceğim 20li yaşların başında, aileler desteklemezken, doğru düzgün işiniz ve öfke yönetiminiz (ve oturmuş bir karakterin göstergesi olan kim bilir daha neler) yokken evlenmiş, şaka gibi 2 tane çocuk yapmışsınız.umarım bunların farkındasınızdır...milyonlar ne diye bekliyor taa kaç yaşına kadar sizce? Milyonların şartların olgunlaşması için beklediği o 5-6 sene süreyi siz şimdi, evliliğinizi kurtarmak için harcamak durumundasınız, bunu göze alabilir misiniz? Kısa sürede çözmek çok zor zira.
siz birbirinize destek olup sarılmak varken aksine -belki etrafta saracak başka kimseniz olmadığından- acınızı birbirinizden çıkarmışsınız, böyle anlaşılıyor. bundan vazgeçebilirseniz, hayatınızı belli aşamalara bölüp bir kurtarma planı yapabilirsiniz. misal varsa borçları ödemek, iki tarafın da işine yakın bir yerde oturabilmek, mümkünse ailelerle sulh yoluna gitmek.
Zaman alacak şeyler bunlar, evet. ancak genç insanlarsınız sanırım, sürekli boşanalım lafını anmamakla başlamak lazım sanki.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
  • niye ama  (17.08.15 15:31:01) 
kesinlikle çoğunluk görüşe katılıyorum. sabredin. yorulmuşsunuz yazık ikinize de... azıcık nefes alın. uzaklı iyi gelir bence de. çok iyi şeyler hissettim ben sizin geleceğinize dair. sabırla bekleyin, her şey yoluna girecek diye hissediyorum ben.


  • whatyougetiswhatyoudid  (17.08.15 15:32:22) 
Atlatırsınız, biraz nefes alın.


  • medre  (17.08.15 19:13:59) 
abi 3,5 yılda 3 kez boşanalım deyip 2 çocuk yapmak. boşanalım kolay çıkmamalı bence ağızdan. bunaltır hayat bazen. bence; nasıl mutlu olacaksanız öyle olmalı. biraz ara vermek bazen iyi olabilir. ama çocukları ne çok şımartın ne de ihmal edin. en önemlisi bu bence şuan.


  • andy kaufman  (17.08.15 19:56:00) 
ben de diğer arkadaşların oluşturduğu yığına ekleniyorum.

sabret, ortada iki tane çocuk var. biri kız mı erkek mi belli değilmiş ama ... hahahha kusura bakma şaka yapıyorum. hocam arada iki tane yavrucak var. eşin de işine başlayacak zaten. öyle olursa sorunlar azalır bence de.
  • kupigometa  (17.08.15 20:07:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.